معرفی ۱۵ واحد متخلف به مراجع قضایی خراسان جنوبی

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه تعداد بازرسی های مشترک طی ۶ ماه ابتدای سال جاری در استان ۱۶۴ مورد بوده است، گفت: طی این بازرسی ها ۱۵ مورد به دلیل تخلفات به مراجع قضایی استان معرفی کردیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «کبری ناصری» امروز شنبه (20 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی غذا اظهار داشت: سازمان فائو 16 اکتبر مصادف با 24 مهرماه را به نام روز جهانی غذا نامگذاری کرده است تا آحاد جامعه نسبت به بحث غذا حساس تر شوند.

 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه ایران همراه با 150 کشور دیگر به روز جهانی غذا توجه می کند و برنامه هایی را در دست اجرا دارد، ادامه داد: در این راستا تلاش می کنیم تا تمامی دست اندرکاران مرتبط با بحث غذا نسبت به تامین امنیت آن حساس شوند و روز جهانی غذا یکی از شناخته شده ترین مناسبت های ملی ما است.

 

وی با اشاره به اینکه شعار بین المللی امسال روز جهانی غذا «رفتار ما آینده ما را می سازد، رژیم غذایی سالم» است، گفت: «تغییر و اصلاح الگوی تغذیه ای برای حفظ و ارتقای سلامت» شعار ملی این هفته در کشور تعیین شده است و در این راستا توجه داریم که باید همه به غذا دسترسی داشته باشند و در ادامه باید به تامین امنیت غذا بپردازیم.

 

ناصری با توجه به اینکه تهیه غذای ایمن حق هر مصرف کننده ای است، بیان کرد: هدف وزارت بهداشت این است که الگوی تغذیه اصلاح شود و شاهد کاهش مصرف نمک، قند و چربی در کشور باشیم و امسال برنامه هایی با محوریت روز جهانی غذا اجرا می شود که شامل کاهش قند، نمک و چربی در محصولات غذایی و آشامیدنی است و به بحث رعایت نشان گرهای رنگین تغذیه نیز توجه خواهیم کرد.

 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تاکید بر اینکه تمامی واحدهای تولیدی موظف هستند که نشانگرهای رنگی تغذیه را بر روی برچسب مواد غذایی درج کنند، افزود: در این راستا باید میزان انرژی، قند، نمک و چربی آن مواد غذایی را به مصرف کننده نشان بدهد.

 

وی به برنامه های روز جهانی غذا اشاره کرد و گفت: در این راستا برنامه هایی برای افزایش آگاهی مردم در حوزه غذا خواهیم داشت و گردهمایی و دوره آموزشی برای اصناف و اتحادیه های استان برگزار خواهیم کرد و صبحانه سلامت را در چهار مدرسه استان اجرا می کنیم.

 

ناصری با بیان اینکه 74 کارخانه مواد غذایی و بهداشتی در استان داریم، ادامه داد: از این تعداد 72 کارخانه مواد غذایی و آشامیدنی و 2 مورد نیز کارخانه تولید مواد آرایشی و بهداشتی هستند و طی 6 ماه نخست امسال 438 مورد بازرسی از این کارخانجات در استان داشتیم.

 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه تعداد بازرسی های مشترک طی 6 ماه ابتدای سال جاری در استان 164 مورد بوده است، در ادامه گفت: طی این بازرسی ها 15 مورد به دلیل تخلفات به مراجع قضایی استان معرفی کردیم و طی این مدت 64 مورد ثبت و پیگیری شکایات در استان داشتیم.

 

وی با توجه به اینکه 248 مورد نظارت بر تولیدات پس از عرضه در بازار طی 6 ماه نخست سال در استان صورت گرفته است، اظهار کرد: طی این مدت چهار مورد صدور گواهی بهداشتی صادراتی در استان داشتیم و 54 پروانه ساخت برای کارخانجات تولیدی در استان صادر کردیم.

 

ناصری با تاکید بر اینکه 98 درصد از محصولات تولیدی استان دارای نشانگر تغذیه ای هستند، افزود: طرح پایش برچسب ها در استان را طی 14 دوره انجام دادیم و 2هزار و 800 محصول در این راستا ارزیابی کردیم و در خصوص پایش باقی مانده سموم در فرآورده های خام کشاورزی نیز 45 محصول را نمونه برداری کردیم تا بحث سلامت آنان ارزیابی شود.

 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در خصوص مبارزه با قاچاق یکصد و 73 داروخانه بازرسی شدند، ادامه داد: در این راستا 11 مورد از عطاری ها، 60 مورد از فروشگاه های آرایشی و بهداشتی، 36 مورد فروشگاه های خوراکی و 9 مورد مراکز فروش تجهیزات پزشکی در استان بازرسی شدند.

 

وی در ادامه گفت: طی بازرسی های انجام شده 29 قلم داروی گیاهی قاچاق شامل 437 عدد به ارزش ریالی 12 میلیون و 990 هزار ریال و 42 قلم لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق به ارزش 46 میلیون و 852 هزار ریال و 18 قلم مواد خوراکی و آشامیدنی قاچاق به ارزش 37میلیون و 551هزار ریال در استان کشف کردیم.

 

 

کد خبر 842414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha