به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهرداد رخشنده، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در سخنرانی خود در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه اسلامی شهر جوگجاکارتا گفت: نگاه به تاریخ در خصوص شکلگیری تمدن اسلامی بیانگر آن است که با آغاز بعثت پیامبر گرامی اسلام بنیانهای یک تمدن جدید در جهان بنا نهاده شد که امروزه آن را تحت عنوان تمدن اسلامی میشناسیم.
وی ادامه داد: این تمدن برخلاف سایر تمدنها که از طریق فعالیتهای سیاسی و نظامی در مناطقی شروع به رشد میکند، از طریق یک ایده بزرگ و با یک سخن نو در منطقهای از جهان مطرح میشود که فاقد آثار تمدنی است و به عبارتی اگر بخواهیم به آغاز تمدن اسلامی از لحاظ جغرافیایی مقایسهای با دیگر تمدنهای موجود در عصر ظهور اسلام داشته باشیم، خواهیم دید که منطقه ظهور اسلام از آثار قابل توجهی برخوردار نبوده و تمدن اسلامی در سرزمینی شروع به رشد میکند که قرآن کریم آن جامعه را با واژه جاهلیت توصیف میکند.
رخشنده تأکید کرد: آنچه از پیامبر اسلام(ص) عرضه میشود یک پیام نور و یک ایده بزرگ است به طوری که حتی ایشان در آغاز رسالت به تنهایی و به صورت مخفیانه فقط به اشخاص خاص و مستعد پیام رسالت بزرگ خود را عرضه و آموزش میدهد و از طرح علنی آن جهت نبود ظرفیت در جامعه آن روز مکه خودداری میکنند.
وی افزود: اما به مرور پیامبر اسلام (ص) با بهرهگیری از ظرفیتها و برنامه ریزی دقیق برای ایجاد بنای یک تمدن بزرگ اسلامی با محور آموزش پیام الهی و انسانساز و با تزریق اندیشههای وحیانی و معنویت خود اقدام میکند.
رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی بیان کرد: آموزش صحیح براساس آموزههای اسلام و قرآن و معنویت حاکم بر جوامع اسلامی میتواند یک حرکت فکری و اندیشهای تأثیرگذار را بر امت اسلامی ایجاد کند و مسیر خود را برای ساخت تمدن نوین اسلامی باز گرداند.
رییس گروه فلسفه و معارف دانشگاه اسلامی هم در سخنرانی خود، با تأکید بر ایجاد وحدت بین مسلمین جهان گفت: سخنان امروز رایزن فرهنگی ایران در این دانشگاه میتواند برای فهم بهتر این موضوع مؤثر و مفید باشد و امیدوارم که در آینده نیز بتوانیم حضور ایشان را در این دانشگاه با موضوعات مورد علاقه دانشجویان و اساتید دانشگاه داشته باشیم.
رخشنده در ادامه برنامه سفر خود به این شهر، علاوه بر بازديد از اتاق ايران دانشگاه اسلامی شهر جوگجاکارتا با یودیان وحیودی، رییس اين دانشگاه دیدار و بر لزوم توسعه همکاریهای مشترک فرهنگی بین دو کشور به ویژه در زمینه برگزاری سمینار، نشست و کنفرانسهای تخصصی و احیای اتاق ایران در این دانشگاه تأکید کرد.
نظر شما