پیام آیت الله جوادی آملی به مناسبت مراسم نکوداشت علامه امینی در تهران

پیام آیت الله جوادی آملی به مناسبت مراسم نکوداشت علامه امینی در تهران همزمان با عید غدیر،پیامی را صادر نمود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، متن پیام به شرح زیر است:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی جمیع الأنبیاء و المرسلین سیّما خاتمهم و أفضلهم محمد و أهل بیته الأطیبین الأنجبین سیّما بقیّة الله فی العالمین بهم نتولّی و من أعدائهم نتبرّیء الی الله. «الحمد لله الذی جعلنا من المتمسّکین بولایة مولانا علی‌بن‌ابی‌طالب امیرالمؤمنین و الأئمة الهداة المهدیین صلوات الله و سلامه علیهم أجمعین!
عید پربرکت و خجسته غدیر را به پیگشاه ولیّ عصر(ارواحنا فداه) و عموم علاقه‌مندان قرآن و عترت و شما بزرگواران و حضّار گرامی و مسئولان محترم این همایش وزین تهنیت عرض می‌کنم! از ذات اقدس الهی مسئلت می‌کنم که سعی همه شما به ویژه برگزارکنندگان این همایش وزین مشکور باشد!


این همایش که به مناسبت عید غدیر برگزار شد تکریم و اجلالی است از یکی از پرچمداران ولایت و امامت مرحوم آیت الله علامه امینی صاحب الغدیر(رضوان الله علیه) این بزرگوار سعی بلیغی داشت در نشر مآثر قرآن و آثار عترت طاهرین که هماهنگ هم‌اند. قلم گاهی طوری است که مورد سوگند خداست، مکتوبات چنین قلم مورد قسم الهی است خدای سبحان هم به وسیله قلم، معارف را یاد بشر داد و هم به این قلم و مکتوبات قلم سوگند یاد کرد تا جامعه بشری به آثار قلمی رهنمون شوند اگر فرمود: ﴿اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ ٭ الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ﴾ نشان همین اهمیّت است اگر فرمود: ﴿ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ﴾ علامت همین گرامیداشت و اجلال است. وقتی خدا به قلم قسم یاد می‌کند و به مکتوبات و مستورات قلمی قسم یاد می‌کند جامعه را به کتابت معارف فرا می‌خواند، اگر به ارباب قلم و صحابه نوشتن و بیان و بنان سفارش می‌کند که چیزی بنگارند نمونه‌هایی را هم اول یاد آنها می‌دهد بعد می‌فرماید از این قبیل بنگارید فرمود: ﴿اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ ٭ الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ ٭ عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ﴾ آن‌گاه معارف توحیدی را طرح کرد و خود را به عنوان معلّم اکرم معرفی کرد یعنی من درس کرامت می‌دهد آن قلمی که کریمانه چیز می‌نگارد آن قلمی که مکتوباتش کریم‌پرور و بار کرامتی دارد مورد سوگند خداست. الغدیر علامه امینی(رضوان الله علیه) از نمونه‌های بارز چنین قلم و چنان مستورات است که خدای سبحان به آنها سوگند یاد می‌کند.


اگر خداوند به قرآن قسم یاد کرد ﴿یس ٭ وَالْقُرْآنِ الْحَکِیمِ﴾ اگر خداوند به آثار دینی سوگند یاد می‌کند برای آن است که قرآن و دین و عترت طاهره، حبل متینی‌اند که خدای سبحان این حبل را لَدی علیّ حکیم آویخت و در دسترس مردم قرار داد تا مردم با فراگیری آثار قلمی، رشد کنند و بالا بیایند. اگر فرمود: ﴿یَا أَیُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَی رَبِّکَ کَدْحاً فَمُلاَقِیهِ﴾ انسان را سالک الی الله دانست، حبل متینی آویخت تا انسان این حبل متین را بگیرد و بالا برود و در این راه سقوط نکند، اگر صراط مستقیمی لازم بود ارائه کرد و اگر سراج منیری لازم بود تا این صراط را ببیند هم از درون عقل و فطرت را سراج منیر ما قرار داد هم از بیرون، وحی و نبوّت و امامت و ولایت و خلافت انسانهای کامل و اهل بیت(علیهم السلام) را.


مرحوم علامه امینی این توفیق را داشت که ولایت را در چهره علی‌بن‌ابی‌طالب(صلوات الله و سلامه علیه) به خوبی ترسیم بکند اگر چنین قلمی ولایت‌مدار است معلوم می‌شود مرضیّ خدای سبحان است و صاحب این قلم پرچمدار این بنان و بیان، مرضیّ خداست زیرا خداوند از دینی و دینی را می‌پذیرد و از دینی خرسند است که ولایت و امامت متمّم آن باشد اگر در آغاز سوره مبارکه مائده فرمود: ﴿الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی﴾ در کنارش فرمود: ﴿وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلاَمَ دِیناً﴾ دین خداپسند دینی است که در او ولایت و امامت اهل بیت(علیهم الصلاة و علیهم السلام) باشد اگر کسی با چنین دین مرضیّ‌ای که مورد رضای خداست هماهنگ بود هم از احکام و حِکم الهی خوشحال است می‌شود راضی، هم مورد رضای خدای سبحان است می‌شود مرضیّ و اگر به این دو محور بار یافت یعنی هم راضی به قضا و قدر الهی و احکام و حِکم الهی شد هم در اثر داشتن علم صائب و عمل صالح مرضیّ خدای سبحان بود به مقام نفس مطمئنّه بار می‌یابد و صاحب نفس مطمئنّه با این دو جناح بقیه راه را به عنایت الهی طی می‌کند و وارد در زمره بندگان خاصّ خدا و جنّت اللقاء می‌شود.

 

آنچه از پایان سوره مبارکه فجر برمی‌آید این است که اگر کسی به مقام رضا رسید راضی شد و به مقام مرضیّ رسید و خداوند از او راضی شد و به مقام بارگاه منیع نفس مطمئنّه رسید صاحب نفس مطمئنّه شد با این مثلث هنوز بین راه است به مقصد نرسیده زیرا در پایان سوره فجر چنین آمده است ﴿یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ٭ ارْجِعِی إِلَی رَبِّکِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةً﴾ یعنی ای صاحب نفس مطمئنّه! با دو بال و دو جناح راضی و مرضیّ اکنون که از خدا راضی و خدا هم از تو راضی است بقیه راه را مجاب و مأذونی که برگردی به طرف ذات اقدس الهی سیر کنی ﴿ارْجِعِی إِلَی رَبِّکِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةً﴾ اینکه فرمود برگرد معلوم می‌شود هنوز مقداری از راه مانده است گرچه انسان به مقصد می‌رسد اما این چنین نیست که همه به ﴿دَنَا فَتَدَلَّی﴾ بار یابند همه از خداییم، همه به سوی خدا می‌آییم، اما همه صادر اول نیستیم همه به ﴿دَنَا فَتَدَلَّی﴾ بار نمی‌یابیم اگر گفتند این باران که بارید همه این باران که از دریا برخاست و به دریا برمی‌گردد اگر این باران وارد زمین شد به وسیله نهرها به دریا برمی‌گردد این سخن صحیح است که همه به دریا می‌رسند اما این چنین نیست که همه به وسط دریا برسند، به عمق دریا بار یابند آن نهرهای ضعیف در همین ساحل آرام می‌گیرند، اما اگر سیل خروشانی بود این بسیاری از آبهای دریا را می‌شکافد تا وسط دریا می‌رسد.


غرض آن است که همه به دریا می‌رسند اما بعضی در ساحل و لبه دریا، بعضی به وسط دریا. همه ما به طرف اسمای حسنای خدا سیر می‌کنیم ﴿إِنَّا لِلّهِ وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ﴾ اما این چنین نیست که همه به ﴿دَنَا فَتَدَلَّی﴾ بار یابیم چه اینکه آن‌چنان هم نبود که همه ما صادر اول باشیم. بر فرض اگر کسی صاحب نفس مطمئنّه شد، راضیه شد، مرضیه شد هنوز مقداری هم راه مانده است که خدا به او اذن رجوع می‌دهد ﴿ارْجِعِی إِلَی رَبِّکِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةً﴾ مرحوم علامه امینی مانند بعضی از بزرگان شیعه به این مقام بار یافته است که قلمی دارد مورد سوگند خدا، مکتوبی دارد مورد قسم خدا و اگر در وصف قلم و بنان و بیان او گفته شد


لا قلم الاّ أمین لا رقم الا غدیر٭٭٭ بازویش از لا فتی منطقش از هل اتیٰ محصول همین تحلیلهاست که ما امیدواریم ذات اقدس الهی این عید سعید غدیر را برای امّت اسلامی مبارک بگرداند و وجود مبارک ولیّ عصر(ارواحنا فداه) از همه ما راضی باشد و همگان را مشمول ادعیه ذاکیه خودش قرار بدهد و از حضّار گرامی به احسن وجه بپذیرد و از بنیان‌گزاران این همایش وزین حق‌شناسی کند و اجر همگان را خود ذات اقدس الهی به عهده بگیرد که حسنات دنیا و حسنات آخرت را به همگان خواهد داد و بیداری اسلامی خاورمیانه محصول همین برکات است که امیدواریم خدای سبحان همه این افراد یقظان و بیدار را به آن مقصد نهایی برساند و مقصود را در مقصد به آنها ارائه کند. «غفر الله لنا و لکم و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته»

پایان پیام/

کد خبر 83534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha