به گزارش خبرگزاری شبستان:«سعید سعادتی» با اشاره به ایام اربعین حسینی برخی از اقدامات و برنامههای محوری کانونهای فرهنگی هنری مساجد در این ایام را تشریح و در این رابطه اظهارکرد: برپایی «مواکب الاتحاد» شاخصترین فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد در ایام اربعین حسینی است که در راستای ایجاد همدلی و همکاری میان مردم ایران و عراق به ویژه ارتباط عمیق و پیوسته میان مساجد منتخب این دو کشور و همچنین جوانان مسجدی سال گذشته برای اولین بار راهاندازی شد و امسال با توجه به تجربیات سال گذشته و استقبال کانونهای فرهنگی هنری به لحاظ کمی و کیفی توسعه پیدا کرد.
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگیکانوهای مساجد کشور افزود: برگزاری سوگواره هنری اربعین و تهیه مستند «از فردوس تا فردوس» از دیگر اقدامات کانونهای فرهنگی هنری مساجد برای اربعین حسینی است. مستند «از فردوس تا فردوس» قصد دارد لحظات به یادماندنی و معنوی خدمترسانی خادمان مواکب الاتحاد را که به صورت مردمی و خودجوش و بر اساس عشق و محبت به اهل بیت به خصوص امام حسین علیه السلام فعالیت می کنند ثبت و ضبط کند. این خادمان در حوزههای مختلف از قبیل توزیع اقلام، غذا، بستههای فرهنگی، خیاطی، تعمیر و شستشوی لباس زائران و رفع نیازهای آنها فعالیت می کنند.
سعادتی خاطرنشان کرد: البته رویکرد اصلی این مستند به تصویر کشیدن روح حاکم بر جریان اربعین و فرهنگ غنیِ شیعه و میزبانی تمام عیار مردم کریم عراق از زائران ایرانی و غیر ایرانی و همدلی میان این دو ملت بزرگ است که توسط یکی از هنرمندان جوان و خوشذوق کانونی تهیه میشود.
وی ادامه داد: در همین راستا آیین تجدید بیعت با آرمانهای حضرت امام (ره) در روز دوازدهم مهرماه در حرم مطهر امام راحل و با حضور بخشی از اعضای «مواکبالاتحاد» از استانهای خراسان جنوبی، تهران، البرز و قم برگزار شد که طی آن اعضای مواکبالاتحاد از سوی رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد و بخشی از مسئولان فرهنگی به صورت رسمی برای شرکت در مراسم پرشور اربعین و خدمترسانی به زائران بدرقه شدند.
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، راهاندازی ایستگاههای صلواتی، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری از جمله همخوانی، سرود، تعزیه، نمایش، شعرخوانی و توزیع اقلام فرهنگی توسط کانونهای فرهنگی فعال، در مناطق مرزی استانهای ایلام، کرمانشاه و خوزستان را از دیگر اقداماتی برشمرد که در آستانه اربعین حسینی انجام شده است.
سعادتی افزود: پژوهش علمی به منظور واکاوی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی رویداد بزرگ پیاده روی اربعین نیز از جمله برنامه های ما در این ایام است که با حضور هشت نفر از اعضای هیئت علمی و اساتید انجمنهای تخصصی حوزه علمیه قم و برای اولین بار انجام میشود.
راهاندازی سامانه اربعین در پرتال بچههای مسجد جهت ثبت و ارزیابی فعالیتهای خودجوش مردمی و کانونهای مساجد در داخل کشور و در عراق نیز از جمله مواردی بود که سعادتی به آن اشاره کرد و گفت: این سامانه برای اولین بار راهاندازی شده و مدیران کانونهای مساجد سراسر کشور اعم از شهری و روستایی می توانند با مراجعه به صفحه شخصی کانون، نسبت به ثبت فعالیتهای انجام شده در این خصوص تا پایان ماه صفر اقدام کنند.
وی ادامه داد: با هدف ایجاد قرارگاه دائمی برای برنامهریزی، رصد و آسیبشناسی فعالیتهای کانونها در خصوص اربعین و انسجام و همافزایی بیشتر مقرر شد با محوریت استان ایلام «کانون خادمان اربعین» در مرز مهران راهاندازی شود تا ضمن فعالیتهای فرهنگی هنری و ارائه خدمات به زائران کربلای معلا در طول سال به ویژه اربعین حسینی، نسبت به هماهنگیهای لازم نیز اقدام کند.
سعادتی در پایان از همه دستگاههای فرهنگی که در حوزه اربعین تلاش میکنند و همواره حامی و پشتیبان جریانهای مردمی به ویژه فعالیتهای خودجوشکانونهای مساجد کشور بودهاند و همچنین مدیران محترم استانی و کانونی که در این خصوص فعالیتهای ویژه داشتهاند تقدیر و تشکر کرد .
منبع: masajed.farhang.gov.ir
نظر شما