به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «بهادر امینیان» عصر امروز شنبه (13 مهر) در کارگروه توسعه صادرات و شورای ساماندهی مبادلات مرزی خراسان جنوبی اظهار داشت: همه باید در کنار هم راهی را پیش ببریم و خراسان جنوبی می تواند بخشی از دستگاه دیپلماسی ما باشد.
سفیر ایران در کشور افغانستان با بیان اینکه مهمترین اولویت کشور بحث اقتصاد مقاومتی و سیاست همسایگی است، گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی بر روی مسائلی توجه داشته باشیم که قابل ضربه زدن نیست و در این راستا باید ظرفیت های کشورهای همسایه را به روز کنیم و در این صورت موفق خواهیم بود.
وی با اشاره به سیاست همسایگی بیان کرد: سیاست همسایگی یعنی به سمتی برویم و روابط خود را با کشورهای همسایه به گونه ای ایجاد کنیم که تثبیت شود و قابل خدشه دار شدن نباشد و این از طریق مدیریت جهادی انجام می شود.
امینیان با توجه به اینکه ایران اسلامی یک کشور فرهنگی است، افزود: روابط فرهنگی ما با کشور افغانستان از طریق مسائل اقتصادی ایجاد می شود؛ طرف افغان باید مطمئن شود که برای پیشرفت، توسعه و امنیت خود باید به سمت ایران بیاید.
سفیر ایران در کشور افغانستان با تاکید بر اینکه از اروپا تقریبا هیچ چیزی عاید ما نمی شود، ادامه داد: در 28 کشور اروپایی سفارت داریم اما کل صادرات ما به این کشورها به اندازه یک درصد صادرات ما به افغانستان هم نیست.
وی با اشاره به اینکه افغانستان اولویت اول ما در حجم کالاهای صادراتی است، گفت: استان های مرزی ما از جمله خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان اگر پای کار بیایند قطعا در زمینه صادرات موفق تر خواهیم بود؛ در افغانستان در زمینه صادرات و اقتصاد زمانی موفق هستیم که بخش خصوصی استان های ما پای کار بیایند و همکاری داشته باشند.
امینیان با بیان اینکه متاسفانه نگذاشتیم که بخش خصوصی قوت بگیرد، افزود: بخش خصوصی ما توان و بلوغ لازم را ندارد، چرا ترکیه موفق است چون یک بخش خصوصی قدرتمند دارد که دولت از آن حمایت می کند اما در ایران متاسفانه برای بخش خصوصی این شرایط را فراهم نکردیم.
سفیر ایران در کشور افغانستان اظهار کرد: اولین برنامه ما در افغانستان تغییر دیدگاه ها است و تصور افغانستان را باید تغییر بدهیم تا بتوانیم بر روی بخش های مختلف این کشور متمرکز شویم؛ بر روی بحث آموزش، سلامت و کشاورزی توجه داریم و باید پیوندهای ساختاری در این زمینه ها را در کشور افغانستان تثبیت کنیم.
وی با بیان اینکه باید قوانین داخلی خود را اصلاح کنیم، ادامه داد: باید یک رابطه مستقیم با ولایت های مرزی داشته باشیم تا بتوانیم از مزیت های افغانستان بهره برداری داشته باشیم.
سفیر ایران در کشور افغانستان با اشاره به اینکه راهکاری در خصوص صدور ویزا برای نخبگان اقتصادی افغانستان به ما ارائه بدهید، افزود: اگر به ما اطمینان دهید که یک فرد واقعا تاجر و نخبه اقتصادی کشور افغانستان است بدانید که قطعا ما برای آن فرد در اسرع وقت ویزا صادر می کنیم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه وظیفه ما حمایت از شما است، گفت: امیدواریم به سمتی برویم که بخش تجاری و خصوصی ما موفق شود و این زمانی محقق خواهد شد که ارتباط دو طرفه وجود داشته باشد.
نظر شما