به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمود حجتی» امروز (۱۵مهر) در بازدید از مجتمع گلخانه های خوسف و در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: سال گذشته اجرای طرحهای آبخیزداری در خراسان جنوبی اجرا شد که کمک خوبی به جلوگیری از سیلاب، تغذیه سفره های زیر زمینی و قنوات داشته است، تا کشاورزان با اتکا به این آب تولید خود را پایدار کنند.
وزیر جهاد کشاورزی کشور افزود: در دهه فجر شاهد بهره برداری از ۱۰۰ سازه آبخیزداری خواهیم بود چراکه عملیات اجرایی آن امروز آغاز شده است.
حجتی با بیان اینکه در خصوص بهره برداری زرشک، عناب، زعفران، پسته و انار در خراسان جنوبی با وضعیت خوب تولید مواجه هستیم، گفت: ولی در خصوص فرآوری این محصولات با مشکلاتی مواجه هستیم، همچنین در خصوص حمایت از زعفران کاران باید این مهم در حوزه کشاورزی قراردادی باشد و کشاورزان کشت زعفران باید در خصوص تاجر و صادر کننده در این قراردادها حمایت شوند.
وی بیان کرد: در شهرستان های قاین و فردوس شاهد این هستیم که کارآفرینان قراردادی با زعفران کاران بسته آمد و مشکلات آنها تا حدودی مرتفع شده است.
وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه مکانیزه عمل کردن و بهداشتی عمل کردن در خصوص محصولات استراتژیک استان ها مهم است، گفت: در بسته بندی محصولات باید این مهم رعایت شود.
حجتی ضمن تاکید بر اینکه باید کشاورزی قراردادی را در خراسان جنوبی ترویج داد، گفت: در این خصوص دولت سرمایه گذاران و کارآفرینان را حمایت می کند.
وی افزود: دولت در خدمت و پشتیبان مردم است و در خصوص فرآوری و صادرات محصولات کشاورزان را حمایت می کند.
وی افزود: عناب گیاه دارویی و خواص زیادی دارد و در کشورهای مختلف خریدار؛ از این محصول، ارزش افزوده ایجاد می کنند که در این خصوص کشور ایران عقب ماندگی دارد ولی امسال به همت مردم، کشاورزان و کارآفرینان وضع ما در خصوص ارزش افزوده بهتر شده است.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: با توجه به محدودیت منابع آب در خراسان جنوبی، در زمینه گلخانه در استان عقب هستیم و با اینکه در استان های دیگر شتاب داریم در استان کمتر از صد هکتار کشت گلخانه ای داریم و باید این نوع کشت را در استان توسعه دهیم.
حجتی با اشاره به تقاضا و استقبال کشاورزان از احداث گلخانه در خراسان جنوبی، بیان کرد: با توجه به تقاضا و استقبال مردم از کشت گلخانه ها سعی می شود، آب مورد نیاز را تامین کنیم چراکه با ترویج این نوع کشت، مشکل آب گلخانه ها حل و اشتغال مرتفع می شود.
وی افزود: در کنار جهاد کشاورزی باید کارآفرینان و سرمایه گذاران در خصوص کشت گلخانه ای هم همکاری کنند تا دولت مجوزها و پشتیبان تسهیلات باشد و در این خصوص باید دستگاه هایی مانند محیط زیست و خدمات زیر ساختی مانند آب، برق و گاز همکاری لازم را داشته باشند.
گفتنی است: کشاورزی قراردادی حاوی نتایج مثبت و اثربخشی در فرآیندهای تولید کشاورزی از جمله توسعه ترویج، گسترش صنایع تکمیلی و تبدیلی، تسهیم مخاطره تولید، حل معضل تأمین مالی و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است.
نظر شما