به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، «اطهره نژادی» امروز (20 مهرماه) در شورای برنامهریزی و توسعه مازندران به تهیه سند ارتقای وضعیت زنان در استان مازندران اشاره کرد و گفت: برنامه محوری در حوزه زنان و خانواده از محورهای این سند به شمار میرود.
معاون برنامهریزی و هماهنگی در امور زنان ریاست جمهوری افزود: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون بیش از 40 پروژه مشترک در سطح ملی و استانی در استانهای کشور ازجمله استان مازندران اجراشده است که دستگاههای مختلف در آن نقش داشتهاند.
نژادی گفت: در سال 94 تعداد 12 طرح در استان مازندران اجراشده که بیشترین طرح در این سال بوده است و سال 97 نیز هشت طرح اجراشده است.
وی اعلام کرد: انتخاب، آموزش و ساماندهی زنان تسهیل گر توسعه روستایی ازجمله طرحهای مشترک به شمار میآید.
نژادی به مشاغل روستایی در حوزه زنان اشاره کرد و گفت: زنان بهعنوان کسانی که در روستاها ماندگار هستند میتوانند بهعنوان نقطه تمرکز در شکل دادن مهاجرت معکوس نقشآفرینی کنند.
وی افزود: حمایت از سیاستهای سلامت باروری و حفظ توسعه توانمندسازی زنان بهبودیافته از اعتیاد، توسعه صندوقهای اعتباری خرد، تهیه سند وضعیت ارتقای خانواده، توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار ازجمله پروژههای ملی در حوزه زنان و خانواده است.
معاون برنامهریزی و هماهنگی در امور زنان ریاست جمهوری، آموزش حقوق و مسئولیتهای فردی و اجتماعی به دانش آموزان مقطع دوم متوسطه را از دیگر طرحها عنوان کرد و اضافه کرد: گفتگوی ملی خانواده از دیگر پروژههای ملی در حوزه زنان است.
وی تصریح کرد: مازندران در 192 نوع رقم آماری جایگاه خوبی و در میانههای دادههای آماری کشور قرار دارد و مازندران در بعد خانوار رتبه یکی مانده به آخر کشور را دارد. میانگین بعد خانوار در کشور 3.4 دهم ولی در مازندران 3.3 دهم خانوار و در گیلان 2.97 دهم خانوار است.
نژادی با اعلام اینکه مازندران ازنظر رتبهبندی زنان سرپرست خانوار رتبه هفتم کشوری را دارد و این نشان میدهد که باید در برنامه حوزه زنان تلاش بیشتری صورت گیرد، افزود: به لحاظ رتبهبندی زنان بدون همسر براثر طلاق مازندران با 2.42 درصد رتبه چهارم را دارد و این درحالیکه میانگین کشوری 1.8 است.
وی بابیان اینکه مازندران در طلاقهای بالای 15 سال زندگی مشترک رتبه پنجم کشور را دارد، گفت: یکی از مسائل جدی در کشور طلاقهای زودهنگام است.
معاون برنامهریزی و هماهنگی در امور زنان ریاست جمهوری افزود: برنامهریزی مبتنی بر مکان برای این سند دیده شد که باید به تفکیک شهرستانها مسائل و مشکلات شناخته شود و در ترتیب اولویتها قرار گیرد.
نظر شما