ضرورت ورود کتاب به سبد خانوار/ نمایشگاه کتاب، جشن کتابخوانی مردم است

«ضرورت ورود کتاب به سبد خانوار»، از جمله دغدغه های مسئولان و فعالان فرهنگی است که برپایی نمایشگاه کتاب استانی و استقبال مردم از آن، بارقه ای را برای تحقق این مهم ایجاد کرده است.

خبرگزاری شبستان_ بجنورد؛ یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب خراسان شمالی روز چهارشنبه دهم مهرماه با حضور «حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی» نماینده ولی فقیه در استان، «محمدعلی شجاعی» استاندار خراسان شمالی، «ایوب دهقانکار» مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد، «مهدی قزلی» مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و جمعی از مسئولان استانی و دوستداران کتاب در محل مصلای امام خمینی(ره) بجنورد آغاز به کار کرد و تا پانزدهم همین ماه فعال است.

در این نمایشگاه 251 ناشر،  55 هزار عنوان کتاب را در 176 غرفه عرضه کرده اند  که سهم ناشران کشوری 150 غرفه است و 26 غرفه هم در اختیار ناشران و کتابفروشان استانی قرار گرفته است و همچنین  برای یازدهمین نمایشگاه کتاب، مبلغ 90 میلیون تومان یارانه در اختیار بانک عامل قرار گرفته تا بانک نسبت به ارائه بُن با تخفیف 20 درصد اقدام کند و همچنین ناشران موظف به ارائه تخفیف 10درصدی هستند.

ستاد خبری نمایشگاه گپ و گفتی با بازدیدکنندگان داشته که در ادامه، بخشی از آنها را مرور می کنیم.

 

مشاور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اختصاص ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ناشران سراسر کشور خبر داد و گفت: عرضه ۵۵ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب خراسان شمالی نشان دهنده رشد فعال ناشران طراز اول کشور است.

 

ایوب دهقانکار افزود: هم اینک از حدود ۱۰ هزار مجوز صادره در حوزه نشر تنها کمتر از هزار مورد آنها فعال است.

 

وی گفت: اعطای این تسهیلات هم اینک شروع شده و با تعدادی از درخواست ها نیز موافقت شده و پرداخت ها در حال انجام است.

 

دهقانکار افزود: برخی از کتابفروشی ها نیز درخواست گسترش فضای فرهنگی خود را داشتند که پرداخت تسهیلات به آنها نیز در حال پیگیری است تا بسته به شرایط کتابفروشی و فضای در اختیار، مورد حمایت قرار گیرند.

 

وی با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه کتاب استانی در خراسان شمالی طی امسال، یادآور شد: تلاش داریم تا پایان سال این نمایشگاه را در تمامی استان ها داشته باشیم هر چند اقتضائات و شرایط در استان ها متفاوت است و ممکن است نیاز باشد در بازه های مختلف برگزار شود.

 

مشاور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روند رو به رشد نمایشگاه کتاب خراسان شمالی، خاطرنشان کرد: حضور ۲۵۱ ناشر با ۵۵ هزار عنوان کتاب نشان از رشد نمایشگاه امسال دارد که امیدواریم این روند پیش رو با قدرت تمام ادامه یابد و هر سال شاهد برگزاری نمایشگاه های بهتری باشیم.

 

دهقانکار اظهار داشت: در نمایشگاه کتاب امسال خراسان شمالی، تعداد زیادی کتاب تازه نشر و جدید به چشم می خورد که نشان دهنده حضور فعال و قدرتمندانه ناشران درجه اول با تمام قوا در آن است.

 

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران هم گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب در سطح کشور معمولا یکسان است اما بعضی از استان های مرزی از ظرفیت کشورهای همجوار استفاده می کنند و خراسان شمالی توانایی استفاده از این امتیاز را دارد.

 

مهدی قزلی با بیان اینکه برگزاری یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی تجلی حرکت روبه رشد و سرزندگی فرهنگی خراسان شمالی است، بیان کرد: ورود کتاب به سبد معیشتی خانوار زمانی محقق می شود که تمام دستگاه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به شکل واحد تلاش جدی کنند.

 

 وی اظهارداشت: با ورود کتاب به سبد معیشت خانوار، فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز ترویج می شود و وضعیت انتشارات هم بهبود می یابد.

 

فرمانده سپاه جوادالائمه خراسان شمالی هم گفت: مطالعه کتاب قدرت، سطح بینش، بصیرت و دانش انسان را بالا می برد و از بسیاری از آسیب های اجتماعی، پیشگیری می کند.

 

سرهنگ چمن با اشاره به اینکه آشنایی با کتاب و استفاده از مطالب و محتوای آن یکی از ویژگی های فرهنگ جامعه ما است، افزود: در میدان تهاجم فرهنگی استفاده از کتاب که مبتنی بر محتوای ایرانی اسلامی بوده بسیار مفید است.

 

وی با اشاره به اینکه دین مبین اسلام به فرهنگ و مطالعه کتاب و تفکر توصیه کرده است، افزود: همیشه مطالعه نباید در حوزه تخصص و تحصیلات باشد بلکه در حوزه های مختلف نیز باید مطالعه صورت گیرد.

 

فرمانده سپاه جوادالائمه خراسان شمالی گفت: قطعا توسعه کتاب و کتابخوانی و مطالعه بسیاری از آسیب های مختلف در جامعه را کاهش می دهد.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از آسیب های موجود اجتماعی در جامعه ناشی از عدم اطلاع از موضوعات مختلف است، بیان کرد: امیدواریم این نمایشگاه که در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی برگزار شده، شهروندان استان نهایت استفاده و بهره مندی از این نمایشگاه را داشته باشند.

 

 

امام جمعه شهرستان فاروج هم با بیان اینکه فرهنگ، یک مقوله ای است که با تلاش و کار و زحمت شبانه روزی قابلیت تحقق پیدا کردن دارد و فرهنگ، ابزاری برای توجه به کتاب و کتاب خوانی است، گفت: کتاب های متنوع و پرمحتوا در نمایشگاه امسال بسیار به چشم می خورد و این مهم یکی از راهکارهای ترویج فرهنگ مطالعه خواهد بود.

 

حجت الاسلام نائب علی نوروزی با اشاره به اینکه استقبال بسیار خوب علاقمندان نشان از توجه زیاد به فرهنگ مطالعه است، افزود: امیدواریم برپایی نمایشگاه های کتاب و برنامه هایی با موضوع کتاب به ترویج فرهنگ مطالعه کمک کند.

 

رئیس شورای فرهنگ عمومی فاروج، با بیان اینکه کتاب، مهم ترین ابزار برای انتقال فرهنگ است، تاکید کرد: توجه به این امر  و انتقال این فرهنگ مطالعه به نسل جوان در افزایش دانایی و توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه منجر می شود.

 

حجت الاسلام نوروزی با بیان اینکه باید تلاش کنیم فرهنگ مطالعه در سبد خانوار قرار گیرد، اظهار کرد: این امر با برگزاری نمایشگاه های کتاب و برگزاری برنامه هایی از این دست محقق خواهد شد.

 

رییس شورای شهر بجنورد هم گفت: بی شک یکی از پایه های اصلی توسعه پایدار هر منطقه فرهنگ کتابخوانی است.

 

مهدی محمدی، یکی از بزرگترین اقدامات فرهنگی را ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و افزایش سطح آگاهی در بین مردم دانست و افزود: باید از ظرفیت های موجود در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی حداکثر استفاده را ببریم و فرهنگ مطالعه را گسترش دهیم.

 

وی بیان کرد: امروز متاسفانه جوانان و نوجوانان ما به سمت فضاهای مجازی رفته اند که باید با برگزاری این چنین نمایشگاه هایی، زمینه ای فراهم کنیم تا به سمت و سوی مطالعه کتاب سوق داده شوند.

 

محمدی، در خصوص محل برگزاری یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی نیز گفت: محل برگزاری این نمایشگاه به منظور دسترسی راحت برای علاقمندان در ترویج فرهنگ کتابخوانی موثر است و این موضوع باعث استقبال شهروندان و علاقمندان زیادی از این نمایشگاه شده است.

 

وی تنوع کتاب های عرضه شده در نمایشگاه،  دسترسی راحت به کتاب ها، مکان نمایشگاه و حضور ناشران فعال سراسر کشور را از مزیت های یازدهمین دوره نمایشگاه کتاب خراسان شمالی نام برد. 

 

 

رییس دانشگاه بجنورد هم گفت: توسعه بر پایه مطالعه کتاب امکان پذیر است که باید در این زمینه تلاش های بیشتری انجام گیرد.

 

احمد محقر  با اشاره به اینکه توجه بر اهمیت مطالعه منجر به توسعه فرهنگی و افزایش دانایی می شود، افزود: این مسئله، بنیادی است که باید از همان ابتدا و پیش از دبستان‌شروع شود که خوشبختانه در این نمایشگاه شاهد آثار و کتاب های بسیار خوبی برای کودکان بودیم و باید این مسئله همیشه قابل توجه قرار گیرد.

 

وی با اشاره به نگاه بنیان های فرهنگی و علمی اظهار کرد: انتطار از ملت ایران در رابطه با موضوع کتاب و مطالعه و سرانه مطالعه و میزان هزینه ای که در سبد خانوار خود برای کتاب اختصاص دهند باید فراتر از این باشد.

 

محقر، گفت: باید در سبک زندگی خود قرائت و مطالعه کتاب را در سبد خانوار مورد توجه قرار دهیم.

 

وی در خصوص برگزاری یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی نیز گفت: از همه دست اندکاران این نمایشگاه که شرایطی فراهم کردند تا علاقمندان به کتاب بتوانند دسترسی راحت تری به کتاب داشته باشند تشکر و قدردارنی می کنم.

 

هادی قوامی، نماینده مردم اسفراین در خانه ملت هم اظهار کرد: برگزاری یازدهمین نمایشگاه کتاب در زمان شروع سال تحصیلی،بسیار فرصت خوبی برای جلب توجه دانش آموزان و معلمان به کتاب و کتاب خوانی است و آرامش خاصی را به مردم ارائه می دهد.

وی، افزود: تنوع در نمایشگاه زیاد بود و از تمامی قشر سالمند، جوان، دانشجو، دانش آموز در این نمایشگاه حضور داشتند که این تنوع، کمک بزرگی در زیباتر شدن وجه نمایشگاه خواهد کرد.

 

قوامی بیان کرد: امروزه کتاب خوانی فقط به یک کتاب فیزیکی که مطالعه شود خلاصه نمی شود؛ در گذشته تنها راه کتاب خواندن فقط کتاب داشتن بود اما امروزه با وجود فضای مجازی می توان خیلی از کتاب ها را مطالعه کرد و سرانه مجازی نسبت به فیزیکی بیشتر است.

 

وی تصریح کرد: قیمت های کتاب در نمایشگاه، تقریبا قیمت های مناسبی بود، اما شرایط اقتصادی به گونه ای می باشد که تاثیر خود را بر روی کتاب گذاشته است.

 

 

یک نویسنده و پژوهشگر خراسان شمالی هم گفت: نمایشگاه کتاب یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی استان است.

احسان سیدی زاده با بیان اینکه نمایشگاه کتاب فرصتی فراهم آورد تا علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی به تهیه کتاب های موردنیاز خود بپردازند، اظهار کرد: محافل حاشیه ای این نمایشگاه همیشه مورد توجه دوستداران کتاب بوده و خواهد بود، محافلی همچون رونمایی از کتاب های جدید، مشاعره و شب شعر، شب های فرهنگی، جشن امضا و...

 

عضو کارگروه علمی و مشورتی شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی، تصریح کرد: اگرنگاهی به آمار فروش کتاب چندین نمایشگاه قبلی که برگزار شده بیندازید متوجه خواهید شد فروش های غیرقابل تصوری وجود داشته آیا کتاب هایی را که خریده اند فقط برای چیدن در قفسه کتاب و دکوری منزل بوده؟ مسلما نه! بسیاری ازآنها خوانده شده است.

 

سیدی زاده در پاسخ به این سوال که کدام کتاب را بخوانیم؟ گفت: این رسالت کتابفروش ها، کتاب خوان های حرفه ای، مسئولان کتاب خانه های عمومی و ناشران است که کتاب های خوب را معرفی کنند.

 

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان شمالی هم گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب در این استان جشن بزرگ کتابخوانی است.

 

علی محمد جهانی با بیان اینکه مردم استان مردمی فرهنگ مدار و فرهنگ دوست هستند، افزود: مردم با استقبال از برنامه های فرهنگی و هنری، علاقمندی خود را به حوزه فرهنگ و هنر نشان می دهند.

 

وی، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب در استان به عنوان یک ضرورت اساسی است تا علاقمندان به حوزه کتاب و کتابخوانی کتاب های مورد نیاز خود را خریداری کنند.

 

جهانی، از برپایی نمایشگاه کتاب به عنوان جشن کتابخوانی در استان یاد کرد و اظهارداشت: امیدواریم علاقمندان به کتاب در این جشن بزرگ شرکت کرده و از محصولات نمایشگاه دیدن کنند.

 

وی، به رشد ۷۰ درصدی توسعه کتابخوانی اشاره کرد و افزود: در دوسال اخیر ۱۵ کتابخانه روستایی و شهری با همت و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانه های عمومی خراسان شمالی به بهره برداری رسیده که در تلاشیم در آینده ای نزدیک ۵ باب کتابخانه دیگر را در استان به بهره برداری برسانیم.

 

 

 

کد خبر 840277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha