«مجتبی نورمحمدی» درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درسمنان، بررسی سبک زندگی اسلامی و تاثیر آن بر کاهش آسیب های اجتماعی، تبیین نقش و رسالت قرآنی در ترویج سبک زندگی اسلامی و جایگاه فضای مجازی درسبک زندگی اسلامی را از موضوعات مورد بحث در این نشست تخصصی عنوان کرد.
مسئول دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، با اشاره به حضور«اکرم مشکی» روانشناس و مشاور خانواده،« سید روح الله طاهری» مدیر عامل موسسه قرآن و عترت آصال و «سید محمد شاهچراغ» جامعه شناس و کارشناس فضای مجازی در این نشست تخصصی اظهارداشت: این نشست با مشارکت دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری سمنان فرماندهی انتظامی استان سمنان، دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان و اتحادیه تشکل های قرآنی و عترت (آصال)برگزار شد.
وی ترویج و آشنایی خانواده ها با الگوی سبک زندگی اسلامی، ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی را از اهداف برگزاری این سلسله نشست های تخصصی برشمردوگفت: سبک زندگی ایرانی اسلامی و اجرایی شدن آن به معنای واقعی کلمه، معضلات فرهنگی اجتماعی مختلف ناشی از تهاجم فرهنگی را از بین می برد.
نورمحمدی با اشاره به اینکه همه مشکلات و آسیب های اجتماعی از بی توجهی به مسائل تربیتی صحیح نشات می گیرد تصریح کرد: توجه به مسائل آموزشی مهمترین محور در تحکیم بنیان خانواده و ترویج سبک زندگی اسلامی می تواند باشد.
مسئول دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، با تاکید بر اینکه یکی از مهمرین گفتمانهایی که میتوان در مقابل سبک زندگی غربی به صورت کارآمد و پویا عمل کرد، گفتمان مرتبط با جامعه قرآنی و اختصاصا سبک زندگی اسلامی است ادامه داد: شناخت دقیق از جامعه قرآنی و نیز سبک زندگی اسلامی میتواند تبعات منفی کارکردهای جامعه مدرن را در جامعه اسلامی خنثی سازد.
وی تبیین و تقویت سبک زندگی اسلامی را در جامعه امروز بسیار مهم دانست و عنوان کرد: توجه به مؤلفههای سبک زندگی اسلامی لازمه موفقیت در زندگی فردی و اجتماعی است.
نورمحمدی با اشاره به دستورات دین و توجه دین به همه امور زندگی فردی و اجتماعی اظهار کرد: پیروی از دستورات دینی موجب رسیدن انسان به کمال میشود.
«سید محمد شاهچراغ» در این نشست تخصصی با اشاره به مباحث سواد رسانه ای و نقش فضای مجازی در جامعه بیان داشت: تكنولوژی های نوین ارتباطی در دوره كنونی به عنوان امری اجتناب ناپذیر، خواسته یا ناخواسته وارد زندگی های امروزی شده و تاثیر فراوانی از خود برجای گذاشته اند.
جامعه شناس و کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه باید كاركردهای مثبت و آسیب های ناشی از فضای مجازی به وسیله متخصصانی از رشته های مختلفی مانند علوم ارتباطات، جامعه شناسی و روان شناسی صورت پذیرد افزود: در این بررسی ها باید در نظر داشت كه هیچ نمی توان مصرف رسانه ای مردم را مشخص كند اما می شود آن را با كارشناسی درست و ارائه راه حل های منطقی مدیریت كرد.
وی ضمن بیان اثرات منفی ومثبت فضای مجازی اذعان داشت: افزایش آگاهی مخاطب برای استفاده بهینه از شبكه های اجتماعی كه امروز از آن به سواد رسانه ای تعبیر می شود مناسبت ترین راه برای پیشگیری از كاركردهای منفی این فضاها به شمار می رود.
روانشناس و مشاور خانواده، نیز در این نشست با اشاره به احادیث اهل بیت (ع) درخصوص تربیت فرزندان گفت: تربیت نسل آینده و پایهگذاری شخصیت فرزندان از کارکردهای مهم خانواده است که باید بیش از هر کارکردی مورد توجه قرار بگیرد.
«اکرم مشکی» با بیان اینکه امروز توطئههای دشمنان سبک زندگی اسلامی و ایرانی را دچار تغییر کرده است افزود: خانواده با وجود كوچك بودن، بر اساس دانش جامعه شناسي از ارجمندترين و ارزشمندترين نهادهاي اجتماعي است.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه خانواده در اسلام گفت: تقویت بنیان خانواده از نگاه اسلام بسیار حائز است چرا که استحکام نظام خانواده سبب استحکام جامعه می شود.
مشکی وجود جامعه سالم و به دور از ناهنجاري هاي اخلاقي را در گرو وجود يك خانواده سالم و پاك از آلودگي دانست.
مدیر عامل موسسه قرآن و عترت آصال نیز در این نشست تخصصی با اشاره به بیانات مهم رهبری دربیانیه گام دوم به تبیین نقش موسسات قرآنی در ترویج سبک زندگی اسلامی پرداخت.
«سید روح الله طاهری»با اشاره به رسالت موسسات قرآنی مبنی بر انجام فعالیت های تربیتی دینی تصریح كرد: برگزاری كلاس های قرآن و ترویج زندگی بر اساس سبك زندگی اسلامی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه الگو پذیری از سیره نبوی، سبک زندگی اسلامی و قرآنی نیاز اصلی جامعه ما است ادامه داد: در این راه ابتدا می بایست این سبک زندگی را تبیین و سپس ترویج کنیم لذا باید گفت برای رسیدن به این مقصود، رسالت نهادهای دینی و قرآنی بسیار سنگین است چرا که از آنها انتظار می رود سبک زندگی اسلامی را در دنیای امروز، از لابلای معارف اسلامی استخراج کنند.
طاهری افزود: بدون شک زندگی ایده آل در دین مبین اسلام بدون مفاهیم قرآنی و کاربرد آن در زندگی مان میسر نخواهد شد.
نظر شما