مهدی رحمانی، کارگردان فیلم سینمایی دیگری در مورد نحوه شکل گیری فیلمنامه دیگری به خبرنگار شبستان، گفت:ابتدا می خواستیم طرح دیگری را به فیلمنامه تبدیل کنیم.مهران کاشانی آنرا بازنویسی کرد اما در نهایت به دلیل برخی اشکالات که از طرف مسئولان به آن وارد شد، کنار گذاشته شد و طرح دیگری از سوی مهران کاشانی پیشنهاد شد.بدین ترتیب فیلمنامه با عنوان "دیگری" توسط کاشانی نگاشته و ارایه شد.
رحمانی در مورد میزان استقبال مخاطبان از فیلم دیگری، بیان کرد:فیلم، قصه گوست و موضوع آن در مورد روابط اجتماعی است که کمتر به آن پرداخته شده است.در این فیلم آدم هایی به تصویر کشیده شده اند که در مسیر زندگی روابطشان تغییر می کند و به بلوغ می رسند.بر این اساس، بیننده با هر نوع سلیقه می تواند با این فیلم ارتباط خوبی برقرار کند.
وی "دیگری"را یک کار رئالیستی دانست و افزود:موضوع فیلم، پدیده اجتماعی است که همیشه بوده و هست.در فیلم "دیگری" سعی شده است که برخورد صادقانه و رئالیستی با مخاطب صورت گیرد تا فیلم برای مخاطب باور پذیر باشد.
به گفته کارگردان فیلم"دیگری"در ساختار این فیلم سعی نشده است که با پرداختن به حواشی و مسایل غیر مرتبط با موضوع اصلی، فیلم جذاب شود، بلکه تمام انرژی صرف این شده است که در نهایت" رضا" نسبت به" ابراهیم" به شناخت بهتری برسد و به بلوغ فکری دست یابد، به عبارت دیگر تلاش شده است که روند داستان بر اساس پیشرفت روابط اجتماعی پیش رود.
رحمانی با اعتقاد بر اینکه جزئیات و حوادث پیرامون ما در نوع روابط ما اثر گذار است، عنوان کرد: جزئیاتی در زندگی هر یک از ما وجود دارد که ما آنها را به دلیل مشغله فکری نمی بینیم.به عنوان مثال از خانه تا محل کار هزاران اتفاق در اطراف ما می افتد که به سادگی و بی توجه از کنار آنها رد می شویم، غافل از اینکه محیط پیرامون و اتفاقات رخ داده در آن، در شکل گیری روابط ما با سایرین موثر و تعیین کننده است.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا در بازی گرفتن از بازیگر نوجوان فیلم با مشکل مواجه بودید، اظهار داشت: یکی از شانس های من، میلاد مرادی نسب بود که با برقراری ارتباط خوب با دوربین و بازیگران فیلم، بازی خوبی از خود ارایه داد.میلاد، نوجوان خوش فکر و عاقلی است که توانست قصه را به خوبی درک کند و نقش رضا را به درستی به تصویر بکشد.
کارگردان فیلم دیگری در پاسخ به این سئوال که چطور محمدرضا فروتن را برای کاراکتر"ابراهیم"، یک فرد روستایی انتخاب کردید، در صورتی که بسیاری از کارگردانان درفیلم های خود از بازیگرانی استفاده می کنند که در قالب یک نقش فرو رفته اند، گفت:این امر به خود بازیگر و از طرفی به کارگردان فیلم بر می گردد.برخی بازیگران به خاطر تسلطی که بر روی یک نقش خاص پیدا کردند،ترجیح می دهند در قالب همان نقش بمانند.از طرفی عده ای کارگردانان نیز به خود زحمت خلق یک کاراکتر جدید از یک بازیگر را نمی دهند و از نقش های قالبی استفاده می کنند.
وی از محمد رضا فروتنی به عنوان یک بازیگر خوب و توانمند یاد کرد و افزود:فروتن پس از خواندن فیلمنامه،احساس خوبی در مورد نقش ابراهیم پیدا کرد.سپس با کمک هم مشخصات اصلی"ابراهیم"در گفتمان و ویژگی های این نقش در آوردیم و پس از آن به ریزه کاری های این نقش پرداختیم.
رحمانی خاطر نشان کرد:تلاش کردیم که در طول داستان به کاراکتر ابراهیم وفادار بمانیم به گونه ای که" ابراهیم "بر اساس موقعیت های مختلف در فیلم به خاطر جذابیت کار دست به کارهای دور از انتظار نزند و از واقعیت وجودی خود فاصله نگیرد.به هر حال سعی شد که به تعریفی که از "ابراهیم" برای بیننده ارایه می شود، وفادار بمانیم تا به باور پذیری بیننده لطمه وارد نشود.
کارگردان فیلم"دیگری" در پاسخ به این سئوال که چرا پایان فیلم برای بیننده غیر منتظره و غمناک بود، اظهار داشت: به هر حال "دیگری" یک فیلم رئالیستی است که در آن زندگی به همان شکل واقعی به تصویر کشیده شده است.ما رئالیستی برخورد کردیم زیرا همیشه اتفاقات آنطور که ما دوست داریم، رخ نمی دهد و همیشه هم آرزوهای ما محقق نمی شود.
وی هدف اصلی فیلم را به تصویر کشیدن برقراری روابط سالم در مسیر زندگی عنوان کرد و ادامه داد: به دست آوردن "معصومه" آنقدر مهم نبود که بهبود روابط" رضا" و ابراهیم اهمیت داشت." ابراهیم" بدون چشمداشت، برنامه ریزی قبلی و یا دروغ پردازی به تعامل با "رضا" رسید و رابطه آنها بهبود یافت، به طوری در این مسیر "رضا" به یک بلوغ فکری رسید.اینکه" ابراهیم" با" معصومه" ازدواج کند یا نه، حاشیه بود. مهم این بود که" ابراهیم"،" رضا" را به درک صحیح از زندگی برساند و" رضا" در نسل بعد رفتار پخته ای داشته باشد.
رحمانی در پاسخ به این سئوال که تا چه اندازه برای باور پذیر بودن نقش ها از علم روانشناسی کمک گرفتید، تصریح کرد: من قبلا مستندهای اجتماعی ساختم، به همین دلیل درکی از محیط جامعه داشتم و با مردم، طبقه بندی آدم ها و افکار قشرهای مختلف آشنا بودم.از طرفی با علم روانشناسی هم عجین هستم و معتقدم که روانشناسی علمی است که در جوامع مدرن، نیمه مدرن و شبه مدرن کار گذار و تاثیر گذار است.
وی یادآور شد: با برخی از روانشناسان در ارتباط هستم و از آنها برای روانشناسی شخصیت فیلم کمک گرفتم.سعی کردم با کمک علم روانشناسی به کاراکترهای فیلمنامه نزدیک شوم و در طول کار نیز مسایل روانشناسی را لحاظ کردم.
رحمانی در مورد اکران فیلم دیگری، خاطر نشان کرد: "دیگری" با اینکه اکران شد اما تلاشی برای دیده شدن آن صورت نگرفت زیرا پخش خوبی نداشت.مسئولان باید کمک می کردند تا" دیگری" در سالن های بیشتری نمایش داده شود تا بتواند خود را در این بازار پر فیلم نشان دهد.به هر حال فیلم سینمایی محصول کار جمعی حدود 50 نقر است و در اکران باید طوری با آن برخورد شود که به استاندارد نزدیک باشد.
گفتنی است، مهدی رحمانی،کارگردان31ساله اصفهانی، فارغ التحصیل رشته فیلمسازی پس از دانشکده صدا و سیما دو مستند کوتاه"پسران آفتاب" و"عاشقانه های پل" و همچنین مجموعه مستند"آشیانه ای بر باد" را در کارنامه کاری خود دارد و امسال با فیلم سینمایی" دیگری "که جایزه بهترین فیلم کودک در جشنواره آسیا پاسیفیک را به خود اختصاص داد، در جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما