تاکید ظریف بر نقش تمدن‌های کهن در ایجاد صلح/روحانی: نپذیرفتیم در فضای تحریم مذاکره کنیم

تاکید ظریف بر نقش تمدن‌های کهن در ایجاد صلح و امنیت جهانی، امنیت خوبی در مرزهای غربی کشور حاکم است، روحانی: نپذیرفتیم در فضای تحریم مذاکره کنیم، گزینه‌های روی میز دشمن را به زیر میز منتقل کردیم برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، تاکید ظریف بر نقش تمدن‌های کهن در ایجاد صلح و امنیت جهانی، امنیت خوبی در مرزهای غربی کشور حاکم است، روحانی: نپذیرفتیم در فضای تحریم مذاکره کنیم، گزینه‌های روی میز دشمن را به زیر میز منتقل کردیم از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه پنجم مهرماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

اقدامات تیم تروریسم اقتصادی ترامپ علیه امنیت تجارت بین‌الملل است

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تحریم چند شرکت چینی از سوی دولت آمریکا ضمن محکومیت این اقدام اظهار داشت: تحریم های اخیر رژیم آمریکا علیه برخی کشورها خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است که همکاری همه کشورها با ایران را مورد تشویق و تاکید قرار داده است. دولت آمریکا با این اقدام ، دیگر کشورها را به خاطر رعایت قطعنامه‌ای که حتی خودش به آن رای داده است مورد تنبیه قرار می دهد.

 

سخنگوی وزارت امورخارجه اقدامات  تیم تروریسم اقتصادی ترامپ را عاملی علیه امنیت تجارت بین‌الملل دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان قربانی اصلی تروریسم اقتصادی، این رفتار بی ثبات ساز از جمله تحریم چند شرکت چینی را به شدت محکوم کرده و نسبت به پیامدهای یکجانبه گرایی در قالب تروریسم اقتصادی آمریکا به جامعه جهانی هشدار می دهد.

 

تاکید ظریف بر نقش تمدن‌های کهن در ایجاد صلح و امنیت جهانی

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وزرای خارجه مجمع تمدن‌های کهن که در حاشیه هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد، شرکت و سخنرانی کرد.

او در این سخنرانی تاکید کرد: تمدن‌های کهن در جهان امروز موضوعیت داشته و نقش قابل توجهی در صلح و امنیت بین المللی دارند. تنوع تمدن‌های کهن در ذات خود مقابله با انحصارطلبی و برتری طلبی فرهنگی برخی از بازیگران و مقابله با هژمونی و سلطه طلبی آنهاست. در کنار تنوع تمدنی و ویژگی‌های هر یک از تمدن ها، همه تمدن‌های کهن برای انسان و کرامت انسانی احترام قائلند و این پدیده‌ای است که دنیای امروز به آن نیازمند است.

ظریف همچنین از دستاورد‌های دو اجلاس پیشین وزاری مجمع تمدن‌های کهن و اسناد تدوین شده در این اجلاس‌ها در اجلاس آتن ۲۰۱۷ و اجلاس لاپاز ۲۰۱۹ تقدیر و بر نقش مثبت جلسات علمی تشکیل شده توسط مجمع تاکید کرد.

 

اربعین حسینی هر سال یک رزمایش انتظار منتظران ظهور است

حجت الاسلام «کاظم صدیقی» امروز (جمعه 5 مهر ماه) در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با تسلیت ایام محرم گفت: کسانی که در راه قیام عاشورا در اربعین حضور پیدا می‌کنند ادامه دهنده روش حضرت زینب (س) هستند و در واقع اربعین حسینی هر سال یک رزمایش انتظار منتظران ظهور است.

 

خطیب جمعه تهران با اشاره به اینکه ۲۰ میلیون نفر در اربعین حاضر می‌شوند که این مهم نشان می‌دهد انس با امام حسین (ع) روز به روز عالمگیرتر می‌شود، گفت: باید مانع از نفاق و انحرافات از مسیر اسلام ناب شویم.

 

وی با اشاره به اینکه بین عاشورا و ظهور رابطه مستقیم برقرار است، گفت: آنانی که از مذاهب و ادیان مختلف از شیعه و سنی گرفته تا مسیحی و ارمنی و از دیگر کشور‌های جهان قدم در مسیر اربعین می‌گذارند نشان می‌دهد که امام حسین (ع) چشمه جوشانی است که همه از آن سیراب می‌شوند و امام زمان (عج) بعد از بانگ الا یا اهل العالم و معرفی خود خواهند فرمود که جدم حسین بن علی (ع) است.

 

نپذیرفتیم در فضای تحریم مذاکره کنیم/ ایران در فضای مسموم مذاکره نمی‌کند

حجت الاسلام حسن روحانی پس از بازگشت از سفر نیویورک در جمع خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد افزود: یکی از موضوعاتی که در نیویورک مطرح شده بود این بود که همه مشکلات به لجبازی طرف ایرانی مربوط می‌شود و امریکا آماده مذاکره است و اصرار به مذاکره دارد و حتی مقامات امریکایی به همه سران اروپایی و غیراروپایی پیغام داده بودند که برای مذاکره آماده ایم.

 

رییس جمهوری گفت: پیش از این درخواست مذاکره دو رئیس جمهور ایران و امریکا را مطرح می‌کردند که ما رد کردیم و گفتیم در قالب گروه ۱+۵ مذاکره می‌کنیم آن‌ها هم گفتند ما می‌خواهیم در قالب ۱+۵ مذاکره کنیم و سه نفر از آن ۱+۵ قدیم و ۱+۴ جدید حضور داشتند یعنی صدراعظم آلمان، نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهور فرانسه و همه اصرار داشتند که مذاکره برگزار شود، چون امریکایی‌ها می‌گویند تحریم را بر می‌داریم. نکته دیگری که مطرح بود این بود که چه تحریمی را بر می‌دارید؟ و آن‌ها به صراحت می‌گفتند ما کل تحریم را بر می‌داریم، اما شکل کار، شکلی نبود که قابل قبول باشد یعنی در فضای تحریم، بقای تحریم و فضای مسموم فشار حداکثری ما حالا بیاییم در قالب ۱+۵ مذاکره کنیم و هیچ کس نمی‌تواند پیش بینی کند که پایان مذاکره چه خواهد بود؟ گرچه برخی مقامات اروپایی می‌گفتند ما می‌نویسیم، امضا می‌کنیم و می‌دهیم دست شما تا تحقق پیدا کند.

 

امنیت خوبی در مرزهای غربی کشور حاکم است

سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه با اعلان پایان رزمایش امنیتی محرم در  ارتفاعات شاهو در استان کرمانشاه ، این رزمایش را جلوه‌ای از آمادگی‌های این نیرو برای تضمین امنیت پایدار مردمی و مقابله با تهدیدات متصور از سوی ضد انقلاب و دشمنان ملت ایران در مناطق مرزی توصیف و اظهار داشت: امروز مرحله نهایی رزمایش امنیتی محرم توسط قرارگاه منطقه‌ای نجف اشرف نیروی زمینی سپاه اجرا شد و این یکی از برنامه‌های اساسی  ما در مناطق عملیاتی شمال غرب، جنوب غرب و غرب کشور در راستای حفظ امنیت پایدار و فراگیر است.

 

وی با بیان اینکه ۴۰ روز پیش هم در شمال غرب کشور رزمایش امنیتی غدیر توسط قرارگاه حمزه برگزار شد، افزود: امتیازی که این رزمایش‌ها دارند، این است که در  یک محیط و شرایطی واقعی انجام می‌شوند.

 

گزینه‌های روی میز دشمن را به زیر میز منتقل کردیم

سردار غلامرضا جلالی در مراسم بزرگداشت 25 شهید روستای شیخ حسن شهرستان نظرآباد با اشاره به تقارن بزرگداشت هفته دفاع مقدس با ماه محرم اظهار داشت: هشت سال دفاع مقدس صحنه‌ بازتولید و بازنمایی فرهنگ عاشورایی و حماسه حسینی بود.

وی با بیان اینکه در دل این فرهنگ دوگانه حق و باطل به اوج خود می‌رسد، ادامه داد: معجزه امام راحل این بود که با دم مسیحایی خود جبهه‌ها را تبدیل به کارخانه انسان‌سازی کرد و امثال باکری و خرازی و بروجردی و زین الدین و ... را تربیت کرد.

جلالی با اشاره به اینکه مفاهیم مشترک زیادی از فرهنگ عاشورا در دوران دفاع مقدس به چشم می‌خورد، افزود: وفاداری، ایثارگری و شجاعت و از همه مهمتر اطاعت از ولایت از مهمترین مولفه‌های دوران دفاع مقدس است.

وی با انتقاد از برخی که از روی ناآگاهی و یا غفلت اقدام به حذف شهدا از نام خیابان‌ها کرده‌اند، گفت: حذف نام شهدا از خیابان‌ها تضعیف مولفه‌های اقتدار ملی است.

 

دعوت از روحانی برای شرکت در اجلاس سران جنوب-جنوب

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان  روز پنجشنبه به وقت نیویورک و در دیدار با  «روهاکانا روگوندا»، نخست وزیر اوگاندا که در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شد، ضمن اشاره به همکاری‌های خوب ایران و اوگاندا در زمینه‌های مختلف از جمله کشت فراسرزمینی و همینطور همکاری‌های بخش بهداشت و سلامت، بر توسعه هر چه بیشتر این همکاری‌ها تاکید کرد.

او با اشاره به لزوم اتصال روابط بانکی بین دو کشور، ایجاد این روابط را گام مهم و اساسی برای توسعه سایر همکاری‌های اقتصادی دانست.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال آقای روگوندا درباره طرح "ابتکار صلح امید یا هرمز"، ضمن تشریح ابعاد این ابتکار، به وضعیت نابسامان فعلی منطقه و به ویژه یمن اشاره کرد و افزود: تا زمانی که آمریکایی‌ها به این نتیجه نرسند که جنگ یمن و حمایتشان از تجاوز‌های عربستان و امارات بی نتیجه است، دشوار بتوان انتظار تغییر جدی در وضعیت کنونی را داشت و شیوه فعلی آن‌ها صرفا به افزایش تنش منجر می‌شود./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 836845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha