به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه پنجمین «جایزه جهانی اربعین» صبح امروز (سه شنبه، 9 مهرماه) در حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
در این مراسم، «اسحاق جهانگیری» طی سخنانی اظهار کرد: اربعین در فرهنگ شیعه و فرهنگ اسلامی ما یک سنت دیرینه است که برای حفظ قیام نهضت عاشورا همواره برگزار شده و این پیام را زنده نگه داشته و به نسل های بعدی منتقل کرده است.
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: سنت عاشورا الهام بخش همه حرکت های آزادی خواهانه و نجات بخش بشریت بوده است. نقش تاریخی و مذهبی اربعین در فرهنگ شیعه همراه با حماسه عاشورا و یادآور این قیام است. اربعین یادآور آزادگی، عدالت طلبی، اصلاح دین و ایستادگی در برابر ستم است، به همین دلیل علمای بزرگ اصرار داشتند اربعین را با راهپیمایی زنده نگه دارند و همواره از مسیرهای مختلف این پیاده روی را داشته اند.
جهانگیری افزود: امروز اربعین تبدیل به منظومه فکری، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی شده است و برای مردم دنیا پیام های مختلفی دارد. سوال آن است که چه شده که گروه های اجتماعی مردم، نسل های قدیمی و سنتی در کنار نسل های جدید، ایرانی و غیرایرانی، شیعه و غیرشیعه در کنار هم قرار می گیرند و با گفتار و رفتار پسندیده خود درس آزادگی و مقاومت را بازخوانی می کنند.
وی تاکید کرد: وقتی در پیاده روی اربعین قرار می گیرید و به مردم حاضر در آن نگاهی می اندازید، می بینیم که سنتی ترین افراد در کنار مدرن ترین افراد قرار می گیرند و با تفاوت ها در دین و مذهب در این اجتماع حضور به هم می رسانند.
وی در ادامه گفت: اربعین تبدیل به نمادی شده است که با خود پیام هایی را به دنیا منتقل می کند. این حرکت نیازمند آن است که کارهای مهمی پیرامون آن انجام شود. کار قلم، رسانه و هنر در این راستا فوق العاده است و نیز افرادی که از ذهن و استعداد خود این صحنه ها را به تصویر می کشند.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه ابراز کرد: گاهی صحنه هایی در پیاده روی اربعین خلق می شود که انسان جز در تاریخ و داستان ها آن را نشنیده است. آنچه که برای امروز برای نخبگان و اهل فرهنگ اهمیت دارد، آن است که تلاش کنند چرایی و فرهنگ این راهپیمایی را تبیین کنند چرا که ذهن های ناسالم و قلم های ناپاک تلاش می کنند تصویر نادرستی از آن ارایه کنند.
جهانگیری اضافه کرد: من توفیق داشتم در سال هایی که حداقل در این مسئولیت حاضرم هر سال یک روز در این راهپیمایی حضور داشته باشم. این رویداد از این نظر استثنایی است که در بین همه کشورهای دنیا در برهه ای مشخص، جمعیتی میلیونی از یک کشور به کشور دیگر می روند. ممکن است گفته شود که در طول یک سال چندین میلیون ایرانی به خارج می روند اما ایکه در دوره 10 تا 20 روزه چند میلیون ایرانی به عراق می روند یک معنایش آن است که دولت هم زمینه ساز چنین حرکتی بوده تا نشان دهد که کنار ملت مان هستیم.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر دولت میزبان یعنی عراق نیز کار بزرگی انجام داده است. یک زمان پیاده روی در میان خود عراقی ها مرسوم بود و تعداد محدودی از مردم عراق آن را انجام می دادند اما امروز عراق میزبان میلیون ها زائر از کشورهای مختلف از شرق آسیا تا کشورهای غربی است و مردم و دولت عراق این میزبانی استثنایی از چنین جمعیت عظیم را به نحوی شایسته انجام می دهند.
وی ادامه داد: هیچ کس شاید تصور نداشت دو کشور که هشت سال با هم جنگ داشتند، اینچنین با یکدیگر از در تعامل دربیایند. حتی در جریان پیاده روی اربعین اگر نگاهی به پذیرایی های مردم عراق بیندازیم می بینیم که آنها حتی اصرار می کنند که زوار ایرانی به منازل شان بروند. این پدیده ای استثنایی است لذا معتقدم همواره باید از مردم و دولت عراق سپاسگزار باشیم و البته ایرانیان که شکوه ملت را در آنجا به نمایش گذاشته اند.
جهانگیری در پایان خاطرنشان کرد: امروز کشور در شرایط مهمی قرار گرفته است و تحریم های ظالمانه ای علیه ما وضع شده و به تعبیر خود آمریکایی ها فشار حداکثری تحمیل شده است، مجموعه ای از باروت بر منطقه جمع شده، هر آن امکان دارد منفجر شود. ما باید بسیار مواظب باشیم. آمریکایی ها می دانند که طرح فشار حداکثری دیگر جواب نمی دهد اما در اربعین درس هایی می گیریم که باید از آن برای شکست این توطئه ها استفاده کنیم از جمله درس مقاومت، ایستادگی و تاب آوری در مقابل فشارها.
نظر شما