به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نشست که با رویکرد ترجمه شعر آغاز شد، محمدرضا عبدالملکیان با اشاره به فرصت ها و تهدیدهای شعر امروز، گفت: اهالی قلم باید متوجه رویکردهای فرهنگی و تغییرات باشند و از تهدیدها برای تبدیل شدن به فرصت ها بهره گیرند. از جمله تهدیدها که متوجه شعر امروز است، میتوان به جنبههای آموزشی و تعلیمی شعر در روزگار قدیم اشاره کرد که در چند دهه اخیر تحتالشعاع هنرها و سرگرمی ها و تکنولوژی امروز قرار گرفته است.
وی تاثیر رسانه و توجه نکردن به مبحث کسب روزی شاعران را دیگر تهدیدهای شعر دانست و بیان کرد: تاثیر رسانهها دیگر تهدید برای شعر است که در واقع در خدمت هنرهای دیگر قرار دارد. روزگاری نخبگان شعر وقتی به جایگاهی میرسیدند، توسط کانونهای قدرت حمایت شده و به یک معنا شاعری به عنوان شغلشان محسوب می شد، اما امروز شاعران باید به همه جنبه های زندگی شان فکر کنند و دغدغه داشته باشند.
عبدالملکیان افزود: محدودیت زبان دیگر تهدید شعر امروز است که با بهره گیری از تکنولوژی ها به سرعت در حال تغییر است.
رییس دفتر شعر جوان درباره فرصت های شعر امروز گفت: و اما امکانات چاپ و نشر، استفاده از ظرفیت های هنرهای دیگر، بحث مهاجرت با رویکرد آشنایی با زبان مقصد و برگزاری همایش های بین المللی، از فرصت های ایجاد شده در حوزه شعر امروز است.
مصطفی امیدی نیز در این همایش با اشاره به سابقه دیرینه شعر در طول اعصار و قرون و جایگاه پر رنگ آن در میان باقی هنرها، گفت: جایگاه شعر بی هیچ تردیدی جایگاه والایی است، اما تحولی که وقوع انقلاب اسلامی سبب آن شد، عامل اندیشه و ایدئولوژی جدیدی شد که همه در تحقق آن و نه فقط در کشور خودمان، بلکه در جهان مسئولیت دارند.
وی با بیان اینکه زبان هنر جهانی است، اظهار کرد: زبان شعر هم همچون هنرهای دیگر جهانی است و مخاطب بدون اینکه معانی کلمات را دریابد، آن را درک می کند. زبان شعر کلاسیک ایران در کشورهای دیگر شناخته شده است اما آنچه ضرورت دارد، تلاش جمعی برای ترجمه آثار و برگردان آنها است.
امیدی در پایان سخنانش، از ترجمه و ارسال آثار شعر به ویژه اثاری که در همایش شاعران ایران و جهان ارائه شده است، خبر داد.
نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «یادگار ماندگار» 22 تا 29 آبان ماه سال جاری در سراسر کشور برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما