به گزارش خبرگزاری شبستان، جلسه دیدار روسای مجمع پژوهشگاههای ملی کشور با معاون اول رییس جمهور عصر امروز برگزار شد. جلسه دیدار روسای مجمع پژوهشگاههای ملی کشور با معاون اول رییس جمهور عصر امروز (شنبه) برگزار شد.
اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به شرایط فعلی کشور و محدودیت منابع گفت: در شرایط فعلی باید توسعه همه جانبه را از مسیر توسعه علمی دنبال کنیم و همه کشورهای پیشرفته نیز از مسیر توسعه علمی توانسته اند به توسعه همه جانبه دست یابند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به ظرفیت گسترده و توانمندی پژوهشگاههای کشور در بخشهای مختلف اظهار داشت: ظرفیت بالای ایجاد شده در این پژوهشگاهها نتیجه کار و تلاش مستمر ظرف چند دهه گذشته است و امروز این پژوهشگاهها به مراکزی تبدیل شده اند که میتوانند راهکارهای مناسب برای برون رفت از بحرانها و مشکلات کشور ارائه دهند.
وی با تاکید بر ضرورت معرفی توانمندیها و دستاوردهای پژوهشگاههای کشور به دستگاههای اجرایی تصریح کرد: باید ارتباط میان سیاست گذاران و دستگاههای اجرایی با پژوهشگاههای کشور ایجاد شود چرا که این پژوهشگاهها هستند که میتوانند بخش زیادی از نیازهای دستگاههای اجرایی، کارخانهها و صنایع را مرتفع کنند.
جهانگیری افزود: امروز که در شرایط تحریم، برخی از صنایع بزرگ کشور برای تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خود با مشکل مواجه شده اند، پژوهشگاههای کشور میتوانند با استفاده از فناوریهای نوین و طرحهای دانش بنیان، بسیاری از نیازهای این صنایع را تامین کنند.
معاون اول رییس جمهور از ابتکار تشکیل مجمع ملی توسط پژوهشگاههای کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: با تشکیل مجمع ملی، توانمندی و ظرفیتهای پژوهشگاهها هم افزایی پیدا کرده و شاهد گامهای بلندتری در راستای اهداف توسعه خواهیم بود.
وی با اشاره به برگزاری چندین جلسه با روسای ۱۳ دانشگاه برتر کشور و تبادل نظر در خصوص مهمترین مسائل و چالشهای پیش روی کشور خاطر نشان کرد: روسای این دانشگاهها پس از تبادل نظر با دولت، کارگروههایی را برای شناسایی راهکارهای برون رفت از مشکلات تشکیل دادند و نتایج تحقیقات و بررسیهای خود را در اختیار دولت قرار دادند.
جهانگیری ادامه داد: مجمع پژوهشگاههای ملی کشور نیز میتواند این رویه را دنبال کرده و با تشکیل کارگروههایی در زمینههای مختلف، تمرکز خود را بر مهمترین چالشها و مسائل کشور معطوف سازد و نتیجه تحقیقات خود را در اختیار دولت قرار دهد.
معاون اول رییس جمهور یکی از دغدغههای کشور را منفی شدن رشد سرمایه گذاری طی سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: کاهش سرمایه گذاری میتواند آینده توسعه کشور را به مخاطره بیندازد که در این زمینه پژوهشگاهها میتوانند نقش موثری در آسیب شناسی و حل این مشکل ایفا کنند.
وی با تاکید بر اینکه برای غلبه بر مشکلات کشور بیش از راهکارهای اقتصادی به راهکارهای اجتماعی و افزایش اعتماد و امید مردم نیاز داریم، گفت: نقش نخبگان در بالا بردن سرمایه اجتماعی بسیار پراهمیت است و پژوهشگاهها میتوانند در این زمینه بسیار موثر باشند.
جهانگیری از پژوهشگاههای کشور به عنوان اتاقهای فکر برای ارائه راهکار و مشورت به دولت یاد کرد و گفت: دولت هر چه در توان داشته باشد برای حمایت از پژوهشگاهها به کار خواهد گرفت و نیازهای آنان را برطرف خواهد کرد.
در این جلسه که رییس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون علمی و فناوری رییس جمهور نیز حضور داشتند، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در سالهای اخیر تلاش شده است که مراکز پژوهشی کشور به صورت گسترده و جدی به مسائل جاری و مشکلات کشور ورود پیدا کنند، گفت: توانمندی و ظرفیت پژوهشگاههای کشور بسیار بالا است و میتوانند بازوی فکری قوی در کنار بخش اجرایی کشور باشند.
در این نشست همچنین دبیر مجمع پژوهشگاههای ملی کشور گزارشی از دستاوردها و ظرفیتهای ۱۵ پژوهشگاه کشور ارائه کرد و گفت: در سال ۹۷ تعداد اعضای هیات علمی این پژوهشگاهها ۷۸۸ نفر، تعداد شرکتهای دانش بنیان زیرمجموعه آنها ۱۰۶ عدد، تعداد طرحهای فناورانه ۱۷۹ طرح، تعداد قراردادهای جاری ۳۴۱ عدد و تعداد مقالات علمی ۳۱۶۱ مورد بوده است...
در این جلسه روسای ۱۵ پژوهشگاه کشور به معرفی حوزه فعالیت و دستاوردهای خود پرداختند و از آمادگی برای همکاری با دستگاههای اجرایی و صنایع کشور در جهت رفع نیازهای آنان خبر دادند.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با اشاره به اعزام نخستین محقق از جمهوری اسلامی ایران به جنوبگان، این اتفاق را یکی از دستاوردهای این پژوهشگاه عنوان کرد و گفت: پایش اسیدی شدن دریاهای کشور از برنامههای در دستور کار این پژوهشگاه است.
رییس پژوهشگاه رنگ نیز گزارشی از دستاوردهای این پژوهشگاه ارائه کرد و گفت: طرح ملی تولید سبز فرش دستباف به منظور افزایش صادرات از جمله برنامههای این پژوهشگاه است.
رییس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی هم با بیان اینکه این پژوهشگاه امکانات وسیعی در اختیار دارد گفت: این پژوهشگاه میتواندبه عنوان قطب تولید مواد شیمیایی کشور فعالیت کند.
در این جلسه رییس پژوهشگاه مواد و انرژی نیز با اشاره به ساخت نیروگاه خورشیدی به عنوان یکی از ماموریتهای این پژوهشگاه، تولید پکیج تصفیه فاضلاب به روش انعقاد الکتریکی را از جمله دستاوردهای این بخش عنوان کرد.
جداسازی دی اکسید کربن از جریانات گازی حاصل از احتراق با استفاده از تکنولوژی غشایی، تولید نازل کامپوزیتی و تولید زخم پوشهای مناسب برای انواع زخم نیز از جمله دستاوردهای پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران بود که رییس این پژوهشگاه به تشریح آن پرداخت.
رییس پژوهشگاه دانشهای بنیادی نیز از چشمه نور ایران به عنوان یکی از پروژههای بزرگ یاد کرد و گفت: این پروژه هم اکنون در دست اجراست و رصدخانه ملی ایران نیز از بزرگترین پروژههای این پژوهشگاه است که امیدواریم هرچه زودتر نهایی شود ضمن آنکه طرح همکاری این پژوهشگاه با آزمایشگاه سرن از دستاوردهای حاصل شده است.
رییس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری هم در این جلسه حل مشکلات جامعه و ارتقاء سلامت را از جمله برنامههای این پژوهشگاه معرفی کرد و افزود: یکی از دستاوردهای ما تاسیس کلینیک ژنتیک پزشکی است که ۴۰۰ نوع بیماری نادر ژنتیکی را پیش از تولد شناسایی میکنیم.
روسای پژوهشگاهها زمین شناسی و مهندسی زلزله، علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، مطالعات فرهنگی و اجتماعی و هوافضا نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده در پژوهشگاه خود ارائه کردند و به تشریح دستاوردهای حاصل شده پرد./
نظر شما