«حجت السلام رضا اهوازی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز در خصوص فرهنگ و آسیب های فرهنگی اظهار کرد: موضوع فرهنگ و آسیب های فرهنگی یکی از مهمترین مسائلی است که باید مسمتر به آن پرداخته و در همه زمینه ها به صورت کارشناسی شده، ارائه شود.
کارشناس علوم اسلامی یکی از مهمترین آسیب های فرهنگی را برخورد عجولانه و بدون بررسی و تحقیق در زمینه های مختلف دانست که مسبب بروز مشکلات عدیده ای در جامعه می شود.
وی افزود: نکته قابل توجه در مواجهه با فرهنگ این است که 2 گروه در این موضوع پدیدار می شوند، گروه اول افرادی هستند که تماما هر چیزی را که از غرب و کشورهای اروپایی وارد می شود را بدون هیچگونه سوالی می پذیرند اما در مقابل گروهی نیز وجود دارند که در کل با فرهنگ خارجی که غیر از فرهنگ عرف جامعه باشد، مخالف است و این نوع تفکر نیز مشکلات فراوانی دارد.
وی به تفکر فرهنگ اسلامی در این موضوع اشاره کرد و اذعان داشت: در موضوع فرهنگ اسلامی این نکته باید گفته شود که دین مبین اسلام بر اساس عقل و منطق استوار و گسترش پیدا یافته و در زمینه فرهنگی نیز اسلام به بررسی جوانب مختلف فرهنگی در جوامع مختلف سفارش کرده است.
حجت الاسلام اهوازی تصریح کرد: بر این اساس یکی از مهمترین آسیب هایی که جامعه با آن مواجه است، تصمیم عجولانه در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش یک فرهنگ است.
وی اضافه کرد: اصولا قوانین یک جامعه به مرور زمان تبدیل به فرهنگ آن جامعه خواهد شد، به طور مثال ممنوعیت رانندگی در کشور عربستان که اخیرا آزاد شده، این موضوع با گذشت زمان تبدیل به منش و عرف جامعه سعودی و به عبارتی فرهنگ آنها می شود.
وی ابراز کرد: در کشور ما نیز قوانین مختلف فراوانی وجود دارد که اکنون تبدیل به فرهنگ جامعه شده است به طور مثال می توان به رعایت بهداشت فردی، استفاده از وسایل نقلیه عمومی، ایستادن پشت چراغ قرمز و ... اشاره کرد.
این کارشناس علوم اسلامی به تفاوت های فرهنگ اسلامی و غربی اشاره کرد و ادامه داد: تفاوت این 2 فرهنگ با بررسی وضعیت هر 2 جامعه به دست می آید؛ در غرب میزان رعایت فرهنگ عقل مردم است اما در شرع اسلامی ملاک فرهنگ خالق هستی و انسان است.
حجت الاسلام موسوی خاطر نشان کرد: بنابراین فرهنگی که بر اساس دستورات الهی به دست می آید به مراتب بسیار مناسب تر و منطبق تر با فطرت پاک انسانی است زیرا عقل در بسیار موارد مغلوب هواهای نفسانی خواهد شد.
وی با اشاره به راهکارهای خروج از معضل نگاه به زندگی غربی گفت: اولین راهکاری که برای برون رفت از این مشکل مورد توجه است، بیان و معرفی فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی است؛ اگر این فرهنگ که حقیقتا یک فرهنگ پویا و مناسب برای همه جوامع است را معرفی کنیم برکات فراوانی خواهد داشت.
وی موضوع دوم را بررسی موشکافانه فرهنگ غربی دانست و یاد آور شد: هنگامی که که ماهیت 2 فرهنگ مشخص شد مردم جامعه نیز به پشت پرده فرهنگی غربی آشنا خواهند شد.
نظر شما