به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «کاووس حسنلی» امروز (دوشنبه ۱۵ مهر) از رونمایی مجموعه 11 جلدی «دو سده سخنوری» همزمان با یادروز حافظ خبر داد و در جمع خبرنگاران گفت: این اثر در مرکز حافظ شناسی – کرسی پژوهشی حافظ طراحی شده و به همت تعدادی از استادان و پژوهشگران صاحبنظر تالیف و به همت نشر خاموش منتشر شده است.
سرویراستار و ناظر علمی مجموعه «دو سده سخنوری» افزود: این طرح، محصول پیشنهادی است که برای نخستین بار از سوی بنیاد خیریه فرهنگی صدر هاشمینژاد (آقای مهدی حسینی) به عنوان منابع علمی پژوهش برای سریال و فیلم «خورشیدهای سهگانه» ارائه شد.
وی اضافه کرد: اکنون اگر حتی سفارشدهندگان و سازندگان آن سریال یعنی بنیاد یادشده بر تصمیم خود پایدار نباشند، همین مجموعه مکتوب آثار ارزندهای هستند که در اختیار همه علاقمندان، فیلمسازان، پژوهشگران، استادان و دانشجویان مختلف قرار دارد.
حسنلی تاکید کرد: از زمانی که مسئولیت علمی این پژوهش را پذیرفتم بر ضرورت پژوهشی مستقل، دقیق، علمی، گسترده و همهجانبه برای اینگونه آثار تأکید داشتم، با بسیاری از متخصصان و صاحبنظران گفتوگو کردم تا طرح کلی را تدوین کنم.
مدیر بنیاد حافظ شناسی ادامه داد: به نظرم رسید شایستهتر آن است که کاری متفاوت صورت پذیرد تا دستاورد این پژوهش به سرنوشت پژوهشهایی که برای سریالها و فیلمهای دیگر انجام گرفته، دچار نشود که بهگونهی «یکبارمصرف»، تنها برای همان مقصود خاص، قابل بهرهبرداری است.
حسنلی با اشاره به کمک به فيلمنامهنويس،کارگردان و سازندگان مجموعه نمایشی یادشده گفت: برای تکمیل مجموعه دو سده سخنوری، منابع معتبر (قدیم و جدید) گردآوری، بازخوانی و تدوین شد.
این استاد دانشگاه شیراز افزود: بر همین اساس، بررسی تحولات سیاسی و اجتماعی در سدههای هفتم و هشتم (دوران زندگی سعدی، خواجو و حافظ)، معرفی شخصیتهای ادبی، علمی، دینی، فلسفی، عرفانی و... که با این شاعران همدوره بودند، بررسی جغرافیای تاریخی شهرهای شیراز و کرمان در سدهی هفتم و هشتم و ... نیز به انجام رسید.
سرویراستار و ناظر علمی مجموعهی «دو سده سخنوری» اظهار کرد: امروز که این پژوهش ارزنده سامان یافته و با همهی دشواریها و فراز و فرودهایش، به پایان رسیده است، بسیار خوشبخت و خرسندم که با تلاشی 2 ساله مجموعهای از آثار ارزشمند، همچون دانشنامهای کاربردی، فراهم آمده و در اختیار خوانندگان و خواهندگان آن قرار گرفته است.
این مجموعهی ارزشمند که اکنون با نام «دو سده سخنوری» انتشار مییابد، برگ زرین دیگریست که بر کارنامهی فرهنگی و علمی مردم شیراز و کرمان افزوده میشود.
نظر شما