شورای شهر به جنگ  با غول مناسب سازی نرفته، شکست خورد

نشست کارگروه مناسب سازی شهر فاروج اول مرداد ماه با این مصوبه که ظرف دو ماه از همان تاریخ ۵۰ درصد مطالبات مناسب سازی انجام شود، برگزار شد اما شورای شهر نتوانست شاخ این غول را بشکند و در این جنگ شکست خورد.

 خبرگزاری شبستان _ فاروج؛ تصور کنیم دچار معلولیت موقت شده ایم، در رقابت ورزشی یا تصادف رانندگی و... آنجاست که به محدودیت هایی می رسیم که به تنهایی قادر به برطرف کردن آن نیستیم، دنیا را از زاویه دیگر و پایین تر از  همیشه ممکن است ببینیم، این شرایطی است که بسیاری از معلولان و جانبازان روزانه در تردد در شهر با آن مواجه هستند، پله هایی که تصور بالا رفتن از آن با ویلچر و عصا هم سخت است، آیلندهای وسط خیابان ها و...   

 

مسئولان بهزیستی شهرستان فاروج در حرکتی نمادین  بعد از برگزاری نشست کارگروه مناسب سازی  که در مرداد ماه بود، با دعوت از شماری از معلولان شهرستان و تامین تعدادی ویلچر، از مسئولان به ویژه شهردار و شورای شهر، فرماندار و... خواستند همراه معلولان در نقاطی از شهر تردد کنند تا مشکلات را خودشان از نزدیک لمس کنند، هر چند در همان روز، عضو شورای شهر که در این جلسه حضور داشت روی ویلچر ننشت، اما در جلسه، وعده  مناسب سازی  50 درصد از فضاها را ظرف یک ماه  داد که در پایان این برنامه، فرماندار شهرستان برای بهتر انجام شدن این کار، مصوبه را دو ماهه اعلام کرد اما باگذشت دو ماه، هیچ حرکتی انجام نشد و معلولان، جانبازان، سالمندان، زنان باردار و کودکان فاروج همچنان هر روز ناگزیر به جنگ با شاخ غول مناسب سازی هستند.

 

در همان نشست مرداد ماه، عضو جامعه خیران حامی معلولان خراسان شمالی  به زاویه دیگری از ضرورت مناسب سازی اشاره کرد و گفت: همه مباحث در خصوص ضرورت مناسب سازی بارها تکرار شده است، با توجه به قرار داشتن در موقعیت خاص گردشگری و قرار داشتن در مسیر اکوتوریسم استان های شمالی و توریسم مذهبی  نباید ظرفیت مسافر و گردشگری که روزانه از شهرستان های خراسان شمالی بویژه فاروج عبور می کنند را نادیده گرفت.

 

دکتر حبیب الله بلوریان که خود بر اثر حادثه ای به تجربه نشستن روی ویلچر رسیده است، افزود: از ورودی شهر فاروج تا خروجی استان به سمت استان های شمال کشور را اگر رصد کنیم، ظرفیتی برای توقف گردشگر یا مسافر معلول یا خانواده های دارای معلول نمی بینیم.

 

وی گفت: کدام یک از پارک ها و توقفگاه‌های بین مسیر حداقل های تردد یک معلول را دارد؟

 

بلوریان افزود: اگر در فضاهای عمومی و پارک ها فضای مناسبی را برای تردد سالمندان و معلولان فراهم کنیم بر ماندگاری مسافر کمک کرده و گردش مالی گردشگری را در شهرستان هایمان افزایش  می دهیم.

 

وی با اشاره به اینکه مناسب سازی فقط محدود به معلولان نیست، گفت: شاید برای همه معلولیت های موقت مثل شکستگی پا و آسیب دیدگی های مختلف پیش آمده باشد اگر این افراد را هم در شمار نیازمندان مناسب سازی قرار دهیم، می بینیم که همه جامعه به مناسب سازی نیاز دارند.

 

بلوریان با اشاره به اینکه استیجاری بودن فضاهای اداری یا ارباب رجوع معلول نداشتن، از سوی دستگاه ها توجیهی بیش نیست و باید دید که معلول می تواند در آن محور تردد کنند که نمی آید یا خیر؟، بیان داشت: گام دیگر اینکه در ایجاد فضاهای جدید برای مناسب سازی اغماض نشود و کار براساس استانداردها شکل بگیرد.

 

عضو جامعه خیران حامی معلولان خراسان شمالی با بیان اینکه اعتماد به نفسی که می خواهیم به معلول و جانباز بدهیم با نامناسب ساختن رمپ نگیریم، افزود: نظارت بر مناسب سازی نباید مناسبتی باشد و در همه وقت این نظارت ها باید استمرار داشته باشد.

 

فعالیت های تعیین شده برای بهزیستی در خصوص مصوبه مناسب سازی در زمان تعریف شده انجام شد

 

مدیر بهزیستی شهرستان فاروج گفت: امسال برگزاری نشست کارگروه مناسب سازی به هفته بهزیستی نرسید و در نخسیتن روز از مردادماه بعد از تاخیر 7 تا 8 ماهه برگزار شد.

 

 مریم وافری افزود: مهمترین مصوبه این کارگروه تعهد شورای اسلامی شهر و شهردار برای تحقق 50 درصدی مناسب سازی شهر فاروج بود.

 

وی با اشاره به اینکه به رغم تاخیر 7 تا 8 ماهه برگزاری کارگروه، مصوبات جلسه قبلی یا اجرایی نشده یا ناقص عملیاتی شده بود، افزود: 1200 پرونده و شهروند معلول جسمی و حرکتی شهر  فاروج نگاهشان به مصوبات این جلسه است تا از لاک انزوایشان خارج شوند و به اجتماع برگردند و این تعداد، منهای جمعیت سالمندان، زنان باردار، معلولان موقتی و.. است.

 

وی با اشاره به اینکه در روز برگزاری نشست کارگروه مناسب سازی مصوب شد، بهزیستی ظرف 25 روز از زمان برگزاری جلسه، با حضور کارشناس راهنمایی و رانندگی و کارشناس کشوری مناسب سازی،  نقاط اولویت دار برای مناسب سازی را مشخص و به شهرداری ارائه کنند، گفت: کارشناس کشوری مناسب سازی که خود از جامعه معلولان است با حضور در تمام نقاط شهر و به رغم تحمل سختی جابه جایی ها در این مسیر، نیازهای مناسب سازی  فضاهای لازم را میدانی اعلام کرد.

 

وافری افزود: صورتجلسه این فعالیت ها 24 مردادماه به صورت دستی به شهرداری ارائه شد و بر  اساس مصوبه مجموعه شهرداری، پنج روز یعنی تا پایان مرداد ماه برای برگزاری جلسه  و جمع بندی اقدامات لازم فرصت داشتند تا فعالیت ها از ابتدای شهریور آغاز شود.

 

مدیر بهزیستی شهرستان فاروج گفت: چند بار هم از شهرداری در خصوص این مصوبه پیگیری شده اما پاسخی دریافت نکردیم.

 

بهزیستی نامه نقاط اولویت دار را دیر ارسال کرده است

دکتر قدرت الله نامدار پور که در انتخابات هیئت رئیسه سال سوم پنجمین دوره شورای اسلامی به عنوان رئیس شورای شهر انتخاب شد و اتفاقا در کارگروه مناسب سازی نماینده شوراهای شهر بود و خود پیشنهاد انجام این کار را ظرف یک ماه داد در این خصوص به خبرنگار شبستان گفت:  مسئولان بهزیستی شهرستان شفاهی اعلام کرده اند طرح آماده نیست و بعد از آن هم طرح مکتوب به دست شورای شهر نرسیده و اگر به کارتابل شهردار ارسال شده شوراها اطلاع ندارند.

 

وی افزود: این کارها که با چهار پاکت سیمان و آجر انجام می شود کار سنگینی برای شوراها نیست و قرار شد بعد از ارائه از سوی بهزیستی با نیروهای شهرداری هم این نقاط بررسی و اقدامات لازم انجام شود.

 

نامدارپور گفت: این کارهای کوچک را هم اگر انجام ندهیم که هم به خودمان و هم مردم ظلم کرده ایم.!

 

تلفن خبرنگار شبستان  به شهردار شهر  در این خصوص بی پاسخ ماند.

 

 

 

کد خبر 838488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha