کنگره بین المللی آیت الله خویی برگزار می شود

همزمان با سالگرد ارتحال آیت الله العظمی سید ابوالقاسم خویی، کنگره بین المللی بزرگداشت این مرجع عالیقدر شیعه در زادگاهش، شهرستان خوی برگزار می شود.

حجت الاسلام سید رضی موسوی شکوری، امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان خوی به خبرنگار شبستان گفت: همزمان با سالگرد ارتحال آیت الله العظمی سید ابوالقاسم خویی و با هدف تجلیل از مقام شامخ علمی و خدمات ارزنده این عالم و مرجع عالیقدر شیعه، کنگره بین المللی در زادگاهش شهرستان خوی برگزار می شود.


وی افزود: در این کنگره بین المللی علما و دانشمندان داخلی و خارجی، مسئولان، شاگردان، مریدان، مقلّدان، خاندان و نوادگان آن مرحوم شرکت می کنند.


وی در این زمینه از تشکیل شورای موقتی برای تهیه مقدمات و برنامه های لازم جهت برگزاری کنگره بین المللی آیت الله خویی در این شهر خبر داد و اضافه کرد: در این شورای موقت حجت الاسلام مجتبی فقیه ایمانی نوه آیت الله خویی، دکتر سید طه مرقاتی رئیس هیئت مدیره مجمع خویی ها، فرماندار خوی، رئیس شورای اسلامی شهرستان، آقایان هنرور، فاضلی و نوروززاده عضویت دارند.


وی ادامه داد: برای برگزاری هرچه پربار این کنگره، بهتر است دبیرخانه ای در یکی از شهرستان های قم، تهران و خوی تشکیل شود و با انجام ملاقات با رهبر معظم انقلاب و سران قوای سه گانه، وظایف کارگروه ها مشخص و نحوه فعالیت ها تعیین و هزینه ها مشخص شود.


بر اساس این گزارش، آیت الله‌ العظمی خویی در 15 رجب 1317هجری قمری در شهرستان خوی دیده به جهان گشود و در طول حیات پربارشان بیش از 80 مجتهد عالیقدر در عالم اسلام را تربیت کردند.


از جمله شاگردان برجسته ایشان که به درجه اجتهاد نایل شدند، می‌توان به میرزا علی فلسفی، میرزا محسن کوچه‌ باغی ‌تبریزی، سید محمد صادق روحانی، میرزا جواد آقا تبریزی، حسین وحید خراسانی، سید هاشم غضنفری‌ خوانساری، سید جلال‌الدین فقیه‌ ایمانی، سید محمد حسین فضل‌الله، آصف محسنی، علاءالدین بحرالعلوم، محمدباقر صدر و علی سیستانی اشاره کرد.


از تألیفات ایشان نیز می‌توان به معجم رجال حدیث در 22 جلد، فقه‌الشیعه در پنج جلد، مصباح‌الاصول در 2 جلد، اجودالتقریرات در 2 جلد، قصیده در مدح امیرالمؤمنین در 900 بیت، رضاء‌القلوب (خطی) و آثار العقول اشاره کرد.


آیت‌الله خویی علاوه ‌بر ارائه‌ آثار ارزشمند و کم‌نظیر به جهان اسلام مراکز متعدد فرهنگی، تبلیغی و خدمات اجتماعی نیز تأسیس کردند. که از آن جمله می توان به مدرسه و کتابخانه‌ی حضرت آیت‌الله خویی در مشهد، مدینه ‌العلم حضرت آیت‌الله خویی در قم و مدرسه دارالعلم آیت‌الله خویی در نجف اشرف اشاره کرد.


همچنین این عالم ربانی در بمبئی، بانکوک، داکا، پاکستان، مالزی، بیروت، نیویورک، لندن، اندونزی، فرانسه، لوس‌آنجلس و دیگر نقاط جهان مراکز فرهنگی و پژوهشی مشابهی تاسیس کردند که در تبلیغ مذهب تشیع در سراسر جهان نقش تاثیرگذاری ایفا کرده‌اند.


آیت الله خویی در 17 مرداد سال 1371 شمسی دار فانی را وداع گفت و در صحن مطهر امام علی‌(ع) در نجف اشرف به خاک سپرده شد.


پایان پیام/

کد خبر 84005

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha