به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمود عرب نژاد، امروز(۱۳ مهر)در نشست خبری با بیان اینکه به عنایات الهی ثبت نام زائرین اربعین از ۱۰ شهریور در ۱۱۴ دفتر دائمی و ۲۰ دفتر موقت آغاز و سفرهای رسمی از ۱۹ شهریور شروع شده؛ گفت: اوج اعزام ها از ۱۷ مهر تا ۷ آبان است.
مدیرکل حج و زیارت استان کرمان با تأکید بر اینکه زائرین باید حتماً گذرنامه و یا برگ گذر موقت در اختیار داشته و در سامانه سماح ثبت نام کنند تا از لحاظ بیمه ای و درمان در عراق مشکل نداشته باشند؛ افزود: مبلغ پرداختی فقط ۲۵ تومان است که ۲۲ هزار تومان مربوط به بیمه و هلال و سه هزار تومان هزینه ثبت نام است.
وی با اشاره به استقبال خوب کرمانی ها از سفر اربعین؛ اعلام کرد: تاکنون{پیش از ظهر ۱۳ مهر} بیش از ۷۳ هزار زائر آماده حضور در کربلا و نجف است و پیش بینی ما افزایش این تعداد به بیش از ۸۰ هزار نفر است؛ ضمن اینکه سامانه سماح تا ۲۴ مهر ببرای ثبت نام باز است.
عرب نژاد به پیش بینی سفر هوایی برای زائرین هم اشاره و بیان کرد: امسال یک پرواز توسط شرکت مرکزی کارگزاران حج انجام می شود که ظرفیت آن۲۷۰ صندلی است اما تاکنون ۵۷۰ نام نویسی کردند و باتوجه به اینکه قرار است هواپیمایی ماهان نیز یک پرواز داشته باشد امیدواریم مابقی زائران نیز پوشش داده شوند.
وی ادامه داد: هلال احمر هم خدمات خیلی خوبی می دهد و در مسیر نجف تا کربلا با تیم پزشکی و تجهیزات مستقر شده و خدمات درمانی خواهد داد؛ توصیه ما رعایت بهداشت فردی و گروهی و رعایت نظافت شهرهای کربلا و نجف و مسیر پیاده روی است؛ برای ارز همراه زائر امسال بانک مرکزی چیزی ندیده لذا زائر یا پول ایرانی به همراه داشته باشد و یا از طریق صرافی ارز دریافت کند اما در هر حال پول به اندازه کافی داشته باشند که دچار مشکل نشوند.
این مسئول با اشاره به اینکه دو موکب از مجموع ۴۰ موکب پیش بینی شده ادغام و تعداد موکب های استان در عراق ۳۸ موکب است که خدمات می دهند؛ گفت: تعدادی از موکب های کرمانی در عمودهای شماره ۱۴۶ و ۱۴۷ و ۲۰۲ و ۱۳۶ و ۱۴۰۰ و ۱۳۴۸ و ۱۳۸۵ و ۱۳۶۸ و تعدادی موکب هم در صحن عقیله مستقر است و توصیه می کنیم زائران برای استراحت همین موکب ها را انتخاب کنند که مشکلی پیش نیاید.
عرب نژاد ادامه داد: مرز ورودی زائران کرمانی شلمچه است و مرز خسروی تا اطلاع ثانوی بسته شده و فعلاً زائرین باید از رفتن به سامرا و کاظمین و سیدمحد خودداری کنند تا رادیو اربعین اعلام کند؛ توصیه ما با توجه به احتمال معطلی در مرزها برای بررسی گذر و تشریفات گمرکی، این است زائر صبور باشد.
وی توصیه کرد: زائران از نزدیک شدن به صحنه های تجمع، انفجار، درگیری و... خودداری کنند و بلافاصله از محل دور شوند؛ از حضور بی مورد در فضاهای بسته و یا تجمعات پرهیز کنند؛ شماره تلفن همراهان خود را داشته باشند؛ در برابر وعده هایی مبنی بر تردد از مسیرهای کوتاه تر در پیاده روی هوشیار باشند و رعایت آرامش و خونسردی و وحدت اسلامی و پرهیز از مسائل تفرقه انگیز را بکنند.
مدیرکل حج و زیارت استان کرمان با اعلام اینکه کسانی که از رفتن منصرف شوند می توانند با همراه داشتن کارت ملی به بانک ملی مراجعه و هزینه خود را دریافت کنند؛ گفت: بر اساس اعلام اداره کل راهداری استان هزینه سفر با اتوبوس تا مرز ۱۳۵ هزار تومان و ۲۴۰ هزار تومان به ترتیب با اتوبوس معمولی و وی آی پی است.
وی با اشاره به تحرکات اخیر در کشور عراق پشت پرده آن را سعودی ها، آمریکا و صهیونیست ها دانست.
حجت الاسلام حسین سازندگی، هم از تشکیل جلسه با گروه های مختلف و هماهنگی برنامه های فرهنگی و آموزشی اربعین خبر داد و افزود: تلاش داریم برای موکب های درون استانی که بیشتر محل مراجعه زائران پاکستانی است طلبه های مسلط به زبان اردو به همراه خانواده آنان را مستقر کنیم.
مسئول کمیته فرهنگی آموزشی اربعین استان کرمان به هماهنگی با گروه تواشیح برای استقرار در موکب ها جهت اجرا اشاره کرد و در ادامه توصیه کرد: دفتر شیرازی، احمدالحسن و...در عراق بسیار فعال است و از طرف سازمان سیا نیز آدم فرستادند که اطلاعات کسب کنند تا زیربنای اربعین را از بین ببرند لذا زوار به تبلیغات اینها توجه نکنند و تجمع نداشته باشند.
وی افزود: سازمان مجاهدین هم افزادی عرب زبان و فارسی زبان فرستاده تا بهانه بگیرند و امسال زائر باید بسیار باهوش باشد و به اختلافات اصلاً اهمیت ندهند؛ نشر اکاذیب را دامن نزنند مراقب طرح مسائل فرقه ای و قومی و مذهبی و پررنگ کردن زخم کهنه جنگ عراق و ایران باشند.
نظر شما