آموزش و پرورش باید از نهاد آموزشی به یک نهاد فرهنگی اجتماعی تبدیل شود

مددی بیان کرد: براساس سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش باید از نهاد آموزشی به یک نهاد فرهنگی اجتماعی تبدیل شود که این امر شاخص ترین نوع تحولی خواهد بود که در آموزش و پرورش رخ می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان  از بوشهر،رضا مددی، مشاور وزیر در نشست توجیهی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اظهار داشت: استان بوشهر با وجود همه محدودیت ها از جمله استان هایی بوده است که برنامه های سال تحصیلی را به موقع تدوین کرده است.

 

وی با بیان اینکه چالش اصلی آموزش و پرورش در شرایط کنونی بحث نیروی انسانی است گفت: تامین نیروی انسانی برای سال جاری به شیوه های مختلف انجام شده است و در آینده ای نزدیک این تامین نیرو با توجه به زیرنظام تامین منابع انسانی که یکی از زیرنظام های سند تحول بنیادین است انجام خواهد شد.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش، کلاس بدون معلم را از حداقل وظایف آموزش و پرورش دانست و ادامه داد: براساس چارچوب های سندتحول، عدم انتخاب معلمان کیفی برای کلاس های درس تضعیف حقوق تربیتی دانش آموز است و معلم باید صلاحیت های لازم را داشته باشد ولی عدالت کیفی در این بحث برقرار نیست و فقط سعی در تامین عدالت کمی در بحث نیروی انسانی شده است.

 

مددی با اشاره به اینکه حل مشکلات آموزش و پرورش جز با عمل به مصوبات سند تحول هیچ راهی ندارد یادآور شد: اگر آموزش و پرورش نتواند از ظرفیت ها و فرصت های سند تحول استفاده کند راه حل دیگری برای حل مشکلات نخواهد داشت.

 

رئیس ستاد اجرایی سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معلم کارمند نیست بلکه یک شخص تربیتی و علمی است افزود: با توجه به یکی از مفاد سند تحول برای معلمان باید قانون جبران خدمت مخصوص داشته باشیم و قوانین مخصوص این نهاد از قانون مدیریت خدمات کشوری خارج است.

 

وی تصریح کرد: سرانه هر دانش آموز در ساخت مدرسه تا قبل از تصویب زیرنظام فضا و تجهیزات سند تحول بنیادین بیش از ۵ متر مربع بوده است که این عدد بعد از تصویب زیرنظام مذکور به بیش از ۸ متر مربع رسیده است.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش، سندتحول را نسخه دردهای زمین مانده آموزش و پرورش دانست و اضافه کرد: طبق برنامه ششم توسعه دولت موظف است اصلاحات لازم را در آموزش و پرورش مبتنی بر سند و با تاکید بر دوره کودکی انجام دهد.

 

مددی با بیان اینکه دوره ابتدایی زیرساخت تعلیم و تربیت است گفت: استراتژی اصلی تحول، دوره ابتدایی است و رها کردن این دوره تحصیلی خطای استراتژیک است.

 

رئیس ستاد اجرایی سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: براساس سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش باید از نهاد آموزشی به یک نهاد فرهنگی اجتماعی تبدیل شود که این امر شاخص ترین نوع تحولی خواهد بود که در آموزش و پرورش رخ می دهد.

 

وی با اشاره به اینکه همه کلاس های درسی ضرورت دارد جنبه تربیتی داشته باشد و معلم باید از مسیر درس خود دانش آموز را تربیت کند ابراز کرد: در سند تحول تاکید شده است که همه معلمان مربی هستند و کارکرد تربیتی دارند و این نقش تربیتی معلمان باید برجسته شود.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش، کارنامه تحصیلی را با روح سند تحول ناسازگار دانست و تاکید کرد: کارنامه تحصیلی بیانگر عملکرد تربیتی و آموزشی مدارس نیست بلکه فقط ارزشیابی از پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است و باید در آن به سایر جنبه هایی تربیتی توجه شود.

 

مددی با بیان اینکه هدف آموزش و پرورش حرکت از وضع موجود به وضع مطلوب براساس مقدورات هر استان یا منطقه آموزشی است خاطرنشان کرد: برنامه تدوین شده سال ۹۸ برنامه سند تحول نیست بلکه برنامه موجود مبتنی بر سند تحول تنظیم شده است.

 

کد خبر 835965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha