به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، «محسن کریمی» با اشاره به تصویب عرصه و حریم 6 اثر تاریخی و یک اثر طبیعی استان مرکزی در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه شورای تعیین حرایم معاونت میراث فرهنگی وزارتخانه متبوع عرصه و حریم بناهای تاریخی، عرصه و حریم 7 اثر استان مرکزی تعیین شده است.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تعیین عرصه و حریم بناهای تاریخی بقعه ابوالعلی تفرش به همراه درخت چنار کهنسال این بقعه را از جمله این آثار دانست و افزود: خانه تاریخی اجلال در شهرستان تفرش، آب انبار میرزا حسین عاملی و تکیه خلیل جهان بیگ ساوه و همچنین امامزاده سید اسحاق و آب انبار سید اسحاق شهرستان ساوه مربوط به دوره های سلجوقی تا قاجار از دیگر آثاری است که در جلسه شورای تعیین حریم مطرح و عرصه و حریم آنان مصوب شده است.
وي با اشاره به اینکه محدوده عرصه و حريم اين آثار تاريخي پس از بررسي هاي كارشناسي ميداني در كميته هاي تخصصي مصوب شده است، ادامه داد: تعيين عرصه و حريم آثار تاريخي، تضميني براي حفاظت هر چه بهتر از اين آثار ارزشمند تاریخی و نگهداری آن برای آیندگان است.
این مقام مسئول با بیان اینکه آثار تاریخی بیانگر گذشته فرهنگی و زندگی گذشتگان ما است، گفت: نسل های آینده نیز باید با پیشینه خود، تاریخ و چگونگی زندگی گذشتگان خود آشنا شوند و تنها راه این امر نگهداری از آثار تاریخی و ملی است.
کریمی با اشاره به اینکه خطرات زیادی این آثار را تهدید می کند، گفت: به منظور جلوگیری از این خطرات و تهدید های احتمالی و همچنین جلوگیری از هر گونه دخل و تصرف در محدوده آثار تاریخی این آثار تعیین حریم شده اند.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در ادامه با بیان اینکه تا کنون 50 اثر در استان مرکزی تعیین حریم شده اند، ادامه داد: محدوده این آثار به عنوان طرح بالادستی در ضوابط معماری و شهرسازی لحاظ و مدیریت شهری ملزم به اجرای طرح های مصوب فوق خواهد بود و در صورت بروز هر گونه تخلف قابل پیگرد و برگشت به حالت اولیه هستند.
نظر شما