به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ سردار یوسف حسینی امروز (14 مهر) در همایش تقدیر از نمونههای ترافیکی، همیاران پلیس، فرهنگیاران ترافیک و راهوران محله در مجتمع نمایشگاهی ناجا ضمن بزرگداشت هفته نیروی انتظامی گفت: سوانح رانندگی جزو یکی از مخاطره آمیزترین مسائل زندگی است لذا ما رویکرد را به سمت مسائل رفتاری می بریم که بنا به روایتی در تحلیل کارشناسان سهم 90 درصدی را به عامل انسانی می دهند.
رئیس پلیس راه راهور ناجا افزود: رفتارهای ترافیکی، رفتاری های اجتماعی را می سازد و رفتارهای اجتماعی تشکیل دهنده رفتار رانندگی و ترافیکی ما است و در جواب اینکه اگر تلاش کنیم رفتار رانندگی را درست کنیم رفتار اجتماعی نیز درست می شود؟ من کاملاQ مخالف هستم و اعتقاد دارم که این رفتار و تربیت اجتماعی ما است که رفتار رانندگی ما را می سازد و رفتارهای ترافیکی به شکل جزیره ای و مستقل قابل اصلاح نیست.
وی افزود: اولین چالش ما تفکر و باور ما است که باید دنبال راهکار اجرایی و عملیاتی باشیم که باور افراد را اصلاح کند؛ از اجرای طرح همیار پلیس 12 سال می گذرد اگر یک کار تحقیقاتی انجام شود و همیاران پلیس 12 سال گذشته را به سنی رسیده اند که راننده شده اند و در سن همیاری با همه باور اجرای دقیق مقررات را درونی انجام می دهد اما آیا امسال که در سن 22 هستند همان باور در سن کودکی را دارند؟
سردار حسینی ادامه داد: بر اساس تجربه شاید کمتر از دو درصد، است و دلیل این است که بیش از این که بر تربیت متمرکز شده باشیم بر آموزش متمرکز شده ایم لذا این همیار امروز به مرور زمان، دچار تناقض می شود و چیزهایی می بیند که در تضاد با شنیده ها است.
وی گفت: متاسفانه در ما تفکر فردی قوی است؛ لذا سعی داریم رفتاری بروز دهیم که بتواند منافع فردی را در نظر بگیرد؛ تفکر اجتماعی این است که داشتن اولویت اعتبار باشد و اینکه باید این را بدانیم که کارهای این چنینی در حوزه رفتار و فرهنگ بسیار زمان بر است؛ برخلاف اینکه اسم این پدیده را تصادف گذاشته ایم، ما اصلاً با پدیده تصادفی مواجه نیستیم بلکه باید یک الزاماتی و اتفاقاتی کنار هم جمع شود که ما اسم آن را تصادف گذاشته ایم که شناسایی کردیم و می دانیم که سهم همه را باید مشخص کنیم.
رییس پلیس راه راهور ناجا با تأکید بر اینکه باید نرخ جرم و هزینه جرم بالا رود و مهمتر از هزینه جرم بی کیفر نمانی است که امروز به شدت با بی کیفر مانی مواجه هستیم.، گفت: 99 درصد با خیال آسوده سرعت مجاز می روند اما کمتر از یک درصد از افرادی که با سرعت غیرمجاز رفته اند و جریمه شده اند که باید برای این بحث فکری جدی شود؛ در 6 ماهه اول امسال در کرمان بالغ بر 170 میلیون تردد انجام شده که بخشی از آن به ترددهای تجاری ما و بخشی به سبک زندگی ما بر می گردد.
وی در ادامه گفت: ما باید برای امروزمان رویکرد و روش های جدید بیاوریم و حتما باید استفاده از تجهیزات به روز گسترش پیدا کند در وهله اول بی کیفر نمانی است که همه بدانند که به صورت مستمر تحت کنترل پلیس هستند زیرا برخی رفتارها تنها با الزام قانون اصلاح می شود لذا نقش اساتید و محقیقن در این حوزه مؤثر است چرا که این حوزه ترافیکی و رفتار های رانندگی به شدت متاثر از رفتار بومی افراد است.
سردار حسینی در ادامه افزود: سیاست هایی که در استان کرمان اعمال می شود متفاوت با بقیه استان ها است؛ بالغ بر 70 درصد تلفات و تصادفات مربوط به بومی های خود آن استان است لذا باید سیاست ها را بر اساس فرهنگ آن منطقه تعریف کنیم.
نظر شما