«محمد کاظمی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به طرح هر مسجد یک حقوقدان گفت: جامعه ما در مباحث حقوقی از مشاورت مشاورین حقوقی استفاده نمی کند و این روش هنوز جا نیفتاده است. چطور است وقتی که ما مریض هستیم به دکتر مراجعه می کنیم اما وقتی نیاز و پرسش حقوقی داریم به حقوقدان ها مراجعه نمی کنیم تا قبل از اینکه اتفاقی بیفتد نظر حقوقدان ها را بپرسیم.
نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نتیجه این موضوع این شده است که امروز در محاکم حقوقی این همه شلوغی و تراکم دعاوی داریم. اگر ما علاج واقعه را قبل از وقوع داشته باشیم، بهتر است؛ بر فرض مثال افراد در بنگاه ها معاملات ملک و ماشین انجام می دهند اما از مفاد قرارداد و اینکه ممکن است با موازین حقوقی سازگار نباشد، هیچ اطلاعی ندارند برای خودشان تعهدی ایجاد می کنند و همین تعهد بعدا آنها را دچار مشکل می کند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما برای اینکه بتوانیم مشاورت حقوقی به مردم بدهیم، نیاز به مکان های امن و با اعتبار داریم که از جمله این مکان ها، مساجد هستند. مساجد در طول سالیان گذشته به عنوان پایگاه های دینی، فرهنگی، هنری ورزشی و آموزشی مورد استفاده قرار گرفته اند. جوانان در طول تابستان از برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد استفاده می کنند و این کانون ها برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی متنوعی برای بچه ها دارد؛ به گونه ای که بچه های مسجد در مسابقات مختلف شرکت می کنند. این حرکت، حرکت خوبی است و نشان داده است که تجربه موفقی در مساجد بوده است.
وی ادامه داد: استفاده از مساجد به عنوان پایگاه های فرهنگی و هنری و ورزشی و آموزشی نشان می دهد که مساجد صرفا پایگاه های دینی نیست. اگر ما بتوانیم از همین تجربه برای حضور کانون وکلا و مشاورین حقوقی قوه قضاییه در مساجد استفاده کنیم، قطعا می توانیم مردم را با مسایل حقوقی بهتر آشنا کنیم.
کاظمی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم این طرح قوه قضاییه طرح خوبی است و بهتر است در هر مسجد یک دفتر حقوقی برای پرسش های حقوقی تدارک دیده شود و امکانات در این زمینه در مساجد فراهم شود./
نظر شما