به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، «حمیدرضا حسینی» در نشست خبری به مناسبت هفته دامپزشکی با اعلام این مطلب گفت: برگزاری مسابقات فرهنگی، تخصصی و ورزشی، برپایی میز خدمت و سخنرانی در خطبههای نماز جمعه، گلباران مزار مطهر شهدای دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حضور کارشناسان دامپزشکی در مدارس با هماهنگی آموزش و پرورش و واکسیناسیون، سمپاشی و ویزیت رایگان در روستاها از مهمترین برنامههای هفته دامپزشکی در استان سمنان است.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان حضور در جمع دانشجویان دانشکدههای دامپزشکی استان سمنان وانعقاد تفاهمنامه با دانشکدههای دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گرمسار و دانشگاه سمنان را از دیگر برنامه های هفته دامپزشکی دراستان سمنان اعلام کردوافزود: تقدیر از کارمندان نمونه و اجرای طرح ارتقای کیفیت بهداشتی در غرب استان سمنان از دیگر برنامههای هفته دامپزشکی در استان سمنان است.
به گفته وی طرح توسعه یک کارخانه دارویی نیز در غرب استان سمنان کلنگزنی خواهدشد.
حسینی با بیان اینکه در هفته دامپزشکی طیور بومی و روستایی برعلیه بیماری نیوکاسل به صورت رایگان واکسینه می شوند اضافه کرد:در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر نامگذاری سال جاری به عنوان سال (رونق تولید) و در جهت ارائه خدمات دامپزشکی، اداره کل دامپزشکی استان در نظر دارد در هفته دامپزشکی نسبت به واکسیناسیون طیور بومی و روستایی برعلیه بیماری نیوکاسل به صورت رایگان اقدام کند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان از کلیه صاحبان طیور بومی و روستایی درخواست کرد همکاری لازم را با اکیپهای عملیاتی ادارات دامپزشکی شهرستانها بعمل آورند.
وی اذعان داشت:در ضمن کلیه همشهریان وروستائیان می توانند جهت اطلاعات بیشتر با سامانه اطلاع رسانی دامپزشکی با شماره (1512) و یا ادارات دامپزشکی شهرستانها تماس حاصل کنند.
حسینی اداره دامپزشکی را دستگاهی سلامتمحور و جزء دستگاههای واکنش سریع عنوان کردوافزود: در مبارزه با بیماریهای واگیر دامی، طیور و آبزیان و کنترل و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام تلاشهای زیادی در اداره کل دامپزشکی استان سمنان انجام شده و این اداره کل بسترسازی امنیت بهداشتی در جامعه است.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان از وجود ۵۱۱ واحد مرغداری در استان سمنان خبردادو افزود: از این تعداد، ۴۲۱ واحد مرغداری گوشتی بوده که با ظرفیت ۱۰ میلیون قطعه در هر دوره فعالیت میکنند و بهطور متوسط میتوانند ۴۰ میلیون قطعه جوجهریزی در یک سال داشته باشند و باید بر روند فعالیتهای آنها نظارت شود.
وی با اشاره به فعالیت ۴۲ واحد مرغ تخمگذار نیز در استان سمنان با ظرفیت دو میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه اظهارداشت:همچنین ۱۲ واحد پرورش شترمرغ با ظرفیت دو هزار قطعه و شش واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت ۱۲ هزار قطعه ظرفیت فعالیت میکنند.
حسینی ضمن بیان اینکه هشت کشتارگاه صنعتی طیور در استان سمنان فعال است، تاکید کرد: سه کشتارگاه دارای خط مکانیزه کشتارگاهی هستند که مزیت آنها بهداشتی بودن است.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بابیان اینکه مردم بهترین ناظران برای کیفیت محصولات پروتئینی مانند مرغ است، ابراز کرد: مصرفکنندگان گوشت مرغ میتوانند با ارسال کد نوشتهشده بر روی بستهبندی طیور به سامانه ۳۰۰۰۸۶۰۵ به اطلاعات تکمیلی مانند محل تولید مرغ دست یابند.
وی درخصوص نظارت بر حمل مرغ نیز، تاکید کرد: نظارت بر هر خودروی حمل گوشت یخچالدار صورت می گیرد به این شکل که هر خودرو ظرفیت حمل یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ لاشه گوشت مرغ را دارد و هر کشتارگاه هر شب ۳۰ تا ۴۰ هزار قطعه کشتار دارد و لذا تمام آمارها قابل کنترل هستند.
حسینی با اشاره به اینکه کشتار به صورت فیزیکی کنترل میشود اظهارداشت: برخی اوقات هم به شکلی سهوی ممکن است باقی مانده لاشه مرغ مثلا سنگدان، قلب یا روده در داخل لاشه مرغ باقی بماند، شهروندان میتوانند این تخلفات را به سامانه تلفنی ۱۵۱۲ اعلام کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه مرغهای تولیدی استان سالم و فاقد هرگونه باقیمانده دارویی است، تاکید کرد: بخشی از گوشت مرغ توزیع شده در استان سمنان تولیدی استان نیست.
وی جمعیت دامی استان سمنان را ۵۵ هزار رأس دام سنگین ذکر کردوافزود: ۳۰ هزار تن گوشت قرمز تولید می شود.
حسینی تصریح کرد: یک میلیون و ۶۰۰ هزار رأس گوسفند و بز در استان سمنان پرورش داده میشود که عمده آن متعلق به عشایر این استان است.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه سمنان قطب تولید دارویی کشور محسوب میشود، گفت: ۵۵ درصد داروهای دامپزشکی ایران در این استان تولید میشود.
وی با بیان اینکه استان سمنان با توجه به تراکم جمعیت نقشی مهم در تولید داروهای دامی در کشور دارد اذعان داشت: ۱۸ واحد تولیدی در این استان در زمینه تولید انواع داروی دام و طیور، مکمل و مواد بیولوژیکی فعالیت دارد.
نظر شما