به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، ششمین همایش روز ملی روستا و عشایر با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور، جمعی از وزرا، استانداران، مسئولان کشوری و فعالان حوزه روستایی و عشایری از سراسر کشور در سالن اجلاس دانشگاه پیام نور بیرجند برگزار شد که حاشیه هایی را به همراه داشت.
مسئولان و فعالان حوزه روستایی و عشایری با اینکه می دانستند مراسم همایش ملی روز روستا و عشایر راس ساعت 15 برگزار می شود ولی از ساعت 13 در تلاش برای ورود به سالن همایش بودند اما تنها افرادی اجازه ورود به سالن را داشتند که از قبل کارت دریافت کرده بودند.
سن همایش ملی روز روستا و عشایر با محصولات استراتژیک استان خراسان جنوبی مانند عناب، زرشک، زعفران، انار و ... زیبایی خاصی در چشمان مخاطبان داشت و حضور عشایر با همان پوشش سنتی، احساس غرور را دل های به دیگر مهمانان زنده می کرد. «نظر افضلی» نماینده مردم نهبندان و سربیشه در خانه ملت هم از ابتدای سفر معاون اول رئیس جمهور با پوشش سنتی و عشایری، وی را همراهی کرد.
حضور زودتر از موعد مدعوین و گرمای سالن همایش، شرکت کنندگان در این مراسم را تسنه کرده بود اما یافتن آب برای رفع عطش، دردسرهای خاص خود را داشت.
در حاشیه برگزاری این همایش، نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر خراسان جنوبی برپا شده بود و اسحاق جهانگیری به همراه هیئت همراه از غرفه های این نمایشگاه بازدید کرد. غرفه داران سنگ های زینتی از شهرستان خوسف در بازدید جهانگیری از این غرفه، از وی خواستند بهره برداری این محصول را به افراد غیربومی ندهند.
همچنین در این مراسم، از تمبر یادبود ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر خراسان جنوبی توسط جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور رونمایی شد.
درخواست عشایر خراسان جنوبی از معاون اول ریاست جمهوری
«برات زاده» یکی از عشایر غیور خراسان جنوبی خطاب به معاون اول رئیس جمهوری، خواستار در نظر گرفتن سهمیه برای فرزندان عشایر در استخدام و کنکور سراسری، ایجاد اشتغال برای جوانان عشایر در راستای جلوگیری از تخلیه مناطق عشایری و مرزها وبازسازی چاه های عشایری در مناطق دارای آب مشترک شد.
وی همچنین با توجه به اینکه قوت غالب عشایر نان است، درخواست افزایش آراد به 20 کیلوگرم در ماه را داشت و از شخص جهانگیری درخواست اختصاص اعتبارات ویژه برای آبرسانی عشایر خراسان جنوبی، افزایش تسهیلات قرض الحسه بلند مدت به جامعه عشایر در راستای رونق تولید و تصویب قانونی برای ضمانت زنجیره ای این تسهیلات را داشت.
درخواست ششم عشایر درخصوص کمبود علوفه در مراتع و خشکسالی های پی در پی بود که خواستار حل این مشکل و برطرف شدن موانع قانونی شدند، و تاکید کردند حذف بدهکاری های سال های گذشته عشایر به دلیل مشکلات اقتصادی فعلی یکی از مطالبات این قشر است.
عشایر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه دسترسی عشایر به خصوص زنان و دختران به خدمات درمانی، بهداشتی، درمانی و آموزشی در مناطق عشایری محدود است، تقاضای حل این مشکل را به صورت ویژه از معاون اول ریاست جمهوری داشتند.
*دشتی که غبارش بهره ایران و آب آن نصیب افغانستان شد
در این همایش مردم شهرستان زیرکوه با برافراشتن پرچمی که روی آن نوشته شده بود، «شهرستان زیرکوه دشتی که غبارش بهره ایران و آب آن نصیب افغانستان شد» از معاون اول ریاست جمهوری خواستار حل این مسئله شدند.
به دلیل طولانی بودن مراسم و بالا بودن آمار تعداد سخنرانان، همایش برای اقامه نماز مغرب و عشاء تعطیل نشد و ادامه یافت.
نظر شما