همه همیار طبیعت باشیم/منابع طبیعی را برای آیندگان مدیریت کنیم

منصوری گفت: براي حفظ و صيانت از منابع طبيعي نيازمند مشاركت همه مردم و دستگاه ها و ارگان ها به عنوان همياران طبيعت هستيم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، طبیعت دارای امکانات بسیاری است که تداوم زندگی بشر و همه موجودات روی زمین وابسته به آن است اما آنچه منابع طبیعی نامیده می شود شامل منابع تجدید شونده ای است که بشر از آنها بهره برداری می کند.

 

طبيعت با زندگي تك تك افراد جامعه عجين شده و محدود به قشر و طيف خاصي نيست و بر اساس قانون هر کسی ماموریت و وظیفه دارد در مدیریت طبیعت و عمران و آبادانی طبیعت کمک کند و باید ميراث دار طبيعت این نعمت خدادادی براي نسل هاي آينده باشيم.

 

تنها راه برون رفت از چالش های موجود در مسیر حفاظت از منابع طبیعی اقدام فرهنگی است بنابراین همه باید همیار طبیعت باشند تا از عرصه های منابع طبیعی بر اساس قانون حفاظت شود.

 

« محمد منصوری »، رئیس اداره آموزش و ترویج منابع طبیعی هرمزگان در حاشیه برگزاری گردهمایی دهیاران، همیاران طبیعت، محافظان و مروجان منابع طبیعی و آبخیزداری به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: تنها راه برون رفت از چالش های موجود در مسیر حفاظت از منابع طبیعی اقدام فرهنگی است بنابراین همه باید همیار طبیعت باشند تا از عرصه های منابع طبیعی بر اساس قانون حفاظت شود.

 

وی با تاکید به لزوم همکاری همه تعاونی ها، تشکل ها، دهیاری ها و شوراها در حفاظت از منابع طبیعی، افزود: انتظار ما از دهیاران و شوراها این است که برای رفع تعارضات در حوزه منابع طبیعی همکاری داشته باشند.

 

منصوری ادامه داد: منابع طبیعی و قوانین آن شفاف است و همه ما موظف به اجرای قوانین هستیم تا خدشه ای به منابع طبیعی  وارد نشود و انتظار داریم همه همت کنند و همیار طبیعت شوند.

 

وی افزود: سامانه همیار طبیعت هم اکنون راه اندازی شده است و مردم با مراجعه به این سامانه به ادرس hamyartabiat.frw.ir عضو شوند تا در حفظ و حراست از سرزمین مان کمک کنیم.

 

رئیس اداره آموزش و ترویج  منابع طبیعی هرمزگان اظهار کرد: به لحاظ قانونی سامانه همیار طبیعت معرفی شده و فرم های همیار طبیعت در بین دهیاران پخش شده است ما به دنبال مدیریت پایدار هستیم که در اصل 50 و 45 قانون اساسی و قوانین دهیاران در برنامه توسعه مشخص شده است.

 

منصوری گفت: در بند 8 ماده 69 قوانین دهیاران و شوراهای اسلامی و ماده 68 مشخص شده که همکاری دهیاران و شوراها در راستای حفظ محیط زیست و منابع طبیعی تلاش کنند.


 

منابع را برای نسل آینده مدیریت کنیم 

 

منصوری گفت: در حال حاضر در سطح استان 36 هزار همیار طبیعت در قالب مروج ،محافظ ،سفیران انفال و همیاران طبیعت دانش آموزی در استان داریم.

 

وی افزود: انتظار ما از دهیاران این است که برای رفع تعارضات در حوزه های منابع طبیعی همیاری داشته باشند منابع طبیعی و قوانین آن شفاف است و همه ی ما موظف هستیم اجرای مقررات کنیم و مشارکت در امر حفاظت از طبیعت و محیط زیست داشته باشیم.

 

« اسحق مدبر »، معاون برنامه ریزی و توسعه مدیرت منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان نیز همياران طبيعت را دوستداران واقعي طبيعت معرفی مي كند كه تنها به خاطر علاقه و احساس وظيفه به طبيعت براي صيانت و نگهداري دست به كار شده اند. 

 

وی با بيان اينكه طبيعت با زندگي تك تك افراد جامعه عجين شده و محدود به قشر و طيف خاصي نيست، افزود :بر اساس قانون هر کسی ماموریت و وظیفه دارد در مدیریت طبیعت و عمران و آبادانی طبیعت کمک کند و باید  ميراث دار طبيعت این نعمت خدادادی براي نسل هاي آينده باشيم.

 

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی هرمزگان نیز به خبرنگار شبستان گفت: مردم تخلفات و تصرفات و هر گونه دست درازی به طبیعت را به شماره تلفن ۱۵۰۴ امداد یگان جنگل مرتع اطلاع دهند تا ماموران یگان حفاظت بلافاصله در محل تخلف حاضر شوند.

 

در پی صحبت های رییس اداره اموزش و ترویج منابع طبیعی هرمزگان و فرمانده یگان حفاظت، در مورد همیاران طبیعت و تاکیداتشان بر حمایت بیشتر دهیاری ها و شوراها به سراغ دهیاری ها رفتم تا نقش همیاران طبیعت را در روستایشان بیشتر بدانیم.

 

از  « علی سالاری »، دهیار روستای بالولی منطقه شمیل بندرعباس پرسیدم  تاثیر آموزش ها در زمینه منابع طبیعی در روستای شما چه بوده است؟

 

وی گفت:  تفاهمنامه هایی که با منابع طبیعی داشته ایم برای ترویج و گسترش فرهنگ منابع طبیعی سبب استقبال مردم و به ویژه دانش آموزان شده و باعث شده که قطع درخت در این منطقه به شدت کاهش یابد و مردم از جنگل ها و پوشش گیاهی  و اراضی منابع طبیعی محافظت بیشتری می کنند.

 

« محمد امین رئیسی »، دهیار روستای حسنلنگی نیز در پاسخ به این سوال گفت: انتظار دارد همياران طبيعت با شركت در دوره هاي آموزشي، بينش و مهارت خود را بالا ببرند تا منابع طبيعي تجديد شونده را ياري كنند زیرا وقتی مردم آگاهی بیشتری داشته باشند  اراضی محافظت می شود و درصد تخریب ها کاهش می یابد.  

 

« عیسی قریشی »، عضو شورای اسلامی منطقه جلابی نیز در پاسخ به این سوال که مهمترین تاثیر همیاران بر منابع طبیعی و روستاها چیست گفت: يك هميار طبيعت به دليل دغدغه و احساس مسوليت در قبال محيط پيرامون قدم در اين راه مي گذارد و بدون چشم داشت مالي از طبیعت محافظت می کند.

 

وی در سوال دیگر که کارگاهای آموزشیو ترویجی در روستاها چقدر موثر هستند؟ می گوید: با توجه به اینکه نسبت به گذشته تخريب و ساخت و ساز در اراضي ملي چشمگير شده، لزوم آشنايي با برخي اقدامات پيشگيرانه و نحوه جا افتادن اين فرهنگ می تواند در کاهش تصرفات تاثیر گذار باشد.


 

دهیار مرکز دهستان شمیل نیز از فعالیت های منابع طبیعی ابراز رضایت دارد می گوید: سدهایی که منابع طبیعی ساخته است سبب رضایت مردم شده و مردم این منطقه برای کشاورزی و آب شرب از این سدها استفاده های زیادی می کنند.

 

این سوال را هم از دهیار شمیل پرسیدم آیا عضو همیار طبیعت شدن تاثیری در رفتار مردم خواهد داشت؟

 

وی گفت: نیاز بیشتر به آموزش و دوره های ترویجی است تا مردم بیشتر توجیه شوند زیرا اگر آحاد مردم همیار طبیعت باشند درختان را برای استفاده های روزمره و تهیه زغال قطع نمی کنند و خود نیز در کاشت درختان و مراقبت از آنها پیشگام می شوند.

 

از « یعقوب شمس الدینی »، بخشدار بخش تخت نیز پرسیدم که هم اکنون چند درصد جمعیت این بخش عضو همیار طبیعت هستند؟

 

وی گفت: جمعیت این بخش حدود 38 هزار نفراست  که  64 دهیاری و 210 شورا دارد و با اطلاع رسانی هایی که انجام شده 35 تا 40 درصد مردم هم اکنون عضو همیار طبیعت هستند.

 

شمس الدینی در ادامه عنوان کرد: به صورت ماهانه جلسات متعددی با دهیاران در حوزه منابع طبیعی، آبخیزداری و محیط زیست گذاشته می شود و آموزش ها توسط کارشناسان منابع طبیعی با ارائه الگوهای قانونی انجام می شود و کارشناسان در بین مردم می روند و آنان را با قوانین آشنا می کنند.

 

وی افزود: مردم وقتی آگاهی داشته باشند و آموزش های لازم را دیده باشند بیشتر همکاری می کنند و در زمینه جلوگیری از تخلفات، جلوگیری از آتش سوزی ها عمدی و جلوگیری از کنده کاری های و فرسایش توسط شرکت ها و معادن کمک می کنند.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 838664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha