به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، بهمن دری، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران که در محل نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار شد، اظهار داشت: در معاونت فرهنگی تفاهمنامهای علاوه بر بودجهای که در اختیار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی قرار میگیرد، بسته میشود که این مبلغ این تفاهم نامه برای خراسان رضوی 2 میلیارد و 200 میلیون تومان است تا به منظور تجهیز کتابخانه ها، برگزاری نمایشگاه کتاب، حمایت از تالیف و نشر، حمایت از شعر و مفاخر به این استان استفاده شود.
وی ادامه داد: در جشنواره رضوی، معاونت فرهنگی در پهنه وزارت ارشاد بیشترین همکاری را داشته است و یکی از نکاتی که قابل توجه است برپایی جلسات نقد کتاب بود که در بسیاری از شهرها نیز مورد استقبال قرار گرفت و همین باعث افزایش سرانه مطالعه کتب رضوی شد.
دری با بیان اینکه ویترین برای عرضه کتاب در سطح جامعه کم داریم و10هزار ناشر در کشور حضور دارند که خراسان رضوی بیشترین ناشر و انتشار کتاب را دارد و ما نیاز به بازار کتاب داریم، افزود: دو اتفاق در کشور در حال رخ دادن است که یکی برپایی سیزدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران در مشهد است و دیگری همایش نویسندگان کشور است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: صنعت نشر دارای ارکانی است که یکی از آنها پدید آورندگان، مترجمان و نویسندگان هستند و دیگری ناشران میباشند که یک رکن نشر را در بر میگیرد رکن دیگر مصرف کننده و توزیع کننده است که تاکنون به آن زیاد توجه نشده است.
وی تصریح کرد: حمایت از چاپ و نشر و گروه های مصرف کننده و توزیع کننده کتاب از جمله اولویت هایی است که به صورت جدی دنبال می شود و به همین منظور علاوه بر حمایت از فروشگاه ها و مراکز عرضه کتاب ویترین هایی به همین منظور ایجاد شده است.
دری ابرازداشت: ملت ما کتابخوان هستند مشروط بر این که به سهولت در اختیار آنها قرار بگیرد باید تعداد کتابفروشیهای ما بیشتر از ناشران باشد در صورتی که اکنون عکس آن است و یکی از راهکارها افزایش آن نمایشگاههای کتاب است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در کل کشور بعد از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بزرگترین نمایشگاه کتاب، مربوط به خراسان رضوی است، افزود: یکی از دغدغههای دولت نیز داشتن نمایشگاه دائمی کتاب است بنابراین هر ظرفیتی که در مجموعه ما وجود دارد به کار می بندیم و در خراسان رضوی نیز به دلیل برپایی نمایشگاههای کتاب، مطبوعات و قرآن نیازمند نمایشگاه دائمی هستیم.
استاندار خراسان رضوی نیز گفت: آن کسی که بیشتر مطالعه میکند بهتر کار انجام میدهد، هیچ کس بینیاز از مطالعه نیست و مسئولان نیز بیشتر نیاز به مطالعه دارند.
محمود صلاحی، افزود: کتاب حاصل اندیشه، اندیشمندان است اما میتواند حاصل تجربه افراد اجرایی نیز باشد که میتوانند تجربیات خود را از طریق آن منتقل کنند.
وی در خصوص انتشار کتاب "ولایت، مدیریت در سپهر معنویت" اظهار داشت: موضوعی را که دنبال میکردم به عنوان اسوه بود و فکر میکنم که باید ملتی داشته باشیم که اسوه باشند بنابراین چند کتاب در این زمینه ارائه کردم البته این کتاب را نوشتم تا نظراتم اصلاح شود.
صلاحی با بیان اینکه آنگونه که باید در شان سابقه فرهنگی استان کاری نکردهایم، اظهارداشت: 27 ماه خدمتگزار مردم خراسان رضوی هستم و هر کاری در حوزه نشر و برگزاری نمایشگاه کتاب و هفته پژوهش میتوانستیم، انجام دادیم و باید بگویم اولین استانی هستیم که برای هر شهرش یک سرود ویژه دارد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: اما هر چه توانستهایم تلاش کردهایم در این خصوص میتوان به ایجاد 500 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان در سال گذشته و اهدای کتاب های استانداری در راستای ترویج اهدای کتاب اشاره کرد.
صلاحی با بیان اینکه بدترین حبس، حبس کتاب است، گفت: همه میتوانند بخوانند و بنویسند بنابراین هر چه تولیدات نشر و تالیف بیشتر باشد طرفداران آن نیز بیشتر میشود.
در پایان استاندار خراسان رضوی پیشنهاد اینکه شهرستان های استان میدانی را به عنوان "کتاب" نامگذاری کنند را پذیرفت که در این راستا شهرستان بجستان اولین شهری در استان بود که یکی از میدانهای جدید التاسیس خود را به عنوان میدان "کتاب" نامگذاری کرد.
پایان پیام/
نظر شما