بسته خبری روز سه شنبه

فردا؛ یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی افتتاح می شود، ۵۵ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه عرضه می شود و شیب تند سالمندی و لزوم برنامه ریزی متناسب با نیازهای سالمندان، بخشی از تیترهای امروز نهم مهرماه را شامل می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ رضا رضایی، امروز سه شنبه (9 مهرماه) در نشست با خبرنگاران گفت: یازدهمین نمایشگاه کتاب استانی فردا چهارشنبه دهم مهرماه در مصلای امام خمینی(ره) افتتاح می شود و تا پانزدهم مهرماه فعال است.

رییس ستاد اجرایی یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی، با اشاره به فعالیت 10 کمیته در ذیل این ستاد و هماهنگی برای حضور ناشران و کتابفروشان، بیان کرد: در این نمایشگاه 251 ناشر، تازه ترین کتاب های خود را در قالب 55 هزار عنوان کتاب و در 176 غرفه عرضه می کنند.

وی با اشاره به اختصاص  150 غرفه به ناشران تهرانی افزود: 26 غرفه در اختیار ناشران استانی است که از این تعداد هشت غرفه به کتاب فروشی های استان اختصاص یافته است.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه کتاب فروشی ها به سه روش در نمایشگاه حضور دارند، افزود: «کتاب فروشی همراه نمایشگاه» که در این طرح کتاب فروشی ها می توانند دستگاه کارتخوان نمایشگاه را در فروشگاه خود نصب کنند و بازدیدکنندگان می توانند بن های خرید کتاب را در کتاب فروشی ها ی همراه نمایشگاه استفاده کنند.

رضایی افزود: «کتاب فروشی پذیرش رسمی نمایندگی» که در این طرح، کتاب فروشی ها نمایندگی ناشرانی که در نمایشگاه شرکت نمی کنند را جهت فروش کتب آنها در نمایشگاه اخذ کرده اند.

رییس ستاد اجرایی یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی، اظهارداشت: «کتاب فروشی تبلیغات» هم روشی است که در این طرح، کتاب فروش ها علاوه بر بهره مندی از طرح کتاب فروشی همراه نمایشگاه، یک غرفه هم در اختیار دارند.

وی با بیان اینکه برای این نمایشگاه 450 میلیون تومان بن الکترونیکی خرید کتاب در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد، افزود: بن ها دارای 20 درصد تخفیف است و ناشران هم موظف به اعمال تخفیف 10درصدی هستند.

ابوالحسن حیدری، سرپرست معاونت امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هم در این نشست گفت: برنامه های جنبی نمایشگاه در دو بخش کودکان و بزرگسالان طراحی شده که صبح ها از ساعت 10 تا 11:30 و عصرها از ساعت 18:30 الی 20 اجرایی می شود.

وی ادامه داد: در کنار کارگاه های آموزشی با محوریت کتاب، دوکارگاه آسیب های فضای مجازی و عفاف و حجاب هم در نمایشگاه برگزار می شود.

یازدهمین نمایشگاه کتاب استانی فردا چهارشنبه دهم مهرماه ساعت 11 در مصلای امام خمینی(ره) افتتاح می شود و علاقه مندان می توانند صبح ها از ساعت 9 تا 12 و عصرها 16 تا 21 از این نمایشگاه بازدید کنند.

 

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی:
برپایی یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب/ ۵۵ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه عرضه می شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، از برپایی یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب در بجنورد خبر داد و گفت: در این نمایشگاه ۲۵۱ ناشر، ۵۵ هزار عنوان کتاب عرضه می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی امروز سه شنبه (9 مهرماه) در نشست خبری با محوریت یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب گفت: این نمایشگاه از دهم تا پانزدهم مهرماه در مصلای امام خمینی(ره) بجنورد، پذیرای عموم علاقه مندان است.

وی از حضور 251 ناشر و عرضه 55 هزار عنوان کتاب خبر داد و افزود: در این نمایشگاه 176 غرفه فعال شده که 150 غرفه در اختیار ناشران کشوری و 26 غرفه مربوط به ناشران و کتابفروشان استانی است.

فرخنده، بیان کرد: برای یازدهمین نمایشگاه کتاب مبلغ 90 میلیون تومان یارانه در اختیار بانک عامل قرار می گیرد تا بانک نسبت به ارائه بن با تخفیف 20 درصد اقدام کند و همچنین ناشران موظف به ارائه تخفیف 10درصدی هستند.

وی، اجرای برنامه های جنبی با مشارکت دستگاه های فرهنگی از جمله کارگاه های ادبی با موضوع «چرا کتاب می خوانیم»، رونمایی از کتب دانشگاهی، کارگاه رابطه سواد با بزه‌کاری، نشست های تخصصی کودک و کتابخوانی و نشست های تخصصی کتاب در ایران و جهان را به برنامه های فرهنگی نمایشگاه افزود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، هدف از برپایی این نمایشگاه را موج آفرینی برای حضور آحاد مردم در این بستر فراهم و تشویق آنان به امر کتابخوانی دانست و گفت: از میان بردن فضای بین ناشران و مردم، یکی از کارکردهای برپایی نمایشگاه های کتاب است.

وی، یکی از مشکلات حوزه کتاب را چرخه نشر ضعیف کتاب و کتابخوانی دانست و افزود: نمایشگاه کتاب به غنی شدن فرهنگ مردم کمک می کند.

فرخنده همچنین از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه کتاب و کتابخوانی در سه سال اخیر را اضافه شدن 20 کتابخانه به فضای کتابخانه ای و افزایش دوبرابری سرانه فضاهای فرهنگی استان از 12 هزار مترمربع به 24 مترمربع ذکر کرد.

 

 

شبستان گزارش می دهد؛
شیب تند سالمندی و لزوم برنامه ریزی متناسب با نیازهای سالمندان
جمعیت سالمند کشور در حال افزایش است و آنچه در این بین می تواند از هزینه های نظام سلامت بکاهد، داشتن سالمندان سالم است.

خبرگزاری شبستان _ شیروان؛ دو تعریف برای سالمندی وجود دارد؛ جمعیت بالای ۶۰ و ۶۵ سال، در برخی کشورها این رقم بالاست اما در سند سالمندی ۶۰ سال به بالا را در نظر می‌گیرند. بر این اساس بر مبنای ۶۰ سال، حدود هشت درصد جمعیت ایران را سالمندان تشکیل می‌دهند اما بر مبنای ۶۵ سال، ۶.۲ درصد سالمند هستند. در چند سال اخیر امید به زندگی در ایران افزایش پیدا کرده و به میانگین ۷۴ سال رسیده است. از سویی شیب سالمندی در بیشتر جوامع رخ نموده و برنامه ریزی برای این قشر جامعه، یک ضرورت جدی است.

سازمان ملل در سال ۱۹۸۲ شورای جهانی سالمندی را تشکیل داد و در همان سال طرحی را برای تعیین یک روز جهانی برای سالمندان ارائه داد تا اینکه در سال ۱۹۹۰ این شورا، اول اکتبر را روز جهانی سالمندان تعیین کرد.  به همین جهت، همه ساله در ایران هفته ای تحت عنوان هفته ملی سالمند تعیین و برنامه های متنوعی به همین مناسبت برگزار می شود که هفته سالمند امسال از سوم تا نهم مهرماه است و نهم مهرماه به عنوان روز ملی سالمند و با شعار  «فرصت های برابر برای تمام سنین» نام گرفته است.

با توجه به شیب تند سالمندی، باید مشکلات حقوقی و قانونی را رفع کنیم و یک سند یکپارچه برای کل کشور طراحی کنیم از سویی با تغییرات الگویی سالمندی مواجه هستیم و باید متناسب با این تغییرات برنامه ریزی کنیم، چرا که سالمندان بیشتر مشکلات اجتماعی دارند و باید به این مشکلات توجه شود. بیش از نیمی از سالمندان درآمد ندارند و این مشکلات عدیده ای را برای سالمندان به وجود می آورد.

یک متخصص مغز و اعصاب، گفت: پدیده سالمندی از نتایج توسعه است اما بی توجهی به ابعاد مختلف آن و نیازهای سالمندان می تواند مانع جدی در برابر توسعه قلمداد شود.

قاسم براتی اظهارداشت: سالمندی پدیده ای است با جنبه های زیستی، روانی و اجتماعی مختلف و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی، ارتقاء وضعیت بهداشت و تغذیه، پیشرفت دانش و فناوری های پزشکی در کنار آنچه به عنوان سیاست کنترل موالید اجرایی شده منجر به افزایش جمعیت سالمندان در ایران و جهان شده است.

وی افزود: طبق آخرین آمار سال ۱۳۹۵ حدود ۹.۳ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال سن دارند. یعنی ۷.۴ میلیون نفر سالمند در کشور وجود دارد و پیش بینی می‌شود که این میزان تا ۳۰ سال آینده به حدود ۳۰ درصد افزایش یابد و سیر صعودی افزایش جمعیت سالمندان بیش از پیش بیانگر نیاز به توجه ویژه و برنامه‌ریزی چند جانبه و بلند مدت برای تامین نیازهای این قشر از جامعه است.

براتی تصریح کرد: ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده به سالمندان در زمینه‌های پیشگیری، ارزیابی، تشخیص، درمان و پیگیری بیماری‌های سالمندان منوط به ارتقای دانش همکاران رشته‌های مختلف علوم پزشکی در زمینه سلامت سالمندان و ارائه برنامه‌های علمی - آموزشی متناسب و جدید توسط دانشگاه های علوم پزشکی است.

این متخصص مغز و اعصاب، افزود: طب سالمندان یک رشته تخصصی بالینی پزشکی است که دانش آموختگان این رشته با کسب دانش و مهارت، نگرش لازم در جهت پیشگیری و درمان بیماری های سالمندان را پیدا می کنند. لیکن با توجه به محدودیت‌های موجود و همچنین افزایش سالمندی طی سال‌های آینده به نظر می‌آید در جهت ارتقای دانش و نگرش دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها در امور مرتبط با سالمندان، لازم است اقدام عاجل صورت بگیرد.

براتی با عنوان این مطلب که یکی از راه های توسعه طب سالمندان، افزودن واحدهای درسی در مقطع دانشجویی و نیز انترنی است تا تمامی پزشکانی که در آینده با سالمندان مواجه می شوند از  دانش حداقلی در این زمینه بهره منده شده و توانایی خدمت رسانی به این قشر آسیب پذیر را داشته باشند، گفت: امید است در سند ملی سالمندان، مباحث مربوط به تدوین و گسترش آموزش طب سالمندی در رشته‌های مختلف علوم پزشکی مورد عنایت قرار گرفته و از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد.

وی افزود: ابتلای اغلب سالمندان به چندین بیماری زمینه‌ای، نیاز به تسلط کامل برای تشخیص بیماری‌ها و همچنین لزوم آشنایی کافی با موارد تداخل دارویی از مواردی است که در ارزیابی جامع و همه جانبه یک فرد سالمند اهمیت ویژه‌ای داشته و توجه به آنها  نقش موثری در روند بهبودی و بازتوانی و ارتقای کیفیت زندگی سالمندان دارد.

این متخصص مغز و اعصاب می گوید: در دوران سالمندی علاوه بر بیماری هایی که از دوره های قبلی زندگی بر جای مانده، خطر ابتلا به افزایش فشار خون، کلسترول بالا، دیابت، آب مروارید، آرتروز، افسردگی، سکته مغزی، سرطان‌ها، کم‌کاری تیروئید، پوکی استخوان، مشکلات ادراری و تغذیه ای، اختلال خواب، کاهش تعادل و آلزایمر نیز بیشتر دیده می شود.

وی افزود: بالاترین میزان مرگ و میر در سنین ۶۰ تا ۷۰ سال در ایرانی‌ها به ترتیب بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، بیماری‌های کلیوی و سرطان‌ها است و متاسفانه کمتر از ۴۰ درصد افراد مبتلا به فشار خون و مبتلا به دیابت تحت کنترل مناسب با داروها هستند.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: هرچند بنابر تعریف، افراد بالاتر از ۶۰ سال به عنوان سالمند معرفی می‌شوند، اما مطالعات و شواهد حاکی از آن است که سن تقویمی لزوما تعیین کننده سطح توانایی یا ناتوانی افراد نیست و بسیاری از افرادی که سن ۶۰ سال و بالاتر دارند به خوبی قادرند فعالیت‌های فیزیکی و شناختی موثری در جامعه داشته باشند، حتی افرادی که در گروه‌های سنی بالاتر سالمندی قرار دارند، مانند افراد ۷۵ ساله تا ۸۵ ساله نیز به رغم برخی محدودیت‌ها می‌توانند در جامعه نقش آفرین باشند بنابراین برنامه‌ریزی مناسب برای استفاده از توان سالمندان در جامعه و پرهیز از نادیده گرفتن توانایی‌های آنها هم از جهت سلامت سالمندان و هم از جهت برخورداری جامعه از تجربه و مشارکت آنها حائز اهمیت است.

براتی خاظرنشان کرد: باید در نظر داشت در برنامه ریزی جامع و مناسب جهت بررسی کامل یک بیمار سالمند، می بایست بیمار را نه تنها از نظر ابتلا به اختلالات همه ارگان ها و نیز مشکلات نورولوژیک همچون اختلالات حرکتی، افسردگی، عملکرد حافظه و اضطراب مورد بررسی قرار داد، بلکه می‌بایست شرایط زندگی بیمار، ارتباطات خانوادگی و اجتماعی او و حتی مخاطراتی که در محیط فیزیکی منزل برای سلامت سالمند عامل تهدید محسوب می شود را نیز مورد توجه قرار داد.

وی در پایان افزود: هرچند پدیده سالمندی از نتایج توسعه است اما بی توجهی به ابعاد مختلف آن و همچنین نیازهای سالمندان می تواند مانع جدی در برابر توسعه قلمداد شود، در حالی که می توان با افزایش کیفیت زندگی سالمندان این تهدید را به فرصتی برای رشد روز افزون جامعه تبدیل کرد.

 

 

۱۰۰ درصد دانش آموزان ورودی پایه اول فاروج جذب تحصیل شده اند
مدیر آموزش و پرورش شهرستان فاروج گفت: با جذب ۱۰۰ درصدی همه دانش آموزان ورودی پایه اول درسال تحصیلی ۹۹-۹۸شهرستان فاروج به عنوان شهرستانی بدون بازمانده از تحصیل استان است.

مجید معتمدی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: باهدف برقراری عدالت آموزشی در سطح شهرستان، جذب همه دانش آموزان پایه اول ابتدایی در اولویت کاری کارگروه پروژه مهر شهرستان قرار گرفت.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان فاروج، بیان داشت: 830 دانش آموز پایه اول ابتدایی در 83 دبستان تحصیل خود را آغاز کرده اند.

وی با اشاره به اینکه شهرستان فاروج در جذب نوآموزان پیش دبستانی در استان رتبه برتر را دارد، بیان داشت: برای انسداد مبادی بیسودای، دورترین روستاهای شهرستان نیز تحت پوشش پیش دبستانی قرار گرفته اند.

معتمدی یادآورشد: امسال 921 نوآموز پیش دبستانی داشتیم که سنجش آنان در راستای شناسایی و تشخیص نارسایی های جسمی و ارزیابی وضعیت ذهنی آنان و اطلاع رسانی به خانواده ها در 11 پایگاه شهری و 15 پایگاه روستایی انجام شد.

63مرکز پیش دبستانی شهری و روستایی در شهرستان فاروج فعالیت دارد.

بیش از 8 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در سطح 135 آموزشگاه شهری و روستایی سال تحصیلی خود را آغاز کرده اند.

 

 

اصلاح نژاد دام عشایر شیروان آغاز شد
رییس اداره امور عشایر شیروان گفت: طرح ژن‌دار کردن دام عشایر این شهرستان با هدف اصلاح نژاد و خالص کردن نسل گوسفندان با اولویت نژاد کُردی از هفته جاری آغاز شده است.

علی ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: این طرح به صورت آزمایشی شروع شده که تاکنون عشایر منطقه برای ژن دار کردن ۱۵۰ راس دام خود اعلام آمادگی کرده اند که با همکاری «ایستگاه اصلاح نژاد حسین آباد» شیروان در حال انجام است.

رییس اداره امور عشایر شیروان گفت: در این طرح ابتدا قوچ ها، ژن دار می شوند و بعد از آن در میان گله ها برای اصالت بخشی به گوسفندان در نسل های بعدی تولید بره ژن دار رها می شود که هم اکنون هر ۸ ماه از هر میش یک بره تولید می شود که در این طرح به دو یا سه بره افزایش می یابد.

وی با اشاره به صرفه جویی در هزینه های این طرح گفت: برای انجام کار، میش های کُردی اصیل در منطقه باید موجود باشد و اگر نباشد از مناطقی که نژاد اصیل کردی را حفظ کرده اند مانند کلات نادر استفاده می شود.

ابراهیمی افزود: این طرح تا زمانی ادامه دارد که بتوانیم نژاد اصیل کردی را تکثیر و اضافه کنیم که با آب و هوای منطقه سازگاری دارد.

شهرستان شیروان دوهزار و ۸۰۰ خانوار عشایری با جمعیتی حدود ۱۵ هزار نفر دارد که در قالب ۹ طایفه ۳۵۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند.

 

 

۶۰ سند مالکیت برای موقوفات شیروان صادر شد
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: طی ۶ ماهه نخست امسال ۶۰ جلد سند مالکیت برای موقوفات شیروان صادر شده است.

حجت الاسلام علی پرهیزکار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: همچنین ۲۸۶ قرارداد استیجاری با مستاجران تمدید شده است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان، شاخص ترین موقوفه این شهرستان را منصور خواجه با ۹۲۲ رقبه و شاخص ترین بقعه متبرکه موجود در شیروان را امامزاده حمزه رضا(ع) در شهر زیارت عنوان کرد که سالانه قریب به ۳۰۰ برنامه فرهنگی و هنری در این امامزاده برگزار می شود.

حجت الاسلام پرهیزگار با اشاره به ثبت ۶ وقف جدید در این شهرستان از ابتدای امسال، افزود: نیات واقفان این موقوفات عزاداری برای سیدالشهدا(ع)، کمک به مستمندان و امور عام المنفعه است که ارزش ریالی موقوفات بیش از ۵ میلیارد ریال است.

وی گفت: میزان مطالبات این اداره از اشخاص حقوقی و حقیقی به ۷۰۰ میلیارد ریال رسیده که عمده آن مربوط به ادارات و اشخاص حقوقی است.

وی افزود: با توجه به شرایط تخصیص کم اعتبارات در سال های اخیر، انتظار می رود برای کمک به تسریع در اجرای طرح های اوقاف؛ ادارات نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کنند.

شهرستان شیروان ۹۱۴ موقوفه، ۳۱۳ رقبه و ۶۱ بقعه متبرکه دارد.

 

 

 

کد خبر 838534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha