خبرگزاری شبستان، چندی پس از گزارش جنجالی روزنامه گاردین در مورد نحوه پذیرش مهدی هاشمی در دانشگاه آکسفورد انگلیس، ساندی تایمز گزارش جدیدی از ثبت نام مسئله دار مهدی هاشمی در دانشگاه آکسفورد منتشر نمود که به نوعی نام دانشگاه آکسفورد را با نام فرزند جناب هاشمی پیوند خواهد زد.
در این گزارش که روزنامه سرشناس انگلیسی ساندی تایمز آن را منتشر کرده است از هویت یک پژوهشگر ایرانی که سال ها است در دانشگاه آکسفورد بسر می برد و متهم به دریافت رشوه از مهدی هاشمی شده است پرده برداشته شده است، گفته می شود این استاد ایرانی در برابر دریافت پول از مهدی هاشمی، به جای وی پرسشنامه های پذیرش و پیش نویس تز دکتری وی را آماده کرده است.
با بررسی تازه ای که در این باره انجام شده است، مسئله پرداخت رشوه از سوی مهدی هاشمی به برخی از دست اندرکاران پذیرش وی در آکسفورد ابعاد تازه ای یافته است، اگر این گزارش مستند باشد، از هم اکنون تاثیر منفی آن را در سابقه این دانشگاه می توان مشاهده کرد.
همچنین ساندی تایمز مدعی شد که دکتر رضا شیخالاسلامی، استاد ارشد دانشگاه آکسفورد که میخواست یک میلیون پوند به این دانشگاه کمک مالی کند، به خاطر انزجار از رفتار این دانشگاه در ارتباط با نحوه پذیرش مهدی هاشمی در دانشگاه آکسفورد از تصمیم خود منصرف شده است.
این رسانه به نقل از شیخالاسلامی نوشت که مهدی هاشمی بعد از آنکه به دانشگاه گفته شده بود که پروپوزال را فردی دیگر نوشته، برای ادامه تحصیل در دانشکده "وولفسون" پذیرفته شد. این استاد بازنشسته دانشگاه شواهد مرتبط با نوشته شدن پروپوزال از سوی دانشجویی دیگر را به مسوولان دانشگاه ارائه کرده بود، اما "سر پیتر نورت" معاون سابق دانشگاه مسوول بررسی این پرونده، اعلام کرده بود که هیچ پایه و اساسی برای رد این دانشجو از سوی دانشگاه وجود ندارد. البته بررسی مجدد پرونده ی مهدی هاشمی سوالهایی درباره صلاحیت علمی مهدی هاشمی برای گرفتن دکترا در رشتهای که نیازمند سوابق و پشتوانه حقوقی است، ایجاد کرده است.
لازم به توضیح است، مهدی هاشمی فارغالتحصیل مهندسی است که مدرک کارشناسی ارشد مهندسی ایشان مرتبط با دورهای است که دانشگاه صنعتی شریف با بودجه سازمان بهینهسازی مصرف سوخت در زمان مدیریت مهدی هاشمی رشته مربوطه را راهاندازی کرده بود.
اما مساله نحوه پذیرش مهدی هاشمی در دانشگاه آکسفورد تقریبا همزمان با استعفای مدیر مدرسه عالی اقتصاد لندن به خاطر گرفتن کمکهای مالی از دولت سابق لیبی است. "سر هوارد دیویس" مدیر موسسهای بود که سیفالاسلام قذافی در آن دانشجوی دکترا بود که اخیرا معلوم گشت وی نیز در رساله دانشگاهیاش تقلب کرده است.
شایان ذکر است، مهدی هاشمی از دوستان نزدیک سیف الاسلام ، فرزند سرهنگ قذافی، دیکتاتور سرنگون شده لیبی می باشد و چند ماه پیش از سرنگونی معمر قذافی در لیبی، گفتگو هایی بر سر انتقال مالکیت ویلای هیجده میلیون دلاری سیف الاسلام در لندن به مهدی هاشمی در جریان بود که با اشغال این ویلا از سوی مخالفین قذافی درلندن این معامله صورت نگرفت.
البته با توجه به مستندات ارائه شده ساندی تایمز، مهدی هاشمی به خبرنگاری که این گزارش را تهیه کرده، گفته است که بر اساس گزارش سر پیتر نورت، اتهامات طرح شده علیه او بیاساس بوده است!
به دنبال انتشار گزارش روزنامه ساندی تایمز، "کاوه موسوی" که چندی پیش از نحوه پذیرش مهدی هاشمی به دانشگاه آکسفورد پرده برداشته بود، طی مصاحبه ای با رسانه های انگلیسی مدعی شد که برخلاف ادعای طرح شده، آنچه تحت نام پاسخ گروه تحقیق سرپیتر نورت منتشر شده، گزارش کامل نیست و حتی اسم دانشجو در آن قید نشده است. موسوی معتقد است که علت پنهان نگاه داشتن گزارش، کشف خلافهایی است که انجام شده زیرا دانشگاه تا این تاریخ گزارش پیتر نورت را منتشر نکرده است.
وی همچنین ادامه داد: یک مسوول دانشگاهی برای من نامهای نوشت که به رسانهها دادهام و میگوید که گزارش پیتر نورت محرمانه خواهد بود، اما مطالبی کشف شد که ما داریم به طور اضطراری، قوانین و مقرراتی در باره نحوه ورود دانشجویان به دانشگاه را تجدید نظر میکنیم و من هم سوال خیلی واضحی است که به رئیس دانشگاه نوشتهام که اگر مشکلی در مورد نحوه پذیرش وجود نداشت، چرا دارید قوانین را عوض میکنید، و چرا به طور اضطراری؟ و دیگر اینکه چرا گزارش پیتر نورت را چاپ نمیکنید؟ هیچ کدام از این سوالها را جواب ندادهاند.
موسوی ادامه داد: دقیقا مورادی که در شکایت آمده، از جمله نحوه پذیرش و نیز میزان تسلط دانشجو به زبان انگلیسی از جمله مقرراتی است که تغییر کرده این تغییرات برای این است که پذیرش کسانی مثل آقای هاشمی که زبان انگلیسی نمیدانند، یا کسانی که در دوبی میخواهند زندگی کنند و شرایط زیرپایهای تحصیلشان به هیچ وجه به رشتهای که میخواهند بخوانند نمیخورد، دیگر تکرار نشود.
نکته جالب آنکه مطابق مقررات آکسفورد، تمام بخش های پروپوزال پایان نامه باید توسط دانشجوی متقاضی پذیرش، نوشته شده باشد اما آنچه شبهات را افزایش داده این است که زبان انگلیسی مهدی هاشمی به اندازه کافی خوب نیست که بتواند یک پایان نامه دکتری را بنویسد. برپایه همین گزارش، دانشگاه آکسفورد چند روز پیش اعتراف کرده است که در مورد میزان تسلط به زبان انگلیسی هاشمی که جزو ملزومات پذیرش دانشجویان دوره دکترا است، چشمپوشی کرده است. بهطوری که دانشگاه اکسفورد که ضوابط سختی برای ورود دارد، شرط کسب حد نصاب نمره هشت در آزمون IELTS را رعایت نکرده و مهدی هاشمی را بدون داشتن این مورد و برخی شرایط دیگر پذیرش کرد.
همچنین محمود علیزاده طباطبایی که از سال 82 تاکنون وکالت امور حقوقی و پرونده های مهدی هاشمی را برعهده دارد ضمن اعلام اینکه هاشمی به صلاح نمی داند که فرزندش مهدی به کشور باز گردد، در توجیه عزیمت و اقامت مهدی هاشمی در خارج کشور گفت: "مهدی به صورت قانونی برای ماموریت دانشگاه آزاد از کشور خارج شده و در آنجا به این جمع بندی رسیده که در دانشگاه آکسفورد دوره دکترای علوم سیاسی خود را بگذراند. مهدی در لندن زندگی نمی کند بلکه در دوبی به سر می برد و با استاد راهنمایش برای ارائه تز دکترای خود از طریق اینترنت در ارتباط می باشد!
علیزاده طباطبایی همچنین درباره این پرسش که اگر ایشان در لندن زندگی نمی کند، پس چگونه است که در دانشگاه آکسفورد به تحصیل مشغول است، تصریح کرد: "در مقطع دکترا کلاسی تشکیل نمی شود و فقط به صورت تز و پایان نامه می باشد."
همچنین این گزارش ضمن اشاره به شکایت بوذری علیه مهدی هاشمی در مطبوعات کانادا، وی را متهم به دریافت رشوه از شرکتهای نفتی بزرگی مثل استاتاویل نروژ و توتال فرانسه می کند.
گفتنی است، هوشنگ بوذری که در سالهای پایانی دولت موسوی از مشاورین وزیر نفت بوده است پس از خروج از مشاغل دولتی به اروپا رفت و با توجه به شناخت از اوضاع حوزه نفت در ایران، شرکتی را در سوییس تاسیس کرد. بر اساس گزارشها، بوذری توانسته بود مقدمات اکتشاف و استخراج از آن منطقه را در حوزه گاز و نفت که با قطر مشترک است به نتیجه برساند. بر پایه گفتههای بوذری به رسانههای کانادایی، اکبر هاشمی رفسنجانی در سال 1991 از هوشنگ بوذری خواسته بود که فرزند 22 سالهاش مهدی را که به این حوزه علاقهمند است وارد ماجرای نفت نماید.
اما وکیل مهدی هاشمی در این زمینه نیز با بی گناه جلوه دادن موکلش، افزود: پرونده شرکت نروژی استات اویل را جریان چپ علیه مهدی هاشمی راه انداختند و میردامادی، رئیس کمیسیون امنیت ملی وقت مجلس برای ثابت کردن پرونده استات اویل با گروهی دیگر از اعضای مجلس برای روشن تر شدن پرونده به اروپا سفر کرده و در آنجا با پلیس و دستگاه امنیتی وارد مذاکره شدند تا شاید بتوانند رد پایی از مهدی در پرونده بیابند.
پایان پیام/
رضاباقرپور
نظر شما