به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ «داوود عامری» طی سخنانی در روز «جهانی صلح» گفت: ما در مجمع جهانی صلح اسلامی شبکه ای از نخبگان جهانی مرتبط هستیم .
دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی اظهار کرد: به عنوان نماینده بخشی از جامعه نخبگی کشورچند نکته را عرض می کنم، جامعه نخبگی اسلامی به واسطه نگاهی که به صلح دارند، ما در مجموع صلح اسلامی مجمعی اجتماع یافته از کشورهای اسلامی نیستیم بلکه مجمعی متشکل ازتمام نخبگان سراسر جهان برای صلح با نگرش و اندیشه متفاوت هستیم. ما معتقدیم که دو نگرش واقعی پیرامون صلحی که امروز در جهان راجع به آن صحبت میشود، وجود دارد: نگرشی که صلح رو در ظواهر امروزی آن میطلبد و اساسا آن را در پرتو کلمات ظاهری دنبال می کند، صلحی است که درون مایه عملیاتی و واقعی از او نمیبینیم.نمی خواهیم بگوییم این صلح ، صلح دروغین است، اما صلحی است که پیامد آن عدالت ،آرامش و امنیت را برای بشر به ارمغان نیاورده است.
وی تصریح کرد: اندیشه های اسلامی امروز گفتمانی را نمایندگی می کنه به عنوان گفتمان صلح عادلانه،که تلاش دارد اساسا صلح را در پرتو امنیت، آرامش، عدالت و تحقق آرمان های بشری دنبال کند.من هم مثل شما به صلح معتقد هستم و برایش ارزش فوق العاده ای قائل هستم.
عامری گفت: باید چشم بر واقعیت های جهان باز کرد، باید دید که جهان امروز دو گونه صلح را دنبال میکند،صلحی که امروز بسیاری از کشورهای دنیا بخصوص صاحبان قدرت و کلونی های صاحب ثروت در دنیا دنبال می کنند و اساسا چیزی از آن جز تحکم و یکجانبه گرایی و جز خواست آرامش بدون تحقق عدالت را دنبال می کند وامروز در پرتو آن ما شاهد کشتارهای فجیع در یمن در فلسطین و در جای جای جهان هستیم.
دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی افزود: گروهی که امروز سازمان ملل و بسیاری از دستگاه های بین المللی را تحت سیطره و قیومیت خود قرار دادند واساسا اجازه نخواهد داد که به منشور سازمان ملل متحد توجه داشته باشد. امروز ما در مجمع عمومی صلح اسلامی طی نامه ای به دبیر کل محترم سازمان ملل این نکته را اشاره کردیم و به عنوان یک سازمان مردم نهاد که بیش از هشت هزار نفر از نخبگان جهان و مسلمان را در خود جای داده این نکته را به عنوان آرمان بشری تذکر دادیم،که امروز انتظار از سازمان ملل متحد انتظاری واقعی و عمل گرایانه است. انتظار برای مداخله موثر در مناقشات جهان، انتظاری دقیق برای مداخله جهت ایجاد سعادت برای آینده زندگی انسان است.تحلیل گران و محققین صلح و عدالت وامنیت در جهان، می دانند امروز جهان چه وضعیتی را دنبال می کند.
وی اظهار کرد: توجه داشته باشید امروز فقر،گرسنگی ، وضعیت وخیم آب و هوا در دنیا ،بی عدالتی ،کشتار، یکجانبه گرایی، تحریم دنیا را قبضه کرده است.امروز هر کجای دنیا پا میگذاری حتی در کشورهای اروپایی مشکلات فراوانی را در حوزه صلح ،عدالت و امنیت مشاهده می کنید.امروز عدالت از منشور سازمان ملل متحد قلم گرفته شده است.
عامری افزود: مگر عدالت در کنار صلح در منشور سازمان ملل متحد نیست؟مگر سازمان ملل متحد وظیفه و اساسا آرمانی به نام عدالت برای صلح پایدار درون خودش ندارد؟ما چقدر درهمین سال های گذشته شاهد بودیم که مدیران مختلف در سازمان ملل متحد به مداخله قدرت های بزرگ اشاره کردند.به مداخله پول و ثروت در تامین تصمیمات سازمان ملل متحد اشاره کردند.مگر امروز شاهد نیستیم که کشوری مثل آمریکا از بسیاری پیمان نامه های بین المللی خارج می شود.مگر آمریکا امروز مداخله مستقیم در تصمیمات سازمان ملل متحد ندارد؟امروزتاثیر سازمان ملل متحد برای مهار قدرت های بزرگ و کلونی های ثروت در دنیا کجاست؟ما ضمن اینکه هنوز معتقدیم سازمان ملل متحد به عنوان یک جامعه ای که خواست انسان و بشر را دنبال می کند و همه ملت ها و دولت ها در آن نمایندگی دارند،می تواند موثر باشد و می تواند مداخله اثربخشی در این حوزه داشته باشد.اما اکتفا به سازمان ملل متحد نکردیم. ما امروز در مجمع جهانی صلح اسلامی به همراه بسیاری از سازمان های مردم نهاد جهان داریم تلاش می کنیم تا با ائتلافی از نخبگان جهان، یک خواست آرمانی و سعادت بخش را برای بشر بخواهیم و آن صلح توام با عدالت در جهان است.
دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی بیان کرد: امروز شعار صلح پایدار دربسیاری از مراکز مطالعاتی جهان صحبت می شود،اما مگر ممکن است صلحی پایدار شود اما عدالت با آن نباشد.لذا نکته آخر این است که دراین روزها که هشت سال دفاع مقدس مان را در جمهوری اسلامی ایران گرامی می داریم ،روزهایی که کشور ما مورد تجاوز دشمن بعثی قرار گرفتیم و هرگز هیچ کدام از این دولت ها و حتی سازمان ملل متحد برای احقاق حق ما قدمی پیش نگذاشت و حتی وقتی کشور ما قطعنامه 598 شورای امنیت را پذیرفتیم دشمن تا پشت دروازه های شهر اهواز پیش آمده بود.
وی گفت: نشان داد که اگر وقتی شعاری هم داده می شود صداقتی در آن وجود ندارد.اما هرگز دشمن ما تعقیب نشد.البته ملت بزرگ ایران با مقاومت خود، هم عراق را و هم بسیاری از قدرت های بزرگ جهان را پشیمان کرد.
عامری افزود: اما بدانید در خلال جنگ سختی که به ما تحمیل شد ما شعار صلح عادلانه را ارائه دادیم.در همان سال ها وقتی که دشمن شکست می خورد، با درخواست آتش بس و صلح از سوی آنان مواجه بودیم، آن موقع مقام معظم رهبری،رهبر بزرگ جمهوری اسلامی ایران ، رئیس جمهور کشور بودند،آن زمان ایشان طی بیانیه ای و طی درخواستی و همچنین توجیه دیپلمات های انقلاب اسلامی ،موضوع صلح عدالت خواه یا صلح عادلانه را مطرح کردند.رهبر بزرگ جمهوری اسلامی ایران معتقد است به اینکه جمهوری اسلامی و اساسا حکومت مبتنی بر دین، صلح خواه است،منتها صلح خواه واقعی.
دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی خاطر نشان کرد:او دوست و رفیق همه ملت ها است.اما درکنار این موضوع ،مطالبه عدالت را هم دنبال می کند.امروز جمهوری اسلامی نشان داده است که در کنار مردم مسلمان منطقه همواره پاسدار صلح بوده است. اما صلحی که تلاش کند تاعدالت را در کنار خودش داشته باشد.
وی اظهار کرد: از همه می خواهیم در کنار اینکه صلح را به عنوان یک واژه دوست داشتنی قدر می دانیم وزیبایی شناسانه صلح را میشناسیم و به آن ارج مینهیم و مورد توجه قرار می دهیم، عدالت را فراموش نکنیم ،چرا که اگر عدالت فراموش شود اساسا صلحی پایدار نخواهد شد.
نظر شما