معرفی داوران بخش صحنه ای و خیابانی جشنواره تئاتر مقاومت

مسافرآستانه،رشیدی، کشن فلاح، شماسی، دژاکام، یثربی، مرادی و کهوری نژاد به عنوان داوران بخش خیابانی و صحنه ای سیزدهمین جشنواره تئاترمقاومت، انقلاب و دفاع مقدس معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، داوران بخش خیابانی و صحنه ای سیزدهمین جشنواره تئاترمقاومت، انقلاب و دفاع مقدس معرفی شدند.
 

مدیریت ارتباطات و رسانه های جشنواره با اعلام این خبر اسامی هیات های داور ی بخش نمایش های خیابانی و صحنه ای جشنواره را به این ترتیب معرفی کرد:


بخش نمایش های خیابانی جشنواره: چیستا یثربی، کیومرث مرادی و سیروس کهوری نژاد


بخش نمایش های صحنه‌ای جشنواره: داود رشیدی، سعید کشن فلاح، حسین مسافر آستانه، عبدالحی شماسی و امیر دژاکام


محسن سلیمانی: تالار جدید التاسیس «حافظ» هم میزبان جشنواره تئاتر مقاومت می شود


محسن سلیمانی، مسئول دبیرخانه سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس اعلام کرد: تالار جدید التاسیس «حافظ» که چهارشنبه همین هفته افتتاح خواهد شد به جمع میزبان‌های جشنواره مقاومت امسال اضافه می شود.

 

مسئول دبیرخانه افزود: در مجموع اغلب تالارهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر( به جز سالن اصلی)، تالار مولوی، تالار حافظ، تالار هنر، تماشاخانه سنگلج، تالار وحدت( مراسم اختتامیه)، خانه نمایش اداره تئاتر، تماشاخانه شماره یک ایرانشهر، تماشاخانه مهر و تماشاخانه اندیشه از جمله تالارها و تماشاخانه های هستند که حضور گروه های نمایشی و اجراهای جشنواره تئاترمقاومت در آن ها صورت می گیرد.

 

وی ادامه داد: تالار حافظ به صورت اختصاصی برای نمایش‌های ژانر دفاع مقدس ساخته شده است که همزمان با آغاز به کار جشنواره افتتاح خواهد شد و در آن یک نمایش ویژه به عنوان نمایش افتتاحیه سالن و جشنواره در روز بیست و هشتم آبان ماه روی صحنه خواهد رفت.
سلیمانی در پایان عنوان کرد: در این دوره از جشنواره طراحی پوستر را مرتضی فرهنگی بر عهده داشته، مدیر ارتباطات و امور رسانه‌ای یزدان عشیری، سردبیر کاتالوگ سید محمدتقی هاشم‌پور، سردبیر بولتن و سایت جشنواره جلیل اکبری صحت، امور عکس بر عهده مسعود پاکدل بوده است.


وی افزود:  از آنجا که با توجه به ظرفیت اندک سالن‌های نمایش و جمعیت انبوه مخاطبان و همکاران رسانه‌ای، شرایط مناسب برای گرفتن عکس توسط عکاسان مطبوعات و رسانه ها فراهم نمی‌ شود، لذا بخش عکس جشنواره عکس‌های مربوط به هر نمایش را پس از اجرا در اختیار کلیه رسانه‌ها قرار خواهد داد.

 

تاکید چند عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بر اهمیت وتاثیرگذاری تئاتر مقاومت برای نسل جوان

بهروز جعفری، عضوکمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی فرهنگ سازی، آموزش و ترویج ارزش­های معنوی و مذهبی بویژه در زمینه دستاورها و میراث ارزشمند دفاع مقدس و مقوله مقاومت در جهان اسلام از طریق هنر نمایش خود یک نیاز اجتناب ناپذیر است، برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت را دراین رابطه مثبت و تاثیرگذار ارزیابی کرد.

 


وی، انتقال ارزش های دفاع مقدس و درواقع نشر فرهنگ پایداری، ایستادگی و ظلم ستیزی را یکی از کارهای فرهنگی مهم خواند و افزود: قطعا، این موضوع با استفاده از زبان تئاترگویاتر و ماندگارتر می­شود.


عضوکمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: باید آثارو تولیدات برنامه­هایی از این دست درجامعه نشر پیدا کند تا بتواند کارکرد فرهنگ­سازی خود را داشته باشند.


وی با قدردانی از برگزارکنندگان و متولیان برنامه هایی از این دست، خواستار آن شد تا توجه محتوایی جدی­تری هم از سوی برگزارکنندگان وهم از سوی هنرمندان به این مهم شود تا آثار فاخر و ارزنده­تری تولید شود.

 

جشنواره تئاتر مقاومت شیوه ای مناسب برای معرفی فکرها، الگوها و ارزش هاست


سیدرضا اکرمی، عضو دیگرکمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، جشنواره تئاتر مقاومت را شیوه ای مناسب برای معرفی فکرها، الگوها و ارزش ها خواند و با اشاره به اهمیت فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس و تقویت باورهای دینی، مذهبی و ارزشی به نقش ارزنده و اثرگذار تئاتر در این عرصه ها اشاره کرد، گفت: با تقویت و رشد تئاتر دراین زمینه می توانیم بسترهای رشد ارزش ها را گسترش دهیم.

 

وی بسیج نخبگان دراین خصوص و به صحنه آمدن هنرمندان و رسانه ها اعم از شنیداری و دیداری، مکتوب، الکترونیکی و دیجیتال را به عنوان اولین قدم در ارتقاء هنر مقاومت تلقی کرد و خاطر نشان ساخت: برای رشد هنر و فرهنگ های ارزشمدار ضروریست که دغدغه آن را در میان مردم ایجاد کنیم و ذهن جامعه را نسبت به این مهم حساس کنیم.


هنر تئاتر ابزار مناسبی برای نمایاندن زوایای پنهان دفاع مقدس است


فاطمه رهبر، نماینده مردم تهران درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دفاع مقدس مقوله مهمی است که برای انتقال آن، هنر بویژه هنرتئاتر ابزارمناسبی برای نمایان کردن زوایای پنهان دفاع و مقاومت است، گفت: تئاتر به خاطر ارتباط مستقیم با مخاطب و انتقال موثرتعامل بهتری می تواند با جامعه داشته باشد.


عضوکمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به ضرورت گسترش تئاترهای موضوعی وخاص با محوریت انقلاب و دفاع مقدس دربخش بین الملی خاطر نشان ساخت: طی سال های گذشته دست اندرکاران سینما و تئاتر نشان داده اند که توانسته اند هشت سال دفاع و مقاومت ملت ایران را به خوبی به مخاطبان فرامرزی انتقال دهند ولی، شایسته است ارزش های فرهنگ پایداری و مقاومت در سطح گسترده تری انتشار و عرضه شود.


فاطمه رهبر موج بیداری اسلامی را موضوعی مهم وپرداختن به آن را در قالب هنر تئاترمهمتر بیان خواند و ادامه داد: جشنواره های موضوعی ارزش آفرین هستند به ویژه، تئاتردفاع مقدس که با خاطرات و سختی های نسل اول و دوم انقلاب اسلامی آمیخته شده و مخاطبین زیادی را به سمت خود کشیده است.


وی درادامه بیان کرد: با توجه به موضوعات و محورهای نهضت حضرت امام( ره) و محتوایی ارزشی، فرهنگی، اعتقادی، اجتماعی و سیاسی انقلاب اسلامی و میراث گرانقدر دوران دفاع مقدس و سیر تحول و تکامل نظام اسلامی می توانیم با بهره گیری از ظرفیت های هنر تئاتر در بین کشورهای دیگر به خصوص، جهان اسلام حرف های زیادی برای گفتن داشته باشیم و مهم ترازآن، مردم و جامعه را درگیر تئاترکنیم نه اینکه درجشنواره ها فقط، آدم های خاص ومرتبط با تئاترمخاطب باشند.

داودفتحلی بیگی: تئاترهای برگزیده جشنواره مقاومت و دفاع مقدس اجرای عمومی شوند


داودفتحلی بیگی، کارگردان تئاتر گفت: از لحاظ موضوع خاص دفاع مقدس و مقاومت کسانی که کار می کنند حتما باید شناخت کامل داشته و از نزدیک درگیر موضوع شده باشند یا با کسانی که از نزدیک در دفاع مقدس حضور داشته اند ارتباط بگیرند، درغیراین صورت با تخیلات و تصورات نمی شود.


وی ادامه داد: مسئولین باید پاسخگوی نیازهای هنری جامعه دینی و مذهبی باشند و اگر ما جشنواره یی با عنوان مقاومت و دفاع مقدس برگزار می کنیم باید به تئاترهای خوب و برگزیده آن اجرای عمومی بدهیم تا مردم هم بتوانند جنگ را در قالب هنر بفهمند و در جهت دیگر تلاش کسانی که وقت می گذارند و تئاتری را آماده می کنند به سادگی از آن نگذریم.


به گفته فتحعلی بیگی در جشنواره تئاترمقاومت کارهای پذیرفته شده، با عدم اجرای عمومی روبه رواست. کسانی هستند که با رغبت و انگیزه برای جشنواره آماده می شوند و مسئولین فقط، در جشنواره اجازه اجرا می دهند.


وی خاطر نشان ساخت: آثارتئاتر دفاع مقدس باید درگیری ذهنی برای مخاطب خود ایجاد کند چرا که دفاع مقدس با زندگی مردم ایران در مقاطعی از زمان درآمیخته شده بود و اگرجشنواره مقاومت نتواند ارتباط مناسب را با مخاطب بگیرد موفق نخواهدبود و همچنین دین و زندگی از هم جدانشدنی است و اگر تاثیر این مفاهیم در ذهن مخاطب خود تاثیر نکند مسلما، چرایی آن دامن مسئولین و برگزارکنندگان را خواهد گرفت.

این نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: بحث مذهب و دین و موضوع مقاومت بحث دم دستی و کوچکی نیست و سالها و قرن ها مردم در تمامی ادیان به آن پرداخته اند و خیلی ها در رابطه با آن اظهارنظر کرده اند. پس پرداختن آن در قالب تئاتر از دست کم تجربه ها بر نخواهد آمد و باید موشکافانه به آن توجه کرد.


وی اضافه کرد: برگزارکنندگان جشنواره های موضوعی باید باد دیدگاه وسیع تر به تئاترهای سطحی و سفارشی بسنده نکنند و اجازه حضور هنرمندان صاحب نام و هنرمندان بزرگ را در جشنواره ها بدهند.

یک کارگردان تئاتر پیشنهاد داد: جشنواره تئاتر مقاومت هر سال در زمان مشخصی برگزار شود


نیما گودرزی که امسال با یک نمایش درجشنواره تئاتر مقاومت حضور دارد، معتقد است امروز دیگر برای پرداختن به موضوع جنگ 8 ساله باید به تاثیرات اجتماعی آن اتفاق بر جامعه و مردم بپردازیم و دوره پرداخت مستقیم به جنگ گذشته است.


کارگردان نمایش «خیزران چشمها» به نویسندگی محمدرضا الوند که از آثار شرکت‌کننده در سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت است، درباره دلیل شرکتش در جشنواره‌ای با موضوع مقاومت و همچنین ساخت اثری درباره 8 سال دفاع مقدس، عنوان کرد: بیش از سی سال از انقلاب می‌گذرد و هشت سال از این سال‌ها در جنگ گذشته است، همه مردم به نحوی در این جنگ حضور داشته‌اند، عزیزانشان را از دست داده اند و شرایط جنگ باعث تغییر شرایط زندگی شان شده است، بنابراین از نظر من تئاتر مقاومت یک بحث اجتماعی است و دلیل اصلی توجهم به این ژانر هم اجتماعی بودن آن است.


گودرزی ادامه داد: به اعتقادم این نمایش تاثیرگذاری اجتماعی زیادی دارد زیرا سعی کرده‌ایم جنگ را نشان ندهیم بلکه شرایط اجتماعی پس از آن را نشان دهیم. امروز دیگر باید شرایطی که بعد از جنگ و بر اثر آن برای مردم و جامعه به وجود آمده، نمایش داده شود.

 

کارگردان نمایش «خیزران چشمها» نقش جشنواره تئاتر مقاومت را در ارتقای تئاتر کشور موثر دانست و افزود: ارتقای تئاتر کشور در صورتی اتفاق می‌افتد که این جشنواره‌ها هر سال در زمان مشخصی برگزار شود و هدف خاصی را نیز دنبال کند. تغییر اهداف و رویکردها در هر دوره از جشنواره که با عوض شدن دبیران آن رخ می‌دهد، موجب ایجاد مانع برای ارتقای تئاتر خواهد شد.


وی در ادامه گفت: در همه جای دنیا می‌بینیم که چنین جشنوار‌ه‌هایی وجود دارد ولی مهم‌ترین ویژگی آنها این است که هدف‌های بلندمدت تعریف می‌کنند و اگر مدیریت و دست‌اندرکاران جشنواره هم بر اساس ضرورتی عوض می‌شوند ولی باز هم همان هدف دنبال می‌شود. اما جشنواره‌ای که هر بار به یک شکل متفاوت برگزار شود و در نهایت خروجی جشنواره این باشد که سه اثر در جشنواره موفق به گرفتن جایزه شوند، تاثیر چندانی نخواهد داشت.


گودرزی به عنوان پیشنهاد برای بهتر شدن جشنواره تئاتر مقاومت عنوان کرد: به نظر من از زمانی این جشنواره به ثمر می‌نشیند که مخاطبش را پیدا کند و اگر می‌خواهیم مخاطب را به سالن نمایش بیاوریم باید برنامه‌ریزی قدرتمندی داشته باشیم. ما نمی‌توانیم فقط با تبلیغات و زدن چند بیلبورد به نتیجه دلخواه برسیم. ما نمی‌توانیم به طور ناگهانی به کسی که اصلا جنگ را ندیده و هیچ ارتباطی با آن نداشته است بگوییم بیاید و نمایش‌های ما را ببیند. این مسأله فقط با فرهنگسازی به نتیجه خواهد رسید. به اعتقاد من باید قواعد مشخصی وجود داشته باشد که خود هنرمند هم چارچوب و مسیر خود را بداند. ما نباید سلیقه‌ای با مساله برخورد کنیم بلکه باید تخصصی وارد عمل شویم.


بنا به گزارش مدیریت ارتباطات و رسانه های جشنواره تئاتر مقاومت، وی در توضیح داستان نمایش خود گفت: داستان نمایش در مورد عکاسی است که وارد منطقه جنگی می شود و قرار است از آن جا عکس بگیرد.اما منطقه زیر حملات دشمن و فشار قرار دارد. از آنجا که رشته تحصیلی او ریاضی بوده است، فرمانده از او می خواهد تا گرای منطقه را بگیرد. عکاس به وسیله دوربین عکاسی‌اش شروع به گرفتن گرای منطقه می‌کند و در ادامه شرایطی را ایجاد می‌کند که شیوه جنگیدن فرمانده و نیروهایش دچار تغییر می‌شود.


وی در پایان اشاره کرد: در پی این اتفاقات ارتباطی بین فرمانده و عکاس ایجاد می‌شود که یک ارتباط عرفانی است. در ادامه با یک فلاش بک موضوع نمایش تغییر می‌کند و زندگی عکاس را در دوره کنونی نشان می‌دهیم. در زمان کنونی همسرش از او درباره اوضاع زندگی فعلیش می‌پرسد؛ چراکه او فقط با خاطرات گذشته‌اش زندگی می‌کند و ...
 

پایان پیام/

کد خبر 83849

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha