بهسازی ۳۴۰ کیلومتر از راه‌های منتهی به مرزهای چهارگانه عراق/افزایش ۲۰ درصدی مانده تسهیلات بانکی

بهسازی ۳۴۰ کیلومتر از راه‌های منتهی به مرزهای چهارگانه عراق، توضیحات همتی در مورد سفرهای استانی، تخصیص ۲۶۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات به بنگاه‌های تولیدی کوچک و متوسط، افزایش ۲۰ درصدی مانده تسهیلات بانکی برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز نهم مهرماه به شرح زیر است:

بازار سرمایه نسبت به سایر رقبا محل مناسبی جهت سرمایه گذاری شده است

«محسن خدابخش» شب گذشته (دو شنبه 8 مهر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره رونق بازار سرمایه با اشاره به عملکرد شرکت‌ها در 2 سال اخیر گفت: باتوجه به تغییرات بنیادین در وضعیت شرکت‌ها به لحاظ بازار سرمایه و سهام شرکت‌ها که منشعب از دارایی‌های شرکت است شرکت‌ها به لحاظ فروش و وضعیت خوبی داشتند و رشد ریالی و حجمی قابل قبولی تجربه کردند.

 

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه این رشد بر روی سامانه کدارک (سامانه رسمی انتشار اطلاعات ناشران) منتشر شده است، گفت: این رشد حاکی از این است که عملکرد شرکت‌ها در مقایسه با مدت مشابه پارسال قابل قبول بوده و با توجه به تغییرات نرخ عمومی قیمت ها، سهام و عملکرد شرکت‌ها در تولید و فروش و ارائه خدمات از این روند متاثر شده است.

 

رشد نقدینگی، جاماندن از تورم و افزایش جایگزینی از دلایل رشد بازار سرمایه

«محسن اسلامی» شب گذشته (دوشنبه 8 مهر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره دلایل رونق بازار سرمایه و  رشد بازار سرمایه در سال گذشته گفت: رشد نقدینگی، جاماندن از تورم و افزایش جایگزینی از مهمترین دلایل این جهش است.

 

دبیرکل کانون نهاد‌های سرمایه‌گذاری با بیان اینکه در بازار سرمایه جدید شاهد ورود شرکت‌های داغ هستیم، افزود: شرکت‌های داغ شرکت‌هایی هستند که تصور می‌کنند برای استفاده از منافع بازار جدید باید دربازار سرمایه شرکت کنند.

 

بیش از ۴۰ درصد اقتصاد از پرداخت مالیات معاف است

«محمد مسیحی» شب گذشته (دوشنبه 8 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد اقتصاد از پرداخت مالیات معاف است، گفت: با تصویب اصلاحیه قانون مالیات برارزش افزوده شاید معافیت‌ها تا ۵۰ درصد هم برسد.

 

 معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی درباره لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده افزود: روش تقسیط پرداخت مالیات بر ارزش افزوده برای تولیدکنندگان در این لایحه پیش بینی شده است تا به آن ها مساعدت شود و در جایی که اثبات می شود فروش به صورت اقساطی و یا اعتباری است، متناسب با پرداخت، مالیات بر ارزش افزوده وصول می شود.

 

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین کارکردهای مالیات بر ارزش افزوده این است که فعال اقتصادی را در حکم مأمور وصول مالیات قرار می دهد که به نیابت از دولت، مالیات را از حلقه بعد دریافت و به حلقه قبل پرداخت و آن ها را تهاتر می کند، افزود: در معاملات بخش خصوصی و دولت از آن جا که دولت عمدتا به عنوان مصرف کننده و فعال اقتصادی است، این تمکین ضعف به شمار مي رود و به همین علت تمرکز بر این شده تا الزام بخش های دولتی بالا برود.

 

توضیحات همتی در مورد سفرهای استانی

«عبدالناصر همتی»، رییس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با اشاره به دیدار خود با فعالان اقتصادی در استان‌های مختلف نوشت:

در مورد اهمیت سفر‌های استانی و دیدار با فعالان اقتصادی و بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی، نکاتی را توضیح می‌دهم.

یکی از ابزار‌های مهم بانک‌های مرکزی در دنیای امروز، ارتباط با مردم و فعالان اقتصادی درباره وضعیت آینده اقتصاد و مسیر سیاست‌های پولی و ارزی است. این ابزار مهم، که در دوره بعد از بحران مالی بزرگ جهان، از حدود ۱۰ سال پیش، استفاده می‌شود، به بانک مرکزی کمک می‌کند تا انتظارات را سامان دهد و نهایتاً پیش بینی پذیر بودن متغیر‌های کلیدی اقتصادی را بیشتر کند. این سیاست «راهنمایی پیش ران» نامیده می‌شود.

تلاش من از زمانی که در بانک مرکزی در خدمت مردم عزیز هستم، استفاده از این ابزار بوده هرچند شرایط بسیار سختی در سیاست گذاری اقتصادی داشته ایم، تلاش من این بوده است که مسیر سیاست گذاری پولی و ارزی را خصوصا با توجه به تحریم‌های گسترده و بی سابقه مستقیماً با فعالان اقتصادی در میان بگذارم. با این امید که تصمیمات آن‌ها در این مسیر اتخاذ شده و حتی الامکان زیانی متوجه آن‌ها نشود و در دیگر سو نیز فعالان عزیز اقتصادی بتوانند با اطمینان بیشتری از سیاست‌های اصلی بانک مرکزی تصمیمات اقتصادی خود را اتخاذ کنند؛ لذا بانک مرکزی که در پی ثبات اقتصاد کلان و کمک به رشد اقتصادی است لازم است در جریان مشکلات آن‌ها قرار گیرد؛ لذا تداوم این رویه را برای پیشبرد سیاست‌ها مفید می‌داند.

 

بخشنامه پذیرش تلورانس وزنی کالاهای فله و اساسی ابلاغ شد

«مهرداد جمال ارونقی»، معاون امور فنی و گمرکی گمرک در بخشنامه‌ای به ناظرین، مدیران کل و مدیران حوزه‌های نظارت و گمرکات اجرایی کشور در خصوص اعلام اختلاف و تلورانس وزنی مجاز آورده است که تلورانس وزنی یک و نیم درصد برای کالاهای فله، کالاهای اساسی و ضروری موضوع ۲۵ گروه کالایی و به تعداد حدود ۸۰۰ ردیف تعرفه مورد پذیرش خواهد بود.

 

وی در این خصوص تاکید کرده است: در اجرای مفاد بند ۷ مصوبات جلسه مشترک بین گمرک، وزارت صمت و بانک مرکزی مورخ ۱۶ شهریورماه و همچنین جهت اقدام لازم به سایر مراجع و دستگاه‌های ذیربط اعلام و ابلاغ شده است که «با عنایت به مشکلات عدیده مربوط به رفع تعهدات ارزی ناشی از اختلاف وزن پروانه‌های وارداتی و به منظور تسهیل در فرایند تجارت مرزی، در خصوص اختلاف و تلورانس وزنی مجاز مقرر شد تلورانس وزنی یک و نیم درصد برای کالاهای فله، کالاهای اساسی و ضروری موضوع ۲۵ گروه کالایی و به تعداد حدود ۸۰۰ ردیف تعرفه مورد پذیرش قرار بگیرد.

 

براین اساس در خصوص سایر کالاها حداکثر ۳ درصد تلورانس وزنی قابل پذیرش خواهد بود. البته معاون گمرک توضیح داده است که این موضوع شامل کالاهایی که معیار سنجش آن وزن نیست، نخواهد بود.

 

تخصیص ۲۶۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات به بنگاه‌های تولیدی کوچک و متوسط

وزارت صنعت، معدن و تجارت براساس دوره پنج ماهه نخست امسال از اختصاص ۲۶۴ هزار و ۹۴۳ میلیارد ریال تسهیلات مالی به بنگاه های تولیدی، کوچک، متوسط برای طرح‌های نیمه تمام با پیشرفت بالای ۶۰ درصد در چارچوب اقتصاد مقاومتی خبر داد. تعداد ۳۸ هزار و ۶۶ فقره متقاضیان دریافت تسهیلات مزبور بودند که در دوره مورد بررسی ۱۶ هزار و ۵۶۵ مورد ثبت نام برای دریافت تسهیلات امسال بودند.

 

وزارتخانه یاد شده تا پایان مرداد ماه تعداد ۱۰ هزار و پنج فقره از متقاضیان دریافت تسهیلات با رقم درخواست ۲۲۴ هزار و ۷۷۴ میلیارد ریال را به بانک ذیربط معرفی کرد.

 

همچنین در چارچوب طرح فرآیند رونق تعداد سه هزار و ۹۸۷ فقره درخواست ۸۴ هزار و ۳۳۳ میلیارد ریال را داشتند و تعداد ۳۲ هزار و ۴۳۳ فقره درخواست مستقیم به بانک ارایه شده بود که خواستار تخصیص ۱۶۵ هزار و ۶۴ میلیارد ریال تسهیلات بودند.

 

مانده تسهیلات بانکی ۲۰ درصد افزایش یافت

گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری در پایان خرداد ماه سال ۱۳۹۸ حاکی از آن است که مانده کل سپرده‌ها بالغ بر ۲۱۷۶۵.۷ هزار میلیارد ریال شده است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۴۵۷۰.۷ هزار میلیارد ریال (۲۶.۶ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۱۰۹۲.۴ هزار میلیارد ریال (۵.۳ درصد) افزایش نشان می‌دهد.

 

بیشترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۱۱۸۱۳.۷ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۵۷.۷ هزار میلیارد ریال است.

 

 

مانده کل تسهیلات بالغ بر ۱۵۶۵۷.۲ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۲۶۸۲.۴ هزار میلیارد ریال (۲۰.۷ درصد) و نسبت به پایان سال قبل ۵۶۷ هزار میلیارد ریال (۳.۸ درصد) افزایش داشته است. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۱۰۱۵۷.۶ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۵۳.۱ هزار میلیارد ریال است.

 

آخرین ظرفیت مجاز نگهداری ریسک شرکت‌های بیمه اعلام شد

بیمه مرکزی آخرین ظرفیت مجاز نگهداری ریسک و قبولی اتکایی شرکت‌های بیمه را بر مبنای اطلاعات آخرین صورت‌های مالی مصوب تا روز هفتم مهرماه منتشر کرد. بر اساس جدول منتشره از سوی بیمه مرکزی، بیمه ایران با ۱۸ میلیون و ۶۱۵ هزار و ۲۴۶ میلیون ریال رتبه اول را در ظرفیت مجاز نگهداری ریسک دارد. شرکت های بیمه آسیا با ۴ میلیون و ۵۶۴ هزار و ۶۹۴ میلیون ریال و بیمه البرز با ۳ میلیون  ۷۴۸ هزار و ۵۱۱ میلیون ریال در رتبه‌های دوم و سوم بالاترین ظرفیت مجاز نگهداری ریسک قرار دارند.

 

در دوره قبلی، بیمه البرز در جایگاه چهارم قرار گرفته بود که در دوره کنونی بار دیگر جایگاه سوم را از آن خود کرد. این در حالی است که ظرفیت مجاز نگهداری ریسک بیمه دانا با ۳ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۷۳۸ میلیون ریال اعلام شده که نسبت به دوره قبلی تغییری نکرده ولی این شرکت به چهارمین شرکت مجاز در قبولی ریسک تبدیل شده است.

 

براین اساس بیمه پارسیان با ۲ میلیون و ۶۵۷ هزار و ۳۸۳ میلیون ریال در جایگاه پنجم قرار گرفته است. ظرفیت مجاز نگهداری ریسک این شرکت در دوره قبلی ۲ میلیون و ۴۹۳ هزار و ۴۹۷ میلیون ریال بود که در دوره اخیر افزایش یافته است.

 

بر این اساس، تنها ۴ شرکت بیمه ایران، پاسارگاد، ملت و ایران معین از بین شرکت های عمومی بیمه و  ۲ شرکت اتکایی امین و ایرانیان ظرفیت مجاز قبولی اتکایی دارند و سایر شرکت ها مجوزی برای قبولی اتکایی ندارند.

 

بهسازی ۳۴۰ کیلومتر از راه‌های منتهی به مرزهای چهارگانه عراق

«حیدر مطاعی» گفت: با انجام عملیات و اقدامات انجام شده در حوزه نگهداری راه و ابنیه فنی و ایمن سازی جاده‌های منتهی به پایانه‌های مرزی در استان‌های ایلام، خوزستان و کرمانشاه، این مسیرها برای تردد زائران حرم اباعبدالله الحسین آماده است.

 

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌و نقل جاده‌ای گفت: پیش‌بینی می شود با حضور شبانه روزی راهداران در این مسیرها، سفری توام با ایمنی، نظم، روانی تردد و آرامش برای زائران در پیش رو باشد.

 

بر اساس اظهارات مطاعی در راستای بهبود و ارتقای وضعیت رویه جاده‌های منتهی به مرزهای خروجی اقداماتی چون بهسازی، لکه‌گیری یا روکش آسفالت حدود ۳۴۰ کیلومتر از راه‌های منتهی به مرز چهارگانه انجام شده است.

 

وی ادامه داد: همچنین در راستای عبور و مرور ایمن زائران، عملیات ایمن‌سازی جاده‌ها از قبیل خط کشی، نصب و تجدید علایم ایمنی به طول بالغ بر ۲۳۵۰ کیلومتر در مسیرهای یاد شده، انجام شده است.

 

پنج‌هزار واحد مسکن مهر پرند تکمیل و آماده افتتاح است

حبیب‌اله طاهرخانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و محسن وطن‌خواهی مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید با حضور در شهر جدید پرند از پروژه‌های در حال ساخت مسکن مهر این شهر، شامل پروژه‌های مسکونی، بوستان‌های شهری، مدارس، ایستگاه آتش‌نشانی فاز چهار و سایر پروژه‌های روبنایی بازدید کرد.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی، سپس با حضور در شرکت عمران شهر جدید پرند، ضمن استماع گزارش اقدامات صورت‌گرفته، دستورات لازم در خصوص سرعت بخشیدن به روند ساخت و تکمیل واحدهای مسکن مهر پرند را صادر و بر تسریع در تکمیل پروژه‌های در حال ساخت تاکید کرد.

 

محسن وطن‌خواهی، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند نیز در بخشی از این جلسه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌شده از تکمیل و آماده افتتاح بودن پنج هزار واحد مسکن مهر در فازهای چهار، پنج و شش این شهر خبر داد.

 

وی گفت: روند واگذاری این واحدها به متقاضیان به زودی آغاز می‌شود.

 

در این جلسه همچنین مقرر شد به‌منظور تسهیل و افزایش فروش اقساطی واحدهای مسکن مهر، زیرساخت‌های واحدهای مسکونی به‌سرعت تکمیل شود./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 838309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha