به گزارش خبرگزاری شبستان: «پیروز حناچی» در همایش همراز با شقایق که عصر دیروز با هدف تجلیل از فعالین حوزه دفاع مقدس برگزار شد ضمن اشاره به اینکه در روزهای هفته دفاع مقدس هستیم گفت: دفاع مقدس، اتفاقی که به فاصله کمی بعد از پیروزی انقلاب افتاد و شاید بزرگترین تهدیدی بود که میتوانست کشور را در معرض خود قرار دهد. این اتفاق در حالی افتاد که ارتش شرایط نامناسبی داشت، کشور آشفته و در گوشه و کنار ناآرامی به وجود آمده بود؛ در این اوضاع بود که دشمن هم به کشور حمله کرد.
شهردار تهران ادامه داد: روزی را که هواپیماهای عراقی به مهرآباد حمله کردند. به خوبی به یاد دارم؛ برخی جنگندهها آنقدر در ارتفاع پایین حرکت میکردند که میشد خلبانشان را دید؛ از این طریق دیوار صوتی را میشکستند تا ارعاب ایجاد کنند. شاید بخشی از این کارها نشانه کینه ارتش بعث بود، با اینحال فردای آن روز نیروی هوایی دست به یک عملیات گسترده زد و تا حدی آن تجاوز را جبران کرد اما این امام راحل بود که با سخنرانی خود توانست خود آب روی آتش التهاب کشور بریزد و آرامش کشور را حفظ کند.
شهردارتهران با اشاره به نقش راویان دفاع مقدس نیزگفت: شاید یکی از خدمات مهمی که در جنگ وجود داشت این بود که از لحظه شروع عملیات اصلی، همواره در کنار فرماندهان ما کسانی بودند تا وقایع جنگ را ثبتوضبط کنند؛ به این خاطر است که امروز کتابهاب ارزشمندی هستند که در مورد دفاع مقدس چاپ و عرضه شدهاند.
او در ادامه با اشاره به چند مورد از کتب دفاع مقدس گفت: یکی از این کتاب ها «دا» اثر بسیار جذابی است که پس از خواندن آن میتوانستم نقشه خرمشهر را همراستای حوادث روایتشده در آن ترسیم کنم. کتاب دیگری که میخواهم از آن یاد کنم، اثری است که ارزش پژوهشی نیز دارد با نام «دسته یکم»؛ کتابی که مقام معظم رهبری هم از آن یاد کردهاند. این کتاب ماجرای دستهای نظامی در یک روز است و مورد دیگر هم که اخیرا تجدید چاپ شده، کتاب «بمو» است که ماجرای یک عملیاتِ انجامنشده را روایت میکند.
حناچی به خاطرهای از شهید هادی اشاره کرد و گفت: اواخر تابستان ۶٠ به بهانه دیدار دوستان به گیلانغرب رفتم و آنجا با فردی همسفر شدم که شلوار کردی به تن داشت، عرقچین به سر و ژ٣ به دست. اول ترسیدم چرا که شبیه کوملهها بود اما وقتی در یک ماشین کنار هم نشستیم، فهمیدم ابراهیم هادی است. بسیار شجاع بود؛ در آموزشهایش تازهواردها را به پشت خط عراقیها میبرد تا ترسشان بریزد.
وی ادامه داد: میخواهم یادی هم از شهید لنگری کنم که الان چند پادگان سپاه به نامش است؛ یک بازاری بود که خیلی گمنام در جبهه کار میکرد؛ شهید لنگری پلهایی مثل پل خیبر را رنگ میزد. مثل او در جبهه فراوان بودند؛ آنها که گمنام از جان مایه میگذاشتند.
پیام امام و شهدا خدمت به مردم است
سردار اسماعیل کوثری - جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله - در این مراسم گفت: جنگ تحمیلی توسط عزیزان و رزمندگان ما تبدیل به دفاع مقدس شد چرا که جنگ به ما تحمیل شد و امام بزرگوار ما این تهدید را تبدیل به فرصت کرد و بر اساس اعمال و رفتار بسیار حسنه رزمندگان عزیز این چنین شد که جنگ تحمیلی تبدیل به دفاع مقدس شد چرا که بر هر انسان واجب است که از حریم خود دفاع کند.
وی در ادامه با بیان خاطراتی از شهدای دوران دفاع مقدس گفت: این نفس مسیحایی امام بود که باعث شد مردم با دستان خالی مقابل دشمنان ایستادند. تحریم ها و محاصره اقتصادی از زمان کارتر شروع شده است و ما در همان دفاع مقدس هم در فشار شدید بودیم اما با توکل به خدا و توسل به ائمه در جنگ مقاومت کردیم. در حالی که آنها به ما سیم خاردار هم نمی دادند ما 2000 تانک و نفربر سالم از عراق غنیمت گرفتیم . آن زمان فقط سوریه از ما حمایت می کرد و همه در مقابل ما بودند. آنها فکر می کردند مثل سابق می توانند قسمتی از ایران را جدا کنند اما دو عامل باعث شد که به نتیجه نرسند یکی رهبری و دوم مردم ولایتمدار.
کوثری تاکید کرد: باید به این مردم خدمت کرد. اگر بگویند از دفاع مقدس چه پیامی دارید باید بگوییم شهدا و امام راحل از ما می خواهند به مردم خدمت کنیم. خدمت کنیم تا این پرچم برافراشته اسلام در اهتزاز بماند.
صیانت از یک حماسه کمتر از خود حماسه نیست
محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران در مراسم همراز با شقایق (نکوداشت ایثارگران و اهالی رسانه فعال در حوزه دفاع مقدس) گفت: دفاع مقدس، مقطعی است که نه تنها در تاریخ کشور بلکه در تاریخ معاصر یک الگوی کم نظیر از ایستادگی و فداکاری است و در آن ملت ما در جهت دفاع از وطن و اعتقاداتش و تمامیت ارضی کشور الگوی کاملا مشخصی را به جهان نشان داد. جا دارد از 200 هزار شهید دفاع مقدس و خیل عظیم ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس یادی کنیم که اگر اینها نبودند امنیت امروز را نداشتیم و این امنیت را به دلیل جانفشانی آنها به دست آوردیم.
وی افزود: گرامیداشت هفته دفاع مقدس صیانت از نیروی انسانی است که ما به آنها افتخار می کنیم و باید یاد و خاطره آنها برای آیندگان حفظ شود. همان طور که می دانید صیانت از یک حماسه کمتر از آن خود حماسه نیست و این اهالی رسانه و عکاسان و خبرنگاران عزیز هستند که اگرچه اسلحه به دست نگرفتند و به شهادت نرسیدند ولی نقشی کمتر از رزمندگان و شهدا هم نداشتند همچنان ما می دانیم اگر امام سجاد و حضرت زینب نبودند نامی از کربلا نمی مانند این اهالی رسانه هستند که این حماسه ها را زنده نگه می دارند.
رییس شورای شهر تهران در ادامه گفت: اگر نویسندگان و هنرمندان نبودند و در قالب فیلم و هنر و قلم این ایثارها را نشان نمی دادند ما نمی توانستیم این حماسه ها را زنده نگه داریم. جا دارد یادی از آیت الله هاشمی کنم که علاوه بر مسئولیتی که در جنگ داشتند خودشان هم راوی جنگ بودند. از سال 1360 مهمترین مسائلی که به نظرشان می آمد به صورت خلاصه یادداشت می کردند و ما هم اکنون از ایشان این نوشته ها را داریم که به چاپ رسیده است. یاد همه رزمندگان و جانبازان و کسانی که در دفاع مقدس زحمت کشیدند را گرامی میدارم.
کسب رتبه اول شهرداری تهران در خدمت رسانی به شهدا بیانگر عملکرد رضایت بخش آن است
مدیرکل امورایثارگران شهرداری تهران گفت:کسب رتبه اول شهرداری تهران درخدمت رسانی به شهدا درمیان تمامی سازمانهای مسئول در این حوزه بیانگر عملکرد رضایت بخش آن است.
به گزارش اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران، رضا جلالی مدیرکل امور ایثارگران شهرداری در همایش همراز با شقایق که عصر دیروز با هدف تجلیل از فعالین حوزه دفاع مقدس برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و نقش مهم رسانه در این عرصه اظهارداشت: در حالی که 31 سال از پایان جنگ سپری می شود، روایت رشادتها و حمیت و مردانگی شهدا در هشت سال دفاع مقدس تداوم دارد که این امر بیانگر بزرگی و عظمت ایثار رزمندگان است.
وی حضور خودجوش و داوطلبانه رزمندگان در دوران جنگ تحمیلی را بیانگر علاقه خالصانه ی آنان جهت صیانت و پاسداری از ارزشهای انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: بیش از 4200 رزمنده در دفعات متعدد به جبهه ی نبرد حق علیه باطل اعزام شدند که این حضور، داوطلبانه و ناشی از ارادت خالصانه آنان در پیروی از دستورات رهبری بود.
مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران با بیان اینکه 213 هزار شهید،623 هزارآزاده و 45 هزار جانباز و مجروح بیانگر اوج ایثار و شهادت رزمندگان در دفاع از ناموس و خاک کشور بوده است تصریح کرد: دفاع داوطلبانه در کشور در حالی رقم خورد که حضور متجاوزان بعثی در جنگ تحمیلی جز با دریافت تسهیلات و امکانات رفاهی فراهم نبود.
جلالی با بیان اینکه جامعه ی ایثارگری امروز نیز گمنامانه و با پیروی از منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به دنبال تداوم راه شهدا و خنثی سازی نقشه های پلید دشمن است افزود: دشمنان انقلاب بدانند که یاد و خاطره شهدا هیچگاه از یادها نخواهد رفت.
وی با ابراز گلایه از برخی جوسازی های اخیر رسانه ای افزود: متاسفانه در چند روز گذشته برخی رسانه ها موجب تکدر خاطر خادمین شهدا شدند و این در حالی است که شهرداری تهران همواره در راستای اعتلای نام شهدا کوشیده است.
مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران در ادامه کسب رتبه اول شهرداری تهران در خدمت رسانی به شهدا در میان تمام سازمانها و دستگاههای فعال در این حوزه را یادآور شد و تصریح کرد: این امر بیانگرعملکرد رضایت بخش شهرداری در خدمت رسانی به خانواده شهدا و جامعه ی ایثارگری است که متاسفانه منعکس جلوه داده شده است.
جلالی در پایان برگزاری بیش از صد یادواره وکنگره شهدا در سطح محلات شهر تهران را یادآور شد و افزود: بیش از 4500 دیدار تنها در 45 هفته به انجام رسیده که بیانگر توجه ویژه شهرداری تهران به خانواده شهدا و ایثارگران بوده است.
جو سازی های رسانه ای علیه شهرداری تهران با برنامه ریزی است/ با سیاه نمایی ایمان مردم را غارت نکنیم
حجت الاسلام و المسلمین قیومی مدیرستاد سرگذشت پژوهی شهرداری تهران نیز در این برنامه با انتفاد از برخی حاشیه سازی های اخیر علیه شهرداری تهران افزود: به عنوان یک خانواده شهید معتقدم که هیج سازمانی پیشروتر از شهرداری تهران در خدمت رسانی به شهدا نبوده است.
وی بیش از دو هزار بازدید در نیمه نخست امسال از خانواده شهدا و ایثارگر را یادآور شد و افزود: این حجم فعالیت شهرداری تهران تنها در بازدید از خانواده شهدا در حالی است که از سال 65 تاکنون که درجمع خانواده شهدا قرار گرفته ایم هیچ ارگان و سازمانی جز شهرداری تهران کوچکترین بازدیدی از خانواده شهید بنده نداشته که البته ابراز گلایه دیگر خانواده شهدا نیز موید این امر بوده است.
مدیر ستاد سرگذشت پژوهی شهرداری تهران ضمن اشاره به برخی بازدیدهای صورت گرفته از خانواده شهدا افزود: دریکی از بازدیدها مادر شهید زمین گیری را دیدیم که حتی هزینه ی پوشاک خود را نداشت و شهرداری تهران مسئولیت رسیدگی به این خانواده را تقبل کرد که البته نمونه ی این موارد بسیار است.
قیومی با بیان اینکه به واسطه فعالیت در شهرداری تهران و قرارگیری در ردیف خانواده شهدا هیچ سازمانی را فعال تر از شهرداری تهران ندیده ام تصریح کرد: یکی از وظایف کمیته معیشت اداره کل ایثارگران شهرداری تهران تصمیم گیری درخصوص ارتقاء سطح رفاه و معیشت خانواده شهدا و ایثارگران بوده به طوری که میزان تسهیلات تخصیص یافته و اهداء هدایای نقدی و غیرنقدی به این قشر به هیچ عنوان نه تنها قابل قیاس با سنوات گذشته که قابل مقایسه با هیچ سازمان و نهادی نیست.
وی جوسازی های اخیر برخی رسانه ها علیه شهرداری تهران را با برنامه ریزی دانست و افزود: برخی غارت زده ها امروز اموال مردم در بیت المال را چپاول می کنند اما سیاه نمایی و ایجاد شایعه درخصوص شهید زدایی و بی تفاوتی شهرداری تهران نسبت به شهدا جز غارت ایمان مردم معنای دیگری ندارد.
کشور ما امروز هم به وحدت و انسجام نیاز دارد
غلامحسین محمدی رییس مرکز ارتباطات و روابط بینالملل شهرداری تهران نیز در این همایش گفت: ما دههشصتیها که در شهرداری به شهروندان تهرانی و خانوادههای شهدا خدمت میکنیم، توفیق حضور در جبههها را نداشتیم اما این توفیق را یافتهایم که در خدمت مردم شهیدپرور باشیم.
وی افزود: ما آوای جنگ را با صدای دلنشین شهید آوینیها و مرحوم کریمیها شنیدهایم و امیدوارم این مسیر نورانی با پژواک این صداها ادامه پیدا کند که مجدانه فعالیت کردند؛ ما نیز در شهرداری تهران سعی میکنیم این مسیر را در همه فعالیتها، بهخصوص فعالیتهای مرتبط با حوزه رسانه، جدی بگیریم.
محمدی ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، دفاع مقدس ادامه دارد و امروز تنها عناصر آن عوض شده؛ ما امروز در جنگ اقتصادی و رسانهای بزرگی هستیم که بهخصوص در حوزه رسانهای ابعاد متعددی دارد و سنگر دفاع در این جنگ بهخوبی حفظ میشود.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران خاطرنشان کرد: ما بهعنوان نسل انقلاب اسلامی آنچه از جنگ به یاد داریم، وحدت و انسجام و روایت غیرت و دلسوزی رزمندگان است. امیدوارم این دستآورد امروز هم در عرصه فعالیت حفظ شود چرا که امروز هم کشورمان به وحدت و انسجام نیاز دارد.
نظر شما