مبادا حقایق جنگ تحمیلی، اسیر تخیلات نویسندگان شود

علی هاشمی با اظهار نگرانی از ورود برخی تخیلات به عرصه هنر در ادبیات پایداری گفت: برای جذب مخاطب در حوزه کتاب دفاع مقدس، نباید مسیر انحراف در مطالب را برای افراد باز کرد.

«علی هاشمی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان در خصوص نویسندگی کتاب دفاع مقدس تصریح کرد: آمارها نشان می دهد که بیش از 17 هزار عنوان کتاب در رابطه با ادبیات پایداری در کشور به چاپ رسیده است که می‌تواند جایگاه کتب دفاع مقدس را در میان دیگر آثار ادبی نشان دهد، ولی این دلیل بر استقبال مردم از کتاب های دفاع مقدس نیست


نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس گفت: می توان اذعان داشت که کتاب‌خوانی بطور کلی در کشورمان از آمار پایینی برخوردار است؛ در این میان کتاب های دفاع مقدس بنا بر شنیده ها و گفته های افراد مرتبط مثل ناشرین یا کتابفروشی ها آنچنان که باید و شاید نتوانسته جایش را در میان مردم باز کند. 

 

وی دلیل آن را تبلیغات اندکی دانست که برای این موضوع می شود یا اصلاً نمی شود و ادامه داد: اگر ما بخواهیم فرهنگ دفاع مقدس را به نسل های بعدی منتقل کنیم، باید هنرمندانه به وقایع دفاع مقدس بپردازیم و برای انتقال این ارزشها خرج کنیم. 

 

هاشمی اظهار داشت: صدا و سیمای ملی و همچنین مراکز استانها، نهادهای انقلابی و سازمان های نظامی باید در این مقوله هزینه کنند و به نظر من تبلیغات حرف اول را برای فروش می زند. 

 

این رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه در سطح استانها کتاب های دفاع مقدس بسیار خوبی داریم که به علت تبلیغ نشدن در سطح جامعه در همان تیراژ اول متوقف می شوند، افزود: چه بسا این کتاب های دفاع مقدس از بسیاری از کتاب هایی که چاپ های چند ده تایی خورده اند؛ جذاب تر و هنرمندانه تر کار شده اند. 


وی تاکید کرد: در این میان باید به یک نکته اساسی اشاره کنم و آن اینکه  ورود به عرصه هنر در ادبیات پایداری نباید مسیر انحراف در مطالب را برای برخی باز کند.


هاشمی تاکید کرد: اگر ما واقعیت های جنگ را با زبانی شیوا و متنی جذاب، خواندنی و درخور توجه بنویسیم، دیگر نیاز نیست که تخیلات را وارد متون ادبی دفاع مقدس بخصوص خاطرات کنیم.

 

نویسنده دفاع مقدس افزود: بنده به عنوان یک نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس همیشه این دغدغه را دارم که مبادا حقایق جنگ اسیر تخیلات نویسندگان شود.


وی اضافه کرد: اگر بتوانیم متون خالص و دست نخورده خاطرات جنگ را در قالب کتب تاریخ شفاهی تولید کنیم و همزمان دست رمان‌نویسان، فیلمنامه‌نویسان و نمایشنامه‌نویسان را برای اقتباس باز بگذاریم؛ مردم را با انبوهی از آثار ادبی مواجه خواهیم کرد که در گذر زمان تاثیر خودش را بر فرهنگ جامعه خواهد گذاشت. 


رزمنده دفاع مقدس در پایان یادآور شد: فرهنگ دفاع مقدس را فقط در هفته دفاع مقدس نمی توان نشر داد، این فرهنگ باید توسط رسانه ها و نهادهای فرهنگی مختلف در طول سال بسط و گسترش پیدا کند.

کد خبر 837303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha