مساجد مرجع غیر رسمی در حل دعاوی و اختلاف میان مردم هستند

منصوری سنگری گفت: مساجد می توانند به عنوان یک مرجع غیر دولتی و غیر رسمی با حضور کارشناسان متخصص در حل دعاوی و اختلاف میان مردم موثر باشند.

«مهدی منصوری سنگری» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد استفاده از ظرفیت مساجد در حل دعاوی در جامعه اسلامی گفت: مساجد می توانند ظرفیت خوبی را در حل اختلافات مردم داشته باشند و وظیفه حل و فصل اختلافات مطروحه میان مردم را عهده دار باشند.

 

 وکیل پایه یک دادگستری افزود: مساجد می توانند به عنوان ان جی او های غیر رسمی در حل دعاوی فعالیت کنند. در آیین دادرسی کیفری در بحث میانجی گری و حل اختلاف نیز موارد جدیدی مطرح شده است. بر همین اساس مساجد می توانند در این زمینه مثمر ثمر باشند.

 

مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: اشخاص مختلف و کارشناسان حقوقی اعم از وکلا و حقوقدانان و کارشناسان حقوقی می توانند با استقرار در مساجد در این زمینه گام های موثری بردارند. در حقیقت می توان گفت مساجد می توانند به عنوان یک مرجع غیر دولتی و غیر رسمی با حضور کارشناسان متخصص در این زمینه و یا حتی مشاوران حل اختلاف در شوراها می توان به خوبی از ظرفیت مساجد استفاده کنند.

 

منصوری در بخش دیگری از این گفت و گو در مورد استفاده از ظرفیت وکلا و حقوقدانان در مساجد و یا بهره گیری از ظرفیت ائمه جماعات در حل دعاوی میان مردم، تصریح کرد: وکلا و یا کارشناسان حقوقی می توانند با حضور در مساجد نقش مهمی داشته باشند و ائمه جمعه می توانند به عنوان افراد غیر حقوقی با آموزش هایی که می گذرانند به عنوان مشاوران حقوقی مانند افرادی که در مشاغل دیگر مشغول کار هستند اما در شوراهای حل اختلاف به عنوان مشاور خدمت می کنند به فعالیت بپردازند. ائمه جماعات نیز می توانند با گذراندن دوره های مختلف و آشنایی با اصول حقوقی با حضور در مساجد در حل اختلافات و حل و فصل موضوع قبل از ارایه پرونده به مراجع قضایی و شبه قضایی موثر باشند.

 

منصوری در مورد کاهش پرونده های ورودی با استفاده از ظرفیت مساجد اظهار کرد: مساجد می توانند با استفاده از این ظرفیت و حل اختلاف از ورود پرونده های کیفری و یا اختلافاتی که در برخی مجتمع های مسکونی ایجاد می شود، جلوگیری کنند و اختلافاتی که در موضوع پارکینگ در مجتمع های مسکونی ایجاد می کند، موثر باشند و از ورود این گونه پرونده ها به دستگاه قضایی جلوگیری کنند. مردم با اعتمادی که به ائمه جماعات و مساجد دارند، قطعا گفت و گوی آنها در حل دعاوی موثر خواهد بود.

 

وی گفت: اطلاع رسانی صحیح در محلات و شورایاری های محلات برای استفاده از ظرفیت مساجد می تواند گام موثری برای استفاده از این ظرفیت در محلات گوناگون باشد./

 

 

کد خبر 840939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha