به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، این مرجع تقلید در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی انتظامی و روسای کلانتریهای سراسر کشور با تبریک دهه ولایت و عید سعید غدیر خم اظهار داشت: امیدوارم که همه از برکاتِ ولایت مولای متقیان امیرالمومنین علی (ع) بهرهمند باشیم و خط ولایتِ اهل بیت علیهم السلام را نگه بداریم و به لوازم آن ملتزم باشیم.
وی تصریح کرد: تمام شیعه و سنی و دوست و دشمن به فضائل و مناقب، عدالت خواهی، عبادت، زهد، تقوا و پرهیزگاری حضرت علی (ع) اعتراف دارند و ما که رهبر و امامی همچون امیرالمومنین علی (ع) داریم باید انتصاب به چنین شخصیتی را افتخار و قدر آن را بدانیم.
این مرجع تقلید جهان تشیع با بیان این که شیعه واقعی بودن بسیار مهم است و فاصله بین حرف تا عمل در شیعه بودن زیاد است، افزود: حضرت علی علیه السلام یکی از فرماندهان و حاکمان کشور اسلامی خود را به واسطه شرکت در یک مهمانی اشرافی و اعیانی که عده زیادی از ثروتمندان در آن شرکت داشتند و فقرا و مستمندان از آن سفره رنگارنگ محروم بودند شدیداً مورد مؤاخذه قرار دادند و او را توبیخ کردند.
وی افزود: در اسلام به طبقات محروم خیلی توجه شده است؛ حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و اله و سلم فرمودهاند که «خدایا مرا مسکین زنده بدار و مسکین بمیران و مرا در قیامت در صف فقرا و مساکین محشور کن» و در جایی دیگر فرمودند: «وسیله نزدیکی به خدا، عشق به محرومان و نزدیک شدن به فقراست».
آیتالله صافی گلپایگانی در تبیین مفهوم مسکین و محتاج اظهار داشت: مسکین و محتاج تنها به معنای این نیست که انسان بیکار باشد و کاری نداشته باشد بلکه یک معنای آن این است که به دنبال ریاست طلبی، دنیا طلبی و جاه طلبی نباشد به همین دلیل حضرت از خداوند چنین خواستهای داشتند تا خویش را به این فضائل آراسته کنند.
وی با بیان اینکه روز قیامت آنهایی که از کار و مقامشان سوء استفاده نکردهاند و همه چیز را مخلصانه با ضعفا و فقرا تقسیم کردهاند در درگاه الهی سربلند خواهند بود، افزود: همه مسئولان باید نامه تاریخی امام علی را بخوانند که چگونه فرماندار خاطی خود را توبیخ کردند و امروز ما نیز باید همین روش را دنبال کنیم.
استاد حوزه در ادامه به برخی روایات در خصوص فضائل حضرت امیر علیه السلام اشاره و تصریح کرد: در روایت داریم، امیر المومنین علی علیه السلام نشست و برخاستش با مردم، عادی بود، و هرگز صفات رذیله تکبر و تحمیل بر مردم در شخصیت مولای متقیان وجود نداشت و با غلامان بسیار رفت و آمد داشت.
وی ادامه داد: از این که ما به چنین شخصیتی منتسب هستیم باید افتخار کنیم، زیرا حتی دشمنان ایشان با شنیدن صفات و فضایل ایشان بیاختیار گریه میکنند.
آیتالله صافی گلپایگانی تأکید کرد: تمام زندگی حضرت علی علیه السلام عدالت، عبادت و بندگی خدا بود، در زهد، پارسایی و علم نمونه بود و صفت علم در میان سایر صفاتش درخشش خاصی داشت که یکی از آثار علمی ایشان کتاب نهج البلاغه است که افتخاری برای مکتب شیعه است.
وی ادامه داد: متاسفانه با داشتن کتاب گرانقدر و ارزشمند نهجالبلاغه ما هنوز در مقام عمل از این کتاب بهرهمند نیستیم و از آن فاصله داریم.
استاد حوزه با بیان روایاتی از آداب معاشرت و اخلاق حضرت علی علیه السلام بیان داشت: باید اخلاق حسنه، عدالتخواهی و ظلمستیزی در وجود همه شیعیان متبلور باشد؛ زیرا همه این صفات در مکتب امیرالمومنین علیهالسلام وجود دارد گرچه برای ما ممکن نیست که این صفات را تمام و کمال داشته باشیم، ولی باید به اندازه توان، خود را به این صفات نزدیک کنیم.
وی با اشاره به حضور فرماندهان نیروی انتظامی در این دیدار تصریح کرد: شما عزیزانی که به عنوان پاسدار اسلام معرفی شدهاید و به نگهبانی و پاسبانی از مرزها و حدود و ثغور جامعه اسلامی میپردازید بدانید که وظیفه سنگینی بردوش دارید و همه باید به دنبال اعتلای کلمه اسلام، ترویج مکتب امیرالمومنین علیه السلام و در مقام مقابله با نواحی و نهی از منکر باشید.
وی ادامه داد: بصیرت یعنی آشنایی کامل با احکام و ارزشهای اسلامی و اجرای امر به معروف و نهی از منکر که وظیفه اصلی نیروی انتظامی همان برقراری امنیت اجتماعی و آسایش و آرامش برای افراد جامعه است.
آیتالله صافی گلپایگانی با ضروری شمردن ایجاد دورههای بصیرت افزایی برای همه اقشار و اصناف جامعه افزود: همه باید به دنبال بصیرت افزایی باشیم، اگر بخواهیم دنبال امیرالمومنین علیه السلام حرکت کنیم باید بدانیم که چه حرفی بزنیم و چگونه خودمان را معرفی و چه همایشهایی برگزار کنیم.
وی با تقدیر از نیروی انتظامی در ایجاد امنیت در جامعه اظهار داشت: شما ماموران نیروی انتظامی به دنبال امنیت نوامیس و حیثیت شیعه هستید و انجام چنین ماموریتی برای شما ثواب دارد واین کار عبادت است هر چه اخلاصتان را بیشتر کنید از اجر و ثواب بیشتری برخوردار میشوید.
پایان پیام/
نظر شما