به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، حجت الاسلام «مهدی طاهری» در نشست معارف مدیران ادارات شهرستان فارسان که در اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فارسان برگزار شد، با اشاره به سالروز شهادت امام زین العابدین (ع) گفت: متونی که در خصوص کربلا و سیره اهل بیت (ع) در مسئله عاشورا نوشته شده است را به سه قسم تقسم می کنم، قسم اول مقاتل یا متونی که پایگاه اصلی تحلیل نویسنده و نگارنده این متون مبتنی بر یک رویکرد عاطفی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: در این رویکرد عاطفی عمدتا حکایت گر ماجرای عاشورا و کربلا از زاویه عاطفی و احساسات به مسئله عاشورا و کربلا نگاه کرده که نمونه آن را در کتاب های مقتل مثل مقتل مفید و لحوف و امثالهم می توان دید.
وی ادامه داد: رویکرد دوم که در متون مربوط به کربلا و عاشورا می توان به آن اشاره کرد، منابع و متونی است که «رویکرد تاریخی» دارند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در ۲ رویکرد تاریخی و عاطفی، نگارنده ها بیشتر به صورت توصیفی مطالب را بیان کرده اند ولی در نگاه تحلیلی به چیستی، چرایی و چگونگی وقایع و رخداد ها پرداخته اند و ویژگی این گونه متون این است که علاوه بر هویت سازی برای جامعه شیعی، می تواند نگاه آینده پژوهانه و آینده نگر هم به جامعه القا کند.
حجت الاسلام طاهری گفت: بر اساس رویکرد سوم، یکی از اهداف اساسی که امام حسین (ع) بر اساس آنچه که در زیارت اربعین نقل شده است داشته اند، ایجاد علم، دانش و آگاهی و رفع جهالت از جامعه است و اندیشمندان و پژوهشکران به این نتیجه رسیده اند که اگر جامعه ای بخواهد به رشد و کمال برسد دو عامل را نباید نسبت به آن غفلت داشته باشد، یکی علم و جامعه ای که در آن جهل و نادانی حاکم باشد وضعیت مطلوب را نخواهد داشت.
وی افزود: علمی مورد نیاز است که جامعه را از وضع موجود به وضع مطلوب برساند و ما را ذیل یک تفکر غیر دینی و تمدن غربی قرار ندهد.
نظر شما