بسته خبری روز شنبه

آغاز فعالیت موکب شهدای خراسان شمالی در مرز مهران، نرخ بلیت اتوبوس برای زائران اربعین تا مرز مهران اعلام شد، نبود صنایع تبدیلی و قیمت پایین انگور، بزرگترین دغدغه باغداران و ۱۰ درصد جمعیت شیروان سالمند است، بخشی از تیترهای روز شنبه را شامل می شود.

خبرگزاری شبستان _آشخانه؛ انگور شهرستان مانه و سملقان به خصوص در روستای کشانک به لحاظ طعم از کیفیت بالایی برخوردار است و مهم ترین منبع درآمد تاکستان داران در این روستا و شهرستان بوده ولی نبود صنایع تبدیلی و قیمت پایین انگور، بزرگترین دغدغه باغداران شده است، از این رو باغداران خواستار حمایت های جدی مسئولان مربوطه و نظارت بر بازار انگور هستند تا بتوانند با تکیه بر درآمد این میوه امرار معاش کنند و تاکستان ها توجیه اقتصادی برای مردم این شهرستان داشته باشد.

برداشت انگور از تاکستان های این شهرستان از اوایل تیرماه شروع شده و در حالی ادامه دارد که هنوز باغداران این شهرستان از قیمت پایین این محصول ناراضی هستند، به طوری که از آغاز برداشت انگور، قیمت این میوه به دو هزارتومان نرسیده و تا سقف 1400 تومان به فروش رفته و نارضایتی انگورداران را به همراه دارد. از این رو برای اینکه از نزدیک پای درد دل تاکستان‌داران مانه و سملقان بنشینیم سری به روستای کشانک زدیم و با باغداران مسیر 30 کیلیومتری تا باغات انگور را که صعب العبور بود با با تراکتور همراه آنان شدیم.

یکی از باغداران انگور روستای کشانک گفت: سی سال است که باغ انگور در سطح یک هکتار دارم و از مرغوب ترین نوع انگور کلاهداری برخورداریم ولی متاسفانه در زمان برداشت این محصول خریدار نیست و مجبور هستیم با قیمت پایین این محصول را به فروش برسانیم.

ابراهیم ریحانی که با تعدادی از کارگران مشغول جمع آوری انگور در تاکستانش بود، ادامه داد: سال گذشته قیمت انگور نسبت به امسال خیلی خوب بود که تا سقف 25 هزار ریال هم فروختیم ولی متاسفانه امسال بهترین انگور را با قیمت 14 هزار ریال از ما خریداری و برای کارخانه های آب میوه گیری ارسال می کنند.

وی افزود: بیشتر اهالی روستای کشانک و اهالی روستاهای اطراف باغ انگور دارند که همه آن ها در زمان برداشت برای فروش این محصول دچار مشکل هستند و مسئولان امر باید برای خرید انگور از باغداران چاره ای بیندیشند.

یکی دیگر از باغداران گفت: نبود صنایع تبدیلی در شهرستان مانه و سملقان باعث شده که باغداران در زمان برداشت محصول از انواع انگور گرفته تا سیب ، هلو و... دچار مشکلات زیادی بشوند.

غلام حسن زارعی افزود: اگر مسئولان در بخش صنایع تبدیلی سرمایه گذار جذب کنند تا با ایجاد یک کارخانه آب میوه گیری بتوانند محصولات باغی در خود این شهرستان فروخته شود، مجبور به پرداخت هزینه های زیادی  نمی شویم.

وی اظهارداشت: باغ انگور رسیدگی زیادی می خواهد و از همان ابتدا باید برای اینکه یک محصول خوب و با کیفیت را به بازار ارائه کنیم هزینه های کارگر بپردازیم که در زمان برداشت نیز با دستمزد روزی 700 هزار ریال به کارگران محصول را برداشت می کنیم.

وی ادامه داد: جولان دادن دلالان هم یک بعد قضیه می باشد قیمت پایین انگور که حتی هزینه های خرج کرد و دستمزد کارگر و پول تراکتور را هم در نمی آورد یک طرف قضیه است.

یکی دیگر از باغداران که خود خریدار انگور از باغداران روستا است، گفت: بنده خودم یکی از اهالی این روستا هستم که وقتی دیدم انگورها به فروش نمی رود و دلالان در این میان به دنبال این هستند که با قیمت پایین تری از باغداران محصولاتشان را خریداری کنند، تصمیم گرفتم با امضاء قرارداد با یک کارخانه آبمیوه گیری در شیروان و شاهرود انگورها را از باغداران بخرم و به آنجا ارسال کنم.

محمود زهدی ادامه داد: هر یک کیلوگرم انگور را از باغداران 14هزار ریال خریداری می کنم و 16 هزار ریال به کارخانه می فروشم که این کار هم با زحمات زیادی انجام می شود.

وی بیان کرد: کارخانه همین مقدار پول را هم خیلی دیر پرداخت می کند و باز هم با مشکل پرداخت پول انگور به باغداران روبه رو هستیم که از مسئولان خواستار این هستیم که با پرداخت تسهیلات با کارمزد پایین دست ما را بگیرند و ما را کمک کنند.

زهدی بیان کرد: هر سرویس تراکتوری که باغداران انگور را از سر باغ با مشقت و سختی به داخل روستا می آورند، یک میلیون ریال برایشان تمام می شود.

وی اظهارداشت: دستمزد بالای کارگران، قیمت بالای سم و... از جمله هزینه هایی است که یک باغدار پرداخت می کند تا به امید اینکه بتواند از فروش محصول انگور امرار معاش کند.

مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی شهرستان مانه و سملقان در این باره گفت: در سال های گذشته باغات انگور در سطح دوهزار و 300هکتار بوده که به دلیل پایین بودن قیمت انگور این سطح به هزارو 300 هکتار رسیده و کاهش زیادی را داشته ایم.

احمد غلامی افزود: بیشترین رقم انگور در این شهرستان کلاهداری است و در حال حاضر بهترین انگور را تا سقف 25هزار ریال از باغداران خریداری می کنند.

وی بیان کرد: در سال گذشته در سطح یک هکتار از باغات آبی تا 13 تُن و در سطح باغات دیم تا 7 تُن انگور برداشت شده ولی در سال جاری متاسفانه به دلیل بارندگی، رطوبت زیاد و سفیدک انگور این رقم کاهش داشته به طوری که پیش بینی می شود امسال 750 تُن انگور از کل باغات این شهرستان برداشت شود.

غلامی ادامه داد: باغداران در فصل مورد نظر باید تغذیه مناسب برای باغات انگور در نظر بگیرند تا انگوری با کیفیت و ماندگاری خوبی را به بازار ارائه کنند و یا بتوانند در سردخانه نگهداری کنند.

وی همچنین از اجرای طرح فراز برای باغات انگور در شهرستان خبر داد و افزود: از سال گذشته تاکنون در سطح 9 هکتار از باغات این شهرستان این طرح اجرا شده که باعث بالا رفتن کیفیت انگور شده است.

شهرستان مانه و سملقان به عنوان قطب کشاورزی و باغی استان خراسان شمالی محسوب می شود و 54 نوع محصول باغی و زراعی دارد که انگور، با مشکلات عدیده ای رو به رو است و سبب شده این میوه توجیه اقتصادی مناسبی برای انگورداران نداشته باشد. با توجه به این موضوع، می طلبد که با ایجاد  صنایع تبدیلی در این شهرستان راهی برای برطرف شدن مشکلات این باغداران از سوی مسئولان اندیشیده شود.

 

 

۱۰ درصد جمعیت شیروان سالمند است
رییس اداره بهزیستی شیروان گفت: ۱۶ هزار و ۶۰۹ نفر از جمعیت ۱۵۷ هزار نفری شیروان را سالمندان تشکیل می‌دهند که بر این اساس نرخ سالمندی در شهرستان افزون بر ۱۰ درصد و بیش از میانگین کشوری است.

علی اکبر آرام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: از کل سالمندان این شهرستان هشت هزار و ۱۵۵ نفر در نواحی شهری و هشت هزار و ۴۵۴ نفر در مناطق روستایی سکونت دارند.

ریس اداره بهزیستی شیروان در خصوص ترکیب جنسیتی سالمندان نیز گفت: هشت هزار و ۵۱۳ نفر از سالمندان شیروانی زن و هشت هزار و ۹۶ نفر مرد هستند.

وی، مهم‌ترین مشکلات قشر سالمند را هزینه‌های بالای درمانی آنان دانست و گفت: از سویی جامعه منزلت سالمندان را رعایت نمی کند که این خود موجب گوشه‌گیری و تنهایی بیش از حد آنان شده است.

وی نیازهای عمده سالمندان را وسایل حمل و نقل مناسب و ارائه خدمات متناسب با وضعیت آنان، مناسب سازی اماکن عمومی برای استراحت سالمندان، تهیه مسکن ارزان، دسترسی به امکانات ضروری و مناسب سازی فضای فیزیکی منازل مسکونی عنوان کرد.

رییس اداره بهزیستی شیروان با بیان اینکه موضوع سالمندی به شرایط بازنشستگی و وضعیت عمومی جسمی و روانی فرد مرتبط است، گفت: سن سالمندی در برخی از کشورها از حدود ۶۰ سالگی آغاز می‌شود و دارای دسته‌بندی‌های مختلفی است.

 

 

مسئول نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان شیروان:
خریداری ۱۶۰ قلم دارو و تجهیزات پزشکی برای خانه های بهداشت
مسئول نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۶۰ قلم دارو و تجهیزات برای خانه های بهداشت و مراکز روستایی این شهرستان خریداری شده است.

سلیمان مرسل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: داروهای خریداری شده برای 80 خانه بهداشت شامل انواع مسکن ها، تنظیم خانواده، شیر خشک، مکمل غذایی و غیره و تجهیزات شامل گاز، باند، پنبه و سایر موارد است.

مسئول نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: طی این مدت استعلام درخواست های دارویی شاخه بهداشتی ( 80 خانه بهداشت) به علاوه واحد مدارس، آزمایشگاه، بیماری ها، اورژانس 115 و غیره و 250 حواله مراکز فوق در سیستم تعهدی صورت گرفته است.

مرسل از خروج 250 سند حسابداری از سیستم و تحویل آن ها به واحد حسابداری به ازاء هر حواله یک سند خبر داد و افزود: در مدت یاد شده 21 مورد بازرسی از داروخانه های سطح شهر، بیمارستان ها و تامین اجتماعی صورت گرفته است.

مسئول نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان، تحویل آمار کوپن های شیرخشک و داروهای ریتالین به استان قبل از ارسال چک کردن آن ها، بازرسی عطاری ها، سالن های آرایشی و بهداشتی، نسخه خوانی، بازرسی ویژه جهت شیرخشک داروخانه ها و جمع آوری داروهای تاریخ گذشته و فرستادن آن ها به استان جهت امحاء را از دیگر اقدامات صورت گرفته این حوزه طی سال جاری ذکر کرد.

 

 

استاندار خراسان شمالی:
امنیت مرزها در سایه تلاش نیروهای مسلح است
استاندار خراسان شمالی بیان کرد: امروز اگر مرزهای ما در امان است و مردم در امنیت هستند در سایه تلاش نیروهای مسلح است و اگر امروز مقام معظم رهبری فرمان حضور در جنگ و جبهه اقتصادی را می دهند در سایه همین امنیت و ارامش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمدعلی شجاعی امروز شنبه (13 مهر) در مراسم صبح‌گاه مشترک نیروهای مسلح استان به ‌مناسبت هفته ناجا، اظهارداشت: یادآوری و بزرگداشت شهدا و بزرگمردان نیروهای مسلح به ویژه نیروی انتظامی به طور مسمتر یادآوری تمام ارزش ها و خوبی ها و همچنین دلاورمردانی است که توانسته اند در سایه تلاش خود امروز به مردم شایسته ایران امنیت را هدیه دهند و در دل دشمنان ناامیدی به وجود آورند.

استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه تلاش های نیروی انتظامی توام با دلسوزی و حفظ منافع نظام است، افزود: امروز به مانند چهل سال قبل در جنگی هستیم که یک طرف نظام مقدس جمهوری اسلامی و در سمت دیگر دنیا قرار دارد.

وی با اشاره به جنگ اقتصادی راه اندازی شده توسط دشمنان علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، ادامه داد: امروز اگر مرزهای ما در امان است و مردم در امنیت هستند در سایه تلاش نیروهای مسلح است و اگر امروز مقام معظم رهبری فرمان حضور در جنگ و جبهه اقتصادی را می دهند در سایه همین امنیت و ارامش است.

شجاعی افزود: نیروی انتظامی در طی این چهل سال گام به گام مردمی تر و تخصصی تر تمامی ماموریت های محوله خود را در همه حوزه ها انجام داده است.

وی بیان کرد: به واسطه مشارکت و هم افزایی اعضای شورا تامین استان امنیت خوبی در خراسان شمالی برقرار است.

 

 

همزمان با یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی؛
امکان خرید کتاب با بن‌کارت نمایشگاه در ۹ کتابفروشی شهر فراهم شد
رییس ستاد اجرایی یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی، گفت: امکان خرید کتاب با بن‌کارت نمایشگاه در ۹ کتابفروشی شهر بجنورد فراهم شده است.

رضا رضایی، رییس ستاد اجرایی یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: دارندگان بن کارت های کتاب می تواند با کارت های تخفیف الکترونیک بانک شهر علاوه بر غرفه های نمایشگاه تا سه هفته بعد از اتمام نمایشگاه از کتاب فروشی های سطح شهر بجنورد کتاب های مورد نیاز خود را تهیه کنند.

وی، اظهارداشت: بازدیدکنندگان یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی می تواند با مراجعه به کتابفروشی های حاتمی، فروغ، گوتنبرگ، حافظ،برگ، پیام دانش، خانه کتاب، اندیشه سبز و پارسیان در شهرستان بجنورد نسبت به استفاده از کارت تخفیف الکترونیک اقدام کنند.

در این نمایشگاه 251 ناشر، تازه ترین کتاب های خود را در قالب 55 هزار عنوان کتاب و در 176 غرفه عرضه می کنند و بن های الکترونیکی ارائه شده در نمایشگاه دارای 20 درصد تخفیف است و ناشران هم موظف به اعمال تخفیف 10درصدی هستند.

یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی از ۱۰ تا ۱۵ مهرماه صبح ها ۹ تا ۱۲ و عصرها ۱۶ تا ۲۱ در محل مصلی امام خمینی (ره) بجنورد برای بازدید علاقه مندان دایر است.

 

 

نرخ بلیت اتوبوس برای زائران اربعین تا مرز مهران اعلام شد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده اي خراسان شمالی قیمت حمل و نقل زائران از مبدا شهرهای خراسان شمالی به سمت مرز مهران را اعلام کرد.

علی اصغر بدیعی مقدم، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: انتقال و جابه جایی رسمی زائران اربعین حسینی از شهرهای استان خراسان شمالی با ناوگان عمومی از 17 مهرماه آغاز می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده اي  خراسان شمالی بيان كرد: نرخ این جابه جایی مصوب بوده و رانندگان و شرکت‌های حمل و نقل مجاز به تغییر قیمت‌ها نیستند.

وی کرایه اتوبوس VIP بجنورد-مهران  را ۳۷۰ هزار تومان و اتوبوس ۴۴ نفره به ازای هر نفر را ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد.

رئیس کمیته حمل و نقل ستاد اربعین خراسان شمالی، قیمت کرایه اتوبوس VIP شیروان-مهران را ۳۷۴هزار تومان و اتوبوس ۴۴ نفره را ۲۰۱ هزار تومان، VIP  آشخانه- مهران ۳۶۸ هزار تومان و اتوبوس ۴۴ نفره را ۱۹۲ هزار تومان بیان کرد.

وی با بیان اینکه قیمت کرایه اتوبوس VIP اسفراین–مهران ۳۶۰ هزارتومان و اتوبوس ۴۴ نفره به ازای هر نفر ۲۰۱ هزار تومان تعیین شده است، افزود: کرایه گرمه- جاجرم به مهران هم بااتوبوس ۴۴ نفره  ۱۸۰ هزار تومان تعیین شده است.

بدیعی مقدم افزود: قیمت‌های اعلام شده حداکثری بوده و کرایه‌های برگشت نیز همین مبالغ است.

 لازم به ذکر است؛ در صورتی که زائران نسبت به ناوگان حمل و نقل و کرایه های پرداختی شکایت و انتقادی داشته باشند می توانند از طریق سامانه 30009900090800 شکایات و انتقاد خود را به منعکس کنند.

 

 

آغاز فعالیت موکب شهدای خراسان شمالی در مرز مهران
رییس کمیته مشارکت های مردمی ستاد بزرگداشت اربعین حسینی در خراسان شمالی، از استقرار کامل موکب شهدای خراسان شمالی در مرز مهران خبر داد و گفت: این موکب به صورت رسمی از فردا فعالیت خود را آغاز می کند.

محمد صفری، رییس کمیته مشارکت های مردمی ستاد بزرگداشت اربعین در خراسان شمالی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: امسال در مجموع هفت موکب به همت مردم شهرستان های خراسان شمالی فعال شده که در سه نقطه مرز مهران، کربلا و نجف اشرف مستقر می شود.

وی با بیان اینکه  موکب شهدای خراسان شمالی با پشتیبانی مردم شهرستان های شیروان، فاروج، راز و جرگلان و ادارات و دستگاه ها در مرز مهران مستقر شده و رسما از فردا ارائه خدمات می کند، افزود: امسال موکب حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در نجف اشرف هم برای اولین بار فعال شده که این موکب به همت مردم شهرستان های اسفراین، جاجرم و مجموعه ادارات این شهرستان ها مدیریت و پشتیبانی خواهد شد و در حال حاضر جانمایی آن در محل جاده اصلی ورودی به نجف، منطقه حولی، قبل از پله برقی، عمود 186، حاشیه جاده سمت چپ کامل شده است.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات در خراسان شمالی به استقرار دو موکب اصحاب خراسانی و قمر بنی هاشم در کربلای معلی اشاره کرد که اولین موکب با مدیریت مردم بجنورد و موکب قمربنی هاشم به همت مردم شهرستان مانه و سملقان پشتیبانی خواهد شد.

وی با بیان اینکه یک موکب در مرز مهران هم با مشارکت ادارات اوقاف استانها از جمله اوقاف خراسان شمالی فعال شده است، بیان کرد: دو موکب «باب الرضا(ع)» و «شهدای مدافع حرم» هم بعد از ایام اربعین که سایر موکب ها جمع آوری می شود؛  فعال شده و به زائرانی که قصد برگشت به کشور را دارند، خدمات رسانی می کنند.

رییس کمیته مشارکت های مردمی ستاد بزرگداشت اربعین در خراسان شمالی، سهمیه امسال استان در پشتیبانی و اسکان زائران اربعین را روزانه 11 هزار نفر اعلام کرد و گفت: هزینه هر زائر برای اسکان و تغذیه مبلغ 20هزار تومان پیش بینی شده که تا کنون کمک های خوبی از سوی مردم صورت گرفته است.

گفتنی است؛ بر طبق برنامه ریزی های انجام شده موکب های مرز مهران از 13 تا 30 مهر و موکب های نجف و کربلا از 16 تا 27 مهر فعال بوده و به زائران خدمت رسانی خواهند کرد.

 

 

 

کد خبر 839907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha