به گزارش خبرگزاری شبستان، سمیرا اصلانپور، نویسنده و منتقد ادبی گفت: مهمترین انتظار نویسندگان از یک جایزه کسب غرور و افتخار ادبی است تا زمینهای برای معرفی بیشتر آثارشان به جامعه فرهنگی کشور باشد و خوشبختانه جایزه شهید غنیپور به خوبی از ایفای این نقش برآمده است.
وی از توجه جایزه شهید غنیپور به عرصههای گوناگون ادبی به عنوان نقطه قوت این جایزه یاد کرد و آن را منشأ برکات فراونی دانست.
اصلان پور، در ادامه دوران حاضر را عصر رماننویسی معرفی و تصریح کرد: اینکه بسیاری از نویسندگان و منتقدان غرب و شرق میگویند دوره رمان به سر آمده، حرفی نامربوط است و به گمان من اساسا قالبی که این اندازه دستاوردهای درخشان داشته، مردنی نیست.
نویسنده «خیاط شهر ما» ضعف رماننویسان ایرانی را فقدان طرحهای داستانی بلند دانست و تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از رمانهای ما داستانهای کوتاه کش آمدهای هستند که طرح و پیرنگ داستانی منسجمی ندارند.
وی همچنین عدم حضور داستانهای کوتاه در نشریات و جراید کشور را عامل مهمی در کمبود توجه به این گونه ادبی معرفی کرد و یادآور شد: داستان کوتاه تجربه کوتاه و لحظهای نویسنده را در اختیار مخاطبان قرار میدهد و استفاده از آن در مطبوعات بسیار مناسب است، با این حال ما شاهد بیتوجهی جامعه رسانهای کشور به این گونه ادبی هستیم.
وی جایزه ادبی شهید غنیپور را عاملی برای پرکردن خلاهای موجود در جامعه ادبی و رسانهای کشور دانست و ابراز امیدواری کرد که این جایزه بتواند فضای فرهنگی جامعه را متحول کند.
بر اساس گزارش ستاد خبری دهمین جایزه شهید حبیب غنیپور، اصلانپور با اشاره به اهمیت وجه مالی جوایز ادبی، خاطرنشان کرد: امروزه کمتر نویسندهای است که صرفا به دنبال کسب اعتبار معنوی از جوایز باشد، اما در این میان جایزه شهید غنیپور تقریبا یک استثنا به شمار میآید. اگرچه معتقدم که بالا بردن وجه مالی همین جایزه نیز امری ضروری است.
اصلانپور در پایان با مثبت ارزیابی کردن نقش و تاثیر جایزه شهید غنیپور اظهار کرد: خوشبختانه این جایزه آثار گوناگونی را در حوزههای متنوع ادبی بررسی میکند و انتخابهایی که تاکنون داشته، بیانگر عمق و دقت داوران آن بوده است؛ اما چنانچه بتواند موضوع یا موضوعاتی را هم در عرصههای مختلف به نویسندگان و شاعران پیشنهاد کند، میتواند بیش از این اثرگذار باشد.
پایان پیام/
نظر شما