به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «ایوب سلیمانی» امروز (شنبه نهم مهر ماه) در گردهمایی بزرگ کارآگاهان سراسر کشور گفت: وظیفه و ماموریت نیروی انتظامی تامین، حفظ و ارتقای نظم و امنیت جامعه است. آرامش، مطلوب بشری در دنیا است و بالاترین خصوصیت بهشت می باشد. آرامش یک موضوع انتزاعی و ذهنی است و خودش مبتنی بر نظم و امنیت است. امنیت بزرگترین نیاز بشری و نعمت الهی می باشد و اولین وظیفه همه حاکمیت های دنیا تامین امنیت است تا انسان بتواند به زندگی خود ادامه داده و به اهداف اش برسد.
جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: هر کشور و سازمانی که بخواهد برای مجموعه تحت مدیریت خود شرایطی را فراهم کند که بدون دغدغه از آن حراست کند و زمینه برای تحقق اهداف شان تامین کند، مابقی مشکلات و ایرادات آن حاکمیت قابل تحمل خواهد بود چون تلاش می کنند که مردم را راضی نگه دارند.
وی اظهار کرد: تامین امنیت در همه ابعاد بر عهده نیروی انتظامی است. امنیت مراحلی در طول و انواعی در عرض دارد، همانند امنیت در کسب و کار، امنیت در سفر، امنیت در تحقیق و توسعه، امنیت عاطفی، روحی و روانی و حتی امنیت کاری. همه اینها جزو امنیت یک جامعه محسوب می شوند لذا نیروی انتظامی در همه اینها تاثیر بسزایی دارد، ضمن اینکه مسئله امنیت یک موضوع مشترک بین همه دستگاه ها می باشد. در واقع محور امنیت عمومی، نیروی انتظامی است؛ پس باید بدانیم جایگاه ناجا کجاست و مسئولیت ما چقدر حساس و مهم می باشد.
سردار سلیمانی با بیان اینکه چرخه امنیت تعاریف مختلفی دارد، خاطرنشان کرد: گام اول برای ایجاد، حفظ و ارتقای امنیت اشراف بر محیط است و در همه اجزایی که در امنیت موثر هستند، اطلاعات و داده های لازم را جمع آوری می کند.
وی با بیان اینکه گام دوم پیش بینی وضعیت موجود است، تصریح کرد: گام بعدی، پیشگیری و مقابله می باشد که مقابله خود شامل کشف و اقدام است و بعد از آن هم بازتولید امنیت مهم است؛ برای اینکه مرتکب جرم نشوند باید اقداماتی صورت بگیرد که همه اینها در مرحله اقدام قرار دارد و علاوه بر کشف و اقدام یک سری توصیه هایی هم وجود دارد که باید صورت بگیرد، در واقع پیشگیری، پیش بینی و بازتولید همه مقدمات و موخرات یک مرحله کلیدی و تعیین کننده در نیروی انتظامی هستند.
جانشین فرمانده ناجا فزود: پلیس آگاهی به طور کلی و کارآگاهان پلیس به طور خاص تمرکزشان بر روی اقدام است، هرچند که از مراحل قبل نیز بی نیاز نیستند. کار کارآگاهان یک کار محققانه و تحلیل گرانه است و تحلیل گر مسلط تحلیل گری است که ممکن است از تحلیل های جزیی به تحقیقات مهم دست یابد.
وی اظهار کرد: بیشترین نقش تخریب گر در احداث و ایجاد امنیت عمومی پدیده ای است که به آن جرم می گوییم و مواردی است که خلاف قوانین کشور و تاثیر تخریبی آن بر افراد زیاد است؛ پس برای جامعه عاری از جرم و به ویژه جرایم مهم و مخرب نقش بسیار کلیدی در امنیت جامعه دارد.
وی با بیان اینکه پلیس مسئول همه ابعاد امنیت جامعه است، بیان کرد: برای این کار ساختارسازی کرده و ثقل همه اینها در پلیس آگاهی است. قوام و ظرفیت پلیس آگاهی با قدرت کارآگاهان آن سنجش است لذا برای اینکه یک پلیس آگاهی موفقی داشته باشیم و پاسخگوی نیازهای اجتماعی باشیم، ده ها اقدام باید انجام دهیم که ضروری ترین آن، توجه به توان و ظرفیت کارآگاهان است. اگر ما کارآگاه وزین و ورزیده ای تربیت کنیم، همه کارها را خودش انجام می دهد.
سردار سلیمانی با انتقاد از اینکه کسی از اقدامات و زحمات کارآگاهان پلیس آگاهی سخن نمی گوید، اظهار کرد: در مورد همه محققان و پژوهشگران در جامعه سخن به میان می آید ولی کسی نیست که پرچم کارآگاهان را بالا ببرد، عمل آنها در جامعه بازدارندگی ایجاد می کند و در کنار آن اقدامات علنی انجام می دهند. وظیفه آنها تولید امنیت جامعه است.
جانشین فرمانده ناجا گفت: هم دستگاه های فرهنگی و هم اجتماعی باید شرایطی را برای پیشگیری از وقوع جرم فراهم کنند چون موقعیت جرم و خود جرم معلول شرایطی است که در جامعه رقم می خورد. تعداد افرادی که نیت و اعمال مجرمانه ای در جامعه دارند، محدود است. اگر شرایط اجتماعی برایشان مهیا شود، تکثیر می شوند در غیر این صورت آنها محدود و محصور می شوند.
وی با بیان اینکه میزان جرم در کشور روند کاهنده داشت، تصریح کرد: اقداماتی که پلیس در سال 88 و 96 انجام داد، بیانگر همه این موارد است.
نظر شما