خبرگزاری شبستان-مازندرن؛ اربعین سفر دل های مشتاق و عاشقی است که برای رسیدن به آستان قدس سر از پا نمیشناسند و این روزها در آستانه اربعین همه جا حرف از این سفر معنوی است؛ سفری که دل و جان ربوده و دل از کف برون برده است.
حدود یک هفته تا اربعین حسینی زمان باقی است و با نزدیک شدن به اربعین بر خیل مشتاقان برای این سفر معنوی افزوده می شود و مرد و زن، پیر و جوان سودای زیارت مولا و آقایشان امام حسین(علیه السلام) و کربلایی شدن در سر دارند.
براساس آنچه توسط کارشناسان دینی و مذهبی اعلام شده است: زیارت با پای پیاده، بزرگداشتی است که از گذشته بوده و اختصاص به زمان خاصی ندارد، همانگونه که نقل شده، حضرت آدم هزار بار به زیارت خانه خدا رفت؛ در حالی که این مسیر را به وسیله قدمهایش پیمود؛ این شیوه، اختصاص به دین و فرهنگ خاصی ندارد، همان گونه که قیصر، پادشاه روم با خدا پیمان بسته بود که هرگاه در نبرد با امپراطوری ایران پیروز شود، به شکرانه این پیروزى بزرگ، از مقر حکومت خود ( قسطنطنیه)، پیاده به زیارت بیتالمقدس برود؛ او پس از پیروزى، به نذر خود عمل کرد و پاى پیاده رهسپار بیتالمقدس شد.
و براساس همین دلدادگی، این روزها حال و هوای شهرها، منازل، مساجد ما حال و هوای دلدادگی و دل سپردن است و از هر گوشه و کنار استان ما مازندارن به رسم همیشگی صدای چاووشی خوانی برای بدرقه زائر به گوش می رسد .
هر چه به روزهای منتهی به اربعین نزدیک می شویم؛ شور و حال بیشتری در مساجد و انجام هماهنگی های لازم برای رفتن مشاهده می شود و اماکن صدور گذرنامه ها مملو از جمعیت است.
با گذری به پلیس به علاوه 10 در شهرستان بهشهر به عنوان یکی از شهرهای شرقی استان مازندران شاهد جمعیت فراوانی از خیل مشتاقان عظیمت به کربلا و دریافت گذرنامه هستیم و از هر نوع قشر و جنسیتی در این ازدحام جمعیت می بینی.
موعد اربعین که می شود دیگر نمی توانی بمانی و برای رفتن آرام نداری
«حسینی» یکی از بازاریان بهشهر که برای رفتن به این سفر معنوی در صف دریافت گذرنامه است؛ به خبرنگار شبستان گفت: هر ساله این سفر را می روم و تجربه جدیدی برای من نیست؛ اما امسال پسر و عروس مان هم همراه ما هستند و آمده ام تا کار گذرنامه آنان را انجام دهم.
این زائر اربعین از حال و هوای کربلا و دل دادگی هایی می گوید که قابل وصف نیست و باید بود و دید.
به گفته حسینی این سفر معنوی، سفری برای تعالی است و باید رفت؛ دید و تجربه کرد و آن وقت است که دل از کف می دهی و موعد اربعین که می شود؛ دیگر نمی توانی بمانی و برای رفتن آرام نداری.
امام حسین(ع) نوری، که خاموشی بردار نیست
«مهردادی» از دیگر زائرانی است که سفر هوایی را برای رفتن به کربلا انتخاب کرده است و به خبرنگار شبستان درخصوص حضور در این سفر معنوی گفت: با مادر و پدر بزرگوارم راهی کربلا می شوم از آن جایی که شرایط پیاده روی برای آنان فراهم نیست؛ ناگزیر به پرواز هستیم؛ اما رفتن چه با پای پیاده و چه با پرواز، از عشق ما به امام حسین(ع) کم نمی کند؛ چرا که امام حسین نوری است که هیچ گاه در دل های ما خاموش نمی شود.
اربعین؛ بیعتی دوباره به امام حسین(ع) و اهداف عاشورا
«علیرضا» یکی از مسافران کربلاست که در سال های اخیر این سفر را تجربه کرده است و به خبرنگار شبستان گفت: بی تاب رفتن به کربلا هستیم و و من و دوستانم برای رفتن لحظه شماری می کنیم و فقط آماده ایم که زمان و روز حرکت به ما اعلام شود.
این زائر اربعین در پاسخ این که پیاده روی و مسافت طولانی و مشکلات نبود هتل و ... میل پیوستن به اربعینی ها را کاهش نمی دهد، اذعان کرد: تا مشرف نشویی نمی دانید که این سفر چیست و وقتی اربعینی شدید دیگر نمی توانید اینجا بمانید و از همان ابتدای محرم دلتان برای امام حسین(علیه السلام) و بارگاهش و حال و هوای اربعین حسینی تنگ می شود.
به گفته علیرضا اربعین، بیعتی دوباره با راه و روش امام حسین(علیه السلام) و اهداف قیام عاشوراست.
وی خاطرنشان شد: در پیاده روی اربعین حسینی با شور و حال همیشگی حضور پیدا می کنیم و نشان می دهیم که اسلام و خون امام حسین(علیه السلام) و یارانش برای همیشه تاریخ زنده است و جریان دارد و از عشق و علاقه ما به امام حسین(علیه السلام) کم نخواهد شد.
اربعین، اتحاد و وحدت مسلمانان جهان را به رخ کشیده است
حجت الاسلام «سید محمد بابایی» در گفت و گو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه در دین مبین اسلام نیز، زیارت با پای پیاده، سنتی حسنه معرفی شده است، افزود: از سوی بزرگان دینی نیز برای حضور در اربعین سفارش بسیار شده است.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بهشهر افزود: امام صادق (علیه السلام)، محبوبترین وسیله تقرب بنده به خداوند را زیارت خانه او با پای پیاده دانسته و میفرمایند: یک حج با پای پیاده، برابر با هفتاد حج است.
وی با اشاره به حضور میلیونی از ایران و سراسر جهان در پیاده روی اربعین اظهار کرد: اصل حرکت اربعین؛ عزتمندی است و در واقع این پیاده روی نشان دادن اتحاد مسلمانان و برادری و اخوت آنان به جهانیان است.
حجت الاسلام بابایی گفت: هر روز و هر سال بر این اتحاد و همبستگی افزوده شده و برادران و خواهران شیعه و سنی و حتی مذاهب دیگر هم در این راهپیمایی حضور داشته و دلدادگی خود را به امام حسین(علیه السلام) سرور آزادگان جهان اعلام می کنند.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بهشهر با اعلام اینکه دشمن از هر شرایطی برای ایجاد ناامنی و تهدید استفاده می کند؛ برلزوم هوشیاری زائران در مسیر پیاده روی اربعین تاکید کرد و افزود: مهمترین عامل همان وحدت، انسجام و برادری است و باید با شناخت حیله ها و نیرنگ های دشمنان از این توطئه ها فاصله گرفت تا راهپیمایی اربعین، گامی برای افزایش بصیرت، عزتمندی و اتحاد همه جانبه مسلمانان باشد.
نظر شما