«ایوب دهقانکار» مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب خراسان شمالی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد گفت: اولین نمایشگاه استانی کتاب به میزبانی خراسان شمالی برگزار شده و تا پایان سال این رویداد فرهنگی در همه استان ها اجرایی می شود.
وی، افزود: با توجه با اقتضائات و شرایط استان ها و نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، ممکن است بازه زمانی نمایشگاه های استانی متفاوت باشد اما اراده ما میزبانی همه استان ها از نمایشگاه کتاب است.
دهقانکار، در خصوص استقبال ناشران از حضور در نمایشگاه ها و تعداد ناشران مجوز دار، گفت: خوشبختانه استقبال قابل قبول بوده و در حال حاضر 251 ناشر، تازه ترین تالیفات خود را در قالب 54 هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه عرضه کرده اند.
وی، با بیان اینکه در حال حاضر حدود 10 هزار انتشارات دارای پروانه نشر در کشور وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به درجه بندی انتشارات، تعداد ناشران فعال کمتر از هزار ناشر است.
مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تأکید بر اینکه تمام فعالیت های معاونت فرهنگی معطوف به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است، برگزاری جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، خرید کتاب و حمایت از کتب ارزشمند و اعطای تسهیلات به ناشران را از جمله برنامه های در دست اقدام و اجرا اعلام کرد.
دهقانکار، با اشاره به بازدید از چند کتابفروشی سطح استان و درخواست آنان برای دریافت تسهیلات در راستای گسترش فضاهای فرهنگی، بیان کرد: در مرحله نخست پنج میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از فعالان حوزه کتاب در نظر گرفته شده است.
وی همچنین به اشاره به یکی از انتقادات وارده به نمایشگاه های کتاب استانی مبنی بر تضعیف کتاب فروشی های بومی و منطقه ای، اظهارداشت: امسال طبق برنامه ای که اجرا شد، همه کتابفروشی های استان ها می توانند علاوه بر ناشران در نمایشگاه های کتاب از داشتن غرفه بهره مند شوند.
یازدهمین نمایشگاه کتاب استانی در محل مصلای نماز جمعه بجنورد صبح ها از ساعت 9 تا 12 و عصرها 16 تا 21 برای بازدید عموم علاقه مندان دایر است.
نمایشگاه کتاب/ بزرگترین رویداد فرهنگی خراسان شمالی کلید خورد
یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب خراسان شمالی با حضور مسئولان کشوری و استانی در مصلای امام خمینی(ره) بجنورد گشایش یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب خراسان شمالی ظهر امروز چهارشنبه (10 مهر) با حضور «حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی» نماینده ولی فقیه در استان، «محمدعلی شجاعی» استاندار خراسان شمالی، «ایوب دهقانکار» مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد، «مهدی قزلی» مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و جمعی از مسئولان استانی و دوستداران کتاب در محل مصلای امام خمینی(ره) بجنورد آغاز به کار کرد.
حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب در جمع خبرنگاران با اشاره به سخن امام علی علیه السلام که از کتاب به عنوان بوستان انسان های دانشمند نام برده اند، افزود: امروز در حقیقت ما به پارک فرهنگی و بصیرتی و انسان شناسی و اسلام شناسی آمده ایم.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، بیان کرد: همانگونه که در بوستان ها، هوای لطیف و تنفس سالم احساس می کنیم، حضور در نمایشگاه کتاب و دیدن عناوین کتاب ها، ما را در پارکی با صفا قرار می دهد که می توانیم تنفس معنوی و فرهنگی را تجربه کنیم.
رییس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی، با تأکید بر ضرورت تنفس معنوی هر ساله هم برای کودکان و نوجوانان و هم برای بزرگسالان، اظهارداشت: حتی دیدن عناوین و تیتر کتاب ها برای انسان پیام دارد.
حجت الاسلام یعقوبی با بیان اینکه ما باید معتاد به کتاب شویم، اظهارامیدواری کرد کتاب هم همچون دیگر کالاهای اساسی در سبد خانوار قرار گیرد و مردم بیشتر و بهتر با کتاب انس بگیرند.
محمدعلی شجاعی، استاندار خراسان شمالی هم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کتاب و دانش، مقوله ای است که ما مسلمانان به آن افتخار می کنیم، افزود: بعثت پیامبر اسلام با ندای خواندن و نوشتن آغاز شد و آنچه باعث شده نور اسلام بعد از 1400 سال خاموش نشود؛ به دلیل تاکید اسلام بر اهمیت علم و دانش بوده است.
وی بر استمرار برگزاری نمایشگاه کتاب در استان تأکید و اعلام آمادگی کرد با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد، شاهد برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت فصلی باشیم.
به گفته حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در این نمایشگاه 251 ناشر، 55 هزار عنوان کتاب را در 176 غرفه عرضه می کنند که سهم ناشران کشوری 150 غرفه است و 26 غرفه هم در اختیار ناشران و کتابفروشان استانی قرار گرفته است.
بر اساس این خبر؛ برای یازدهمین نمایشگاه کتاب مبلغ 90 میلیون تومان یارانه در اختیار بانک عامل قرار گرفته تا بانک نسبت به ارائه بُن با تخفیف 20 درصد اقدام کند و همچنین ناشران موظف به ارائه تخفیف 10درصدی هستند.
گفتنی است؛ کتاب فروشی های استان به سه روش در نمایشگاه حضور دارند، «کتاب فروشی همراه نمایشگاه» که در این طرح کتاب فروشی ها می توانند دستگاه کارتخوان نمایشگاه را در فروشگاه خود نصب کنند و بازدیدکنندگان می توانند بن های خرید کتاب را در کتاب فروشی ها ی همراه نمایشگاه استفاده کنند، «کتاب فروشی پذیرش رسمی نمایندگی» که در این طرح، کتاب فروشی ها نمایندگی ناشرانی که در نمایشگاه شرکت نمی کنند را جهت فروش کتب آنها در نمایشگاه اخذ کرده اند و «کتاب فروشی تبلیغات» هم روشی است که در این طرح، کتاب فروش ها علاوه بر بهره مندی از طرح کتاب فروشی همراه نمایشگاه، یک غرفه هم در اختیار دارند.
اختصاص 450 میلیون تومان بن الکترونیکی خرید کتاب، تخفیف 30 درصدی، اجرای برنامه های جنبی با مشارکت دستگاه های فرهنگی از جمله کارگاه های ادبی با موضوع «چرا کتاب می خوانیم»، رونمایی از کتب دانشگاهی، کارگاه رابطه سواد با بزهکاری، نشست های تخصصی کودک و کتابخوانی و نشست های تخصصی کتاب در ایران و جهان، از جمله ویژگی های یازدهمین نمایشگاه کتاب استانی است.
یازدهمین نمایشگاه کتاب استانی در محل مصلای نماز جمعه صبح ها از ساعت 9 تا 12 و عصرها 16 تا 21 برای بازدید عموم علاقه مندان دایر است.
۶۰۰ مدرسه خراسان شمالی میزبان جشن عاطفه ها شد
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان شمالی، از برپایی جشن عاطفه ها در ۶۰۰ مدرسه و نواختن زنگ عاطفه ها در این مدارس خبر داد.
مجید الهی راد، از برپایی جشن عاطفه ها در ۶۰۰ مدرسه و نواختن زنگ عاطفه ها در این مدارس خبر داد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: امروز در آیین جشن عاطفهها در مدارس، دانش آموزان ۸۰ هزار پاکت هدایای خود را به جشن عاطفهها هدیه می دهند.
مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی، افزود: خراسان شمالی بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ دانش آموز نیازمند تحت حمایت دارد که در سال گذشته دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان توسط مردم نیکوکار این استان به دانش آموزان محروم بهصورت نقدی و غیر نقدی کمک شد.
وی بابیان اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به نقش پررنگ دانش آموزان اشاره کردهاند، گفت: یک از مهمترین اهداف برگزاری جشن عاطفهها در مدارس سطح استان ترویج و تحقق فرهنگ نیکوکاری و نوعدوستی در بین دانش آموزان است.
الهی راد اضافه کرد: مشکلات اقتصادی بخش زیادی از دانش آموزان در دهکهای پایین جامعه را درگیر ساخته و این اقشار برای تأمین نیازهای آموزشی و رفاهی دچار مشکل هستند که با کمک به این دانش آموزان در جشن عاطفهها میتوان گوشهای از نیازهای آنان را رفع کرد.
وی، همچنین درباره نحوه توزیع کمکهای مردمی بین دانش آموزان نیازمند، اظهار کرد: کمکهای نقدی و غیر نقدی جمعآوریشده، بلافاصله بین دانش آموزان نیازمند همان مدارس توزیع و درصورتیکه مدرسهای نیازمند نباشند، کمکها به مدارس غیر برخوردار هدایت میشوند.
شبستان گزارش می دهد؛
شورای شهر به جنگ با غول مناسب سازی نرفته، شکست خورد
نشست کارگروه مناسب سازی شهر فاروج اول مرداد ماه با این مصوبه که ظرف دو ماه از همان تاریخ ۵۰ درصد مطالبات مناسب سازی انجام شود، برگزار شد اما شورای شهر نتوانست شاخ این غول را بشکند و در این جنگ شکست خورد.
خبرگزاری شبستان _ فاروج؛ تصور کنیم دچار معلولیت موقت شده ایم، در رقابت ورزشی یا تصادف رانندگی و... آنجاست که به محدودیت هایی می رسیم که به تنهایی قادر به برطرف کردن آن نیستیم، دنیا را از زاویه دیگر و پایین تر از همیشه ممکن است ببینیم، این شرایطی است که بسیاری از معلولان و جانبازان روزانه در تردد در شهر با آن مواجه هستند، پله هایی که تصور بالا رفتن از آن با ویلچر و عصا هم سخت است، آیلندهای وسط خیابان ها و...
مسئولان بهزیستی شهرستان فاروج در حرکتی نمادین بعد از برگزاری نشست کارگروه مناسب سازی که در مرداد ماه بود، با دعوت از شماری از معلولان شهرستان و تامین تعدادی ویلچر، از مسئولان به ویژه شهردار و شورای شهر، فرماندار و... خواستند همراه معلولان در نقاطی از شهر تردد کنند تا مشکلات را خودشان از نزدیک لمس کنند، هر چند در همان روز، عضو شورای شهر که در این جلسه حضور داشت روی ویلچر ننشت، اما در جلسه، وعده مناسب سازی 50 درصد از فضاها را ظرف یک ماه داد که در پایان این برنامه، فرماندار شهرستان برای بهتر انجام شدن این کار، مصوبه را دو ماهه اعلام کرد اما باگذشت دو ماه، هیچ حرکتی انجام نشد و معلولان، جانبازان، سالمندان، زنان باردار و کودکان فاروج همچنان هر روز ناگزیر به جنگ با شاخ غول مناسب سازی هستند.
در همان نشست مرداد ماه، عضو جامعه خیران حامی معلولان خراسان شمالی به زاویه دیگری از ضرورت مناسب سازی اشاره کرد و گفت: همه مباحث در خصوص ضرورت مناسب سازی بارها تکرار شده است، با توجه به قرار داشتن در موقعیت خاص گردشگری و قرار داشتن در مسیر اکوتوریسم استان های شمالی و توریسم مذهبی نباید ظرفیت مسافر و گردشگری که روزانه از شهرستان های خراسان شمالی بویژه فاروج عبور می کنند را نادیده گرفت.
دکتر حبیب الله بلوریان که خود بر اثر حادثه ای به تجربه نشستن روی ویلچر رسیده است، افزود: از ورودی شهر فاروج تا خروجی استان به سمت استان های شمال کشور را اگر رصد کنیم، ظرفیتی برای توقف گردشگر یا مسافر معلول یا خانواده های دارای معلول نمی بینیم.
وی گفت: کدام یک از پارک ها و توقفگاههای بین مسیر حداقل های تردد یک معلول را دارد؟
بلوریان افزود: اگر در فضاهای عمومی و پارک ها فضای مناسبی را برای تردد سالمندان و معلولان فراهم کنیم بر ماندگاری مسافر کمک کرده و گردش مالی گردشگری را در شهرستان هایمان افزایش می دهیم.
وی با اشاره به اینکه مناسب سازی فقط محدود به معلولان نیست، گفت: شاید برای همه معلولیت های موقت مثل شکستگی پا و آسیب دیدگی های مختلف پیش آمده باشد اگر این افراد را هم در شمار نیازمندان مناسب سازی قرار دهیم، می بینیم که همه جامعه به مناسب سازی نیاز دارند.
بلوریان با اشاره به اینکه استیجاری بودن فضاهای اداری یا ارباب رجوع معلول نداشتن، از سوی دستگاه ها توجیهی بیش نیست و باید دید که معلول می تواند در آن محور تردد کنند که نمی آید یا خیر؟، بیان داشت: گام دیگر اینکه در ایجاد فضاهای جدید برای مناسب سازی اغماض نشود و کار براساس استانداردها شکل بگیرد.
عضو جامعه خیران حامی معلولان خراسان شمالی با بیان اینکه اعتماد به نفسی که می خواهیم به معلول و جانباز بدهیم با نامناسب ساختن رمپ نگیریم، افزود: نظارت بر مناسب سازی نباید مناسبتی باشد و در همه وقت این نظارت ها باید استمرار داشته باشد.
مدیر بهزیستی شهرستان فاروج گفت: امسال برگزاری نشست کارگروه مناسب سازی به هفته بهزیستی نرسید و در نخسیتن روز از مردادماه بعد از تاخیر 7 تا 8 ماهه برگزار شد.
مریم وافری افزود: مهمترین مصوبه این کارگروه تعهد شورای اسلامی شهر و شهردار برای تحقق 50 درصدی مناسب سازی شهر فاروج بود.
وی با اشاره به اینکه به رغم تاخیر 7 تا 8 ماهه برگزاری کارگروه، مصوبات جلسه قبلی یا اجرایی نشده یا ناقص عملیاتی شده بود، افزود: 1200 پرونده و شهروند معلول جسمی و حرکتی شهر فاروج نگاهشان به مصوبات این جلسه است تا از لاک انزوایشان خارج شوند و به اجتماع برگردند و این تعداد، منهای جمعیت سالمندان، زنان باردار، معلولان موقتی و.. است.
وی با اشاره به اینکه در روز برگزاری نشست کارگروه مناسب سازی مصوب شد، بهزیستی ظرف 25 روز از زمان برگزاری جلسه، با حضور کارشناس راهنمایی و رانندگی و کارشناس کشوری مناسب سازی، نقاط اولویت دار برای مناسب سازی را مشخص و به شهرداری ارائه کنند، گفت: کارشناس کشوری مناسب سازی که خود از جامعه معلولان است با حضور در تمام نقاط شهر و به رغم تحمل سختی جابه جایی ها در این مسیر، نیازهای مناسب سازی فضاهای لازم را میدانی اعلام کرد.
وافری افزود: صورتجلسه این فعالیت ها 24 مردادماه به صورت دستی به شهرداری ارائه شد و بر اساس مصوبه مجموعه شهرداری، پنج روز یعنی تا پایان مرداد ماه برای برگزاری جلسه و جمع بندی اقدامات لازم فرصت داشتند تا فعالیت ها از ابتدای شهریور آغاز شود.
مدیر بهزیستی شهرستان فاروج گفت: چند بار هم از شهرداری در خصوص این مصوبه پیگیری شده اما پاسخی دریافت نکردیم.
دکتر قدرت الله نامدار پور که در انتخابات هیئت رئیسه سال سوم پنجمین دوره شورای اسلامی به عنوان رئیس شورای شهر انتخاب شد و اتفاقا در کارگروه مناسب سازی نماینده شوراهای شهر بود و خود پیشنهاد انجام این کار را ظرف یک ماه داد در این خصوص به خبرنگار شبستان گفت: مسئولان بهزیستی شهرستان شفاهی اعلام کرده اند طرح آماده نیست و بعد از آن هم طرح مکتوب به دست شورای شهر نرسیده و اگر به کارتابل شهردار ارسال شده شوراها اطلاع ندارند.
وی افزود: این کارها که با چهار پاکت سیمان و آجر انجام می شود کار سنگینی برای شوراها نیست و قرار شد بعد از ارائه از سوی بهزیستی با نیروهای شهرداری هم این نقاط بررسی و اقدامات لازم انجام شود.
نامدارپور گفت: این کارهای کوچک را هم اگر انجام ندهیم که هم به خودمان و هم مردم ظلم کرده ایم.!
تلفن خبرنگار شبستان به شهردار شهر در این خصوص بی پاسخ ماند.
۴۵۸ هکتار از باغ های گردو شیروان خسارت دید
معاون امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال به علت سرمازدگی دیرهنگام بهاره در فروردین و اردیبهشت ماه، ۴۵۸ هکتار از باغ های گردو این شهرستان خسارت دید.
محمد عفتی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: امسال شیروان با هزار و ۴۵۰ هکتار و پیش بینی تولید ۸۵۱ تن بیشترین سطح و تولید گردوی خراسان شمالی را دارد.
معاون امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی، گفت: این در حالی است که در فروردین ماه امسال پیش بینی تولید این محصول در شیروان، هزار و ۳۱۰ تُن بود.
عفتی بیشتر ارقام این محصول را محلی عنوان کرد و افزود: در سال جدید اقدام به سرشاخه کاری درختان گردو نظیر تعویض تاج درخت در باغهای شهرستان شده است که رقمی که غیر اقتصادی، مریض و کم بار است جایگزین می شود.
معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: به بهره برداران توصیه می شود با توجه به شناختی که از درختان دارند یک ارزیابی از نزدیکترین مراکز جهاد سازندگی داشته و آموزش های لازم را ببینند تا در دو ماه اول فصل بهار که عملیات سرشاخه انجام می گیرد؛ اشتغال پایداری از باغ ها داشته باشند.
شهرستان شیروان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.
مدیر منابع طبیعی شهرستان فاروج:
اعتبارات صندوق توسعه ملی به کمک طرح های حوزه های آبخیز آمد
مدیر منابع طبیعی شهرستان فاروج گفت: با اختصاص ۶۰ میلیارد ریال از اعتبارات صندوق توسعه ملی، زمینه انجام عملیات مکانیکی در چهار حوزه آبخیز شهرستان فراهم شد.
امیر بتوئی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: اختصاص این رقم اعتبار برای حوزه های آبخیز شهرستان بی سابقه بوده است.
مدیر منابع طبیعی شهرستان فاروج افزود: پیشرفت فیزیکی عملیات مکانیکی و گابیون در چهار حوزه آبخیز خرق، تیتکانلو، اسفجیر و کواکی به 60 تا 70 درصد رسیده است.
بتوئی گفت: اجرای این طرح در حوزه های آبخیز زمینه ساز کاهش جاری شدن سیل و روان آب ها، افزایش حاصلخیزی و افزایش آب قنات ها می شود.
وی تعداد حوزه های آبخیز شهرستان را، 11 آبخیز عنوان کرد و گفت: طرح اجرای گابیون برای روستاهای بهار با پیگیری های انجام شده، تبدیل به بند خاکی شد و با اجرای آن که در دست طراحی است، بزرگترین بند خاکی شهرستان ایجاد می شود.
نظر شما