به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محمد صادق بصیری» صبح امروز در نشست خبری هفتمین کنگره سراسری ادبیان پایداری که در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد، گفت: در سال 1388 ضرورت نگاه علمی به آثار دفاع مقدس تشخیص داده شد . با حمایت بنیاد حفظ آثار استان کرمان ، انجمن پایداری در کرمان تاسیس شد. در گام دوم در نظر گرفته شد که رشته ادبیات پایداری در دانشگاه ها لحاظ شود. در گام سوم نخستین کنگره ادبیات پایداری در 17 و 18 اسفند سال 1384 در کرمان برگزار شد.
یکی از موسسان انجمن پایداری در دانشگاه کرمان ادامه داد: در گام چهارم کرسی نظریه پردازی در دانشگاه باهنر کرمان شکل گرفت. نظریه ادبیات پایداری برای نخستین بار در این کرسی مطرح شد. در گام پنجم پس از برگزاری نخستین کنگره ادبیات پایداری، سرفصل پیشنهادی کارشناسی ارشد زبان فارسی با گرایش ادبیات پایداری تهیه و به وزارت علوم ارایه شد. در حال حاضر 31 دانشگاه کشور این رشته را دارند. در گام ششم با تاسیس انجمن ادبیات پایداری در دانشگاه باهنر کرمان، احساس نیاز به مجله علمی پژوهشی مطرح شد و مجوز آن از وزارت علوم اخذ شد . اولین مجله علمی پژوهشی ادبیات پایداری در سال 1388 منتشر شد و تاکنون 19 شماره آن منتشر شده است.
وی اظهار داشت: در گام هفتم مقرر شد که کنگره های ادبیات پایداری مستقر شوند و محصول آنها تحت عنوان نامه پایداری شامل مجموعه مقالات منتشر شود. کتابخانه تخصصی در دانشگاه شهید باهنر را راه اندازی کردیم. میزگردهای تخصصی در فواصل برگزار کنگره ها برگزار شد. گروه پژوهشی ادبیات دفاع مقدس در پژوهشکده اسلام و ایران دانشگاه باهنر ایجاد شده است. همچنین رشته ادبیات پایداری در مقطع دکتری ایجاد شد.
بصیری با بیان اینکه هفتمین کنگره سراسری ادبیات پایداری در 17 مهر امسال برگزار می شود، تصریح کرد: رویکرد تخصصی این دوره از کنگره ، ادبیات تطبیقی است یعنی زمینه مقایسه ادبیات پایداری کشورما با ادبیات پایداری سایر کشورها فراهم شده است. 50 مقاله به این دوره از کنگره رسیده است که 15 مقاله برای سخنرانی و 25 مقاله هم برای چاپ انتخاب شده است. 16 مدخل و محور نیز برای مقالات گذاشتیم.
نظر شما