از مجسمه به خوبی می توان  برای بیان اندیشه ها و مضامین فکری بهره برد

معاون هنری وزیر ارشاد گفت: بخش عمده ای از بودجه خرید آثار هنری می تواند به مجسمه اختصاص یابد و حجم و مجسمه می تواند بیشترین بهره را از این ظرفیت داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود شالویی؛ مدیر مکل هنرهای تجسمی در ابتدای این مراسم ضمن تشکر از انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، شورای دبیران، هیات انتخاب و داوری و هنرمندان و فر هنگسرای نیاوران در برگزاری دوسالانه گفت: برنامه ریزی برای این دوسالانه از دو سال قبل آغاز شد و شورای سیاستگذاری و دبیر دوسالانه نیز یک سال و نیم پیش تعیین شد اما با توجه به تغییر هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمه ساز نظر دبیر دوسالانه بر مشارکت هیات مدیره جدید انجمن بود و به این دلیل با نظر انجمن، شورای سیاستگذاری و شورای دبیران جدید برای دوسالانه انتخاب شد.

 

شالویی با اشاره به همکاری انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران گفت: انجمن در این دوسالانه مشارکت و همکاری جدی داشت و بخش های تخصصی دوسالانه مانند هیات انتخاب و داوری و فراخوان به طور کامل به انجمن سپرده شد و حمایت ها و پشتیبانی ها از سوی مرکز هنرهای تجسمی و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر انجام شد و این همکاری سبب شد تا دوسالانه ای شایسته برگزار شود.

 

مدیر کل هنرهای تجسمی ادامه داد: البته نظرات و نقدهایی درباره آثار دوسالانه هم مطرح می شود که حتما هیات انتخاب و داوری دلایل حرفه ای و تخصصی برای انتخاب آثار دارند و در این زمینه دیدگاهی حرفه ای و تخصصی وجود دارد و می بایست این حق را برای هیات انتخاب و داوری قایل بود. آثار ششمین دوسالانه مجسمه سازی رویکرد و نگاه نویی دارد که طبیعی است که نظرات متفاوتی درباره آن بیان شود.

 

شالویی افزود: مجسمه سازی در کشور ما اهمیت بسیاری دارد و تعداد قابل توجهی از هنرمندان در این زمینه فعالیت می کنند.

 

مدیر کل هنرهای تجسمی گفت: آمادگی برای برنامه ریزی هفتمین دوسالانه ملی مجسمه سازی وجود دارد و از اکنون برنامه ریزی و زمینه سازی برای برگزاری بهتر هفتمین دوره دوسالانه آغاز می شود.

 

شاه آبادی: بخش عمده ای از بودجه خرید آثار می تواند به مجسمه اختصاص یابد

حمید شاه آبادی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به عید غدیر خم گفت: هنرمندان رشته های مختلف وقتی به اندیشه و مکتب غدیر و امام علی (ع) اهتمام دارند، آثار هنری این هنرمندان نیز با اندیشه های این مکتب بیگانه نیست و وجه تمایز کشور ما با دیگر کشورها تعلق فکری و دینی است که در بخش های مختلف از جمله حوزه هنر دیده می شود.

 

شاه آبادی افزود: می توان از همه رشته های هنری و بویژه هنر مجسمه سازی در راستای بیان اندیشه ها و مضامین فکری استفاده کرد.

 

معاون امور هنرری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ظرفیت های فراوانی در هنر مجسمه سازی وجود دارد و آثار بسیاری در مجسمه تولید می شود که قابلیت استفاده در فضاهای مختلف و فضاهای شهری دارند و تا حدودی نیز از این آثار استفاده می شود اما تا رسیدن به فصل مطلوب راه زیادی است. در این زمینه وظیفه دولت و نهادهای مختلف این است که از آثار مجسمه سازی به بهترین نحو استفاده شود تا از این رشته هنری بهره مندی بیشتری داشته باشیم.

 

شاه آبادی با اشاره به قانون اختصاص یک دهم درصد برای خرید آثار هنری گفت: بخش عمده ای از این بودجه خرید آثار می تواند به مجسمه اختصاص یابد و حجم و مجسمه می تواند بیشترین و اولین بهره برداری را از این ظرفیت داشته باشد.

 

شاه آبادی در ادامه گفت: دوسالانه می تواند مرکز ثقل شناسایی نیروهای توانمند باشد و نخبگان هنری را به جامعه معرفی کند. دوسالانه به عنوان یک نشست تجمیعی در یک بازه زمانی نیست و نیازمند تعامل بیشتر مرکز هنرهای تجسمی و انجمن هنرمندان مجسمه ساز در فاصله دوره های دوسالانه است تا چهره ها و آثار جدید به خدمت گرفته شود و شاهد فعال تر شدن این رشته هنری باشیم و این موضوع از نیازهای جدی عرصه هنری کشور است.

 

معاون هنرهای تجسمی در پایان از مرکز هنرهای تجسمی، انجمن هنرمندان مجسمه ساز و فرهنگسرای نیاوران در برگزاری این دوسالانه قدردانی کرد.

 

دبیر اجرایی دوسالانه: فضای نمایشگاهی مناسب برای دوسالانه ها نداریم

بهداد لاهوتی؛ دبیر اجرایی ششمین دوسالانه مجسمه سازی در ادامه این مراسم گفت: در ششمین دوسالانه مجسمه سازی نظرات و نکاتی از جمله اینکه امروز به یک دوسالانه هنر معاصر نیاز است و وقت آن رسیده که به جای فراخوان از هنرمندان فعال و شاخص برای ارائه اثر در دوسالانه دعوت شودف مطرح و بحث شد.

 

لاهوتی ادامه داد: نداشتن فضای مناسب برای ارائه آثار هم مساله مهمی است که در این دوسالانه هم دیده شد. متاسفانه ما فضای مناسب برای دوسالانه ها نداریم و به این جهت زمان نمایشگاههای دوسالانه ها کم شده است. ضرورت دارد که بودجه ای برای ایجاد فضاهای مناسب دوسالانه ها تامین شود و برای کشور ما که داعیه هنر دارد فضاهای هنری مناسبی فراهم شود.

 

دبیر اجرایی ششمین دوسالانه ملی مجسمه سازی افزود: حالا که قرار است برنامه ریزی هفتمین دوسالانه مجسمه سازی از امروز آغاز شود انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران تلاش می کند با برگزاری نمایشگاههایی خود را آماده تر کند و امیدواریم نهادهای مسوول نیز فضاهای مناسب را برای دوسالانه ها فراهم کنند.

 

در ادامه مراسم کتاب آثار ششمین دوسالانه ملی مجسمه سازی با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل هنرهای تجسمی و منصور آذری؛ دبیر ششمین دوسالانه ملی مجسمه سازی رونمایی شد.

 

اهدای تندیس و جوایز برگزیدگان

بنابر گزارش ستاد خبری ششمین دوسالانه ملی مجسمه سازی، در ادامه مراسم پس از قرائت بیانیه هیات داوران جوایز برگزیدگان و تقدیرشدگان ششمین دوسالانه ملی مجسمه سازی با حضور منصور آذری؛ دبیر دوسالانه و کورش گلناری و فاطمه امدادیان از اعضای هیات داوران اهدا شد.

 

داوری ششمین دوسالانه ملی مجسمه سازی را محمد حسین عماد، فاطمه امدادیان، کوروش گلناری، حمید سوری، ریما اسلام مسلک و ژینوس تقی زاده انجام دادند.

 

در این بخش از هنرمندان زیر تقدیر شد و لوح تقدیر و جوایز آنان اهدا شد.

تقدیــر>> فرزین هدایت زاده/ هیچستان/ ترکیب مواد/ 100×200×250 سانتیمتر

تقدیــر>> فرزانه مهری/ ما فرفره گانیم و فلک فرفره باز / ترکیب مواد/ 90×60 ×120سانتیمتر

تقدیــر>> نگار نادری پور/ بدون عنوان/ زرین، مو، رنگ اکریلیک و روغن/ 150×50 ×100 سانتیمتر

تقدیــر>> پرند مهدوی/ مامه/ فلز، پشم، پلاستیک/ 55×75×80 سانتیمتر

تقدیــر>> کامبیز صبری/ خانه ای در طرف دیگر شب/ فایبرگلاس/ 80×80×135 سانتیمتر

 

هیات داوران ششمین دوسالانه سه نفر از هنرمندان را بدون رتبه بندی و به طور برابر به عنوان برگزیده معرفی کرد و تندیس دوسالانه، لوح تقدیر و جوایزی را به هنرمندان زیر اهدا کرد.

برگـزیده>> غزال پرتو/ حوا، آدم/ ترکیب مواد/ 168×40×129 سانتیمتر

برگـزیده>> محمود محرومی/ روش صحیح قالبگیری/ از مجموعه قرنطینه ها/ 50×110×110 سانتیمتر

برگـزیده>> محمدرضا عزیزی/ بدون عنوان/ سرامیک/180×160×160 سانتیمتر

 

دوسالانه ششم به روال دوره‌های قبل به منظور تشویق و ترغیب و حمایت از جوانانِ خلاق وفعال در این عرصه جایزه‌ای را به جوانان زیر 35 سال اختصاص داد و به خاطر اینکه حضور جوانان در این دوره بروز و تبلور بیش از پیش داشته و نشان از قابلیت‌های متنوع و حساسیت‌های بالای نسل جوان مجسمه‌سازی معاصر ایران دارد این جایزه بر خلاف اعلام قبلی به دو هنرمند زیر 35 سال تعلق گرفت و از یک هنرمند زیر 35 سال تقدیر شد.

برگزیده زیر 35 سال>> اعظم طباطبایی/ سادومازوخیسم/ پاپیه و فلز/ 70×70×70 سانتیمتر

برگزیده زیر 35 سال>>پندار نبی پور/ آب از آب تکون نمی خوره/ ترکیب مواد/ 41×41×150 سانتیمتر

تقدیر زیر 35 سال>> آناهیتا قاسم خانی/ ورزش صبحگاهی/ ترکیب مواد/ 210×70×135 سانتیمتر

 

در ادامه به خاطر یک عُمر فعالیتِ هنرمندانه وحضور مداوم و دلگرمی‌بخش در جامعه مجسمه‌سازی از بیژن نعمتی شریف تقدیر ویژه شد.

 

به منظور معرفی و حمایت از آثاری که با رویکرد مجسمه سازی برای فضاهای شهری طراحی شده و دارای نگاه ویژه ای به مقوله کاربرد مجسمه در فضاهای شهری باشند، جایزه سازمان زیباسازی شهر تهران در ششمین دوسالانه مجسمه سازی اهدا شد.در این بخش سعید شهلاپور، بیژن غنچه پور و سهند حسامیان برعهده داشتند و با حضور بیژن غنچه پور و سهند حسامیان جوایز این بخش به این هنرمندان اهدا شد.

 

محمدرضا خلجی/ لوح افتخار، تندیس زیباسازی و مبلغ بیست میلیون ریال جایزه نقدی

فرزانه وزیری تبار/ لوح افتخار، تندیس زیباسازی و مبلغ بیست میلیون ریال جایزه نقدی

فرزین هدایت زاده/ لوح افتخار، تندیس زیباسازی و مبلغ بیست میلیون ریال جایزه نقدی

 

پایان پیام/

 

کد خبر 83611

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha