به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیسجمهوری زنگ آغاز سال تحصیلی ۹۹-۹۸ را نواخت، بودجه آموزش و پرورش از ابتدای دولت یازدهم سه برابر و حقوق معلمان چهار برابر افزایش یافته است، روحانی عازم نیویورک شد، ایران به دنبال صلح بلندمدت در منطقه است از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه اول مهرماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
با پایان فشار حداکثری آمریکا، درهای مذاکره باز می شود
«سید عباس عراقچی» در گفتوگویی با روزنامه ایندیپندنت انگلیس افزود که تحریمهای حداکثری آمریکا منجر به مقاومت حداکثری ایران شده است.
وی با بیان اینکه برای آغاز مذاکرات حقیقی، جنگ اقتصادی باید پایان یابد، گفت: نه تنها ما، بلکه هیچ کشوری تحت فشار مذاکره نخواهد کرد.
رایزنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه در نیویورک
«لودریان» وزیر خارجه فرانسه با حضور در محل اقامت محمد جواد ظریف با همتای ایرانی خود در مورد مسائل دو جانبه، منطقه ای و بین المللی و همچنین آخرین تحولات مربوط به برجام رایزنی و گفت وگو کرد.
ظریف روز یکشنبه همچنین با وزیر خارجه دانمارک و رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ دیدار و رایزنی کرده بود.
رئیسجمهوری زنگ آغاز سال تحصیلی ۹۹-۹۸ را نواخت
حجت الاسلام حسن روحانی، رئیسجمهوری صبح دوشنبه (اول مهر) با حضور در مدرسه دخترانه شاهد حضرت خدیجه (س) منطقه ۱۸ تهران طی مراسمی زنگ آغاز سال تحصیلی ۹۹-۹۸ را نواخت.
در سال تحصیلی جدید بیش از ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار دانش آموز در سطح کشور در دورههای مختلف تحصیل خواهند کرد.
بودجه آموزش و پرورش از ابتدای دولت یازدهم سه برابر و حقوق معلمان چهار برابر افزایش یافته است
حجت الاسلام «حسن روحانی» در مراسم آغاز رسمی سال تحصیلی 99-98 ، تاکید کرد دولت تمام تلاش خود را برای ارتقای آموزش و پرورش کشور بکار گرفته به گونه ای که از ابتدای فعالیت دولت یازدهم تاکنون بودجه آموزش و پرورش سه برابر شده و از 15 هزار میلیارد به 46 هزار میلیارد تومان رسیده و حقوق معلمان نیز در این دوره زمانی به طور متوسط چهار برابر افزایش یافته است.
رییس جمهوری پس از نواختن زنگ مدرسه دخترانه شاهد حضرت خدیجه (س) همچنین با طرح پرسش مهر از دانش آموزان خواست به این پرسش پاسخ دهند که "آیا محیط مدرسه یک محیط دلپذیر، شاد ، دلخواه و پرنشاط برای شما هست؟ و دولت، خانواده، معلمان و خود دانش آموزان چکار باید بکنند که این محیط شاداب تر ، دلپذیرتر و برای دانش آموزان امن تر و دوست داشتنی تر شود؟"
وی با بیان اینکه آغاز مهر به عنوان عید نوروز علم ، دانش ، تحقیق و حرکت در مسیر پیشرفت و توسعه یک روز به یادماندنی است، گفت: خانواده های دانش آموزش از هفته ها و ماه ها قبل برای ثبت نام فرزندانشان و تهیه لباس و کتاب ، تلاش مضاعفی انجام دادند و امروز با آغاز سال جدید تحصیلی، برای همه روزی به یادماندنی است.
یک رای از دیوان عدالت اداری درباره قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان
هیات عمومی دیوان عدالت اداری با ابطال نامه مدیرکل اداره لوایح، تدوین و تنقیح قوانین و مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اعلام کرد: دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی نیز مشمول قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان هستند. طبق گردش کار این پرونده، شاکی به موجب دادخواستی ابطال نامه شماره 158821.74.7-9.7.1397 مدیرکل اداره لوایح، تدوین و تنقیح قوانین و مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را خواستار شده است.
متن نامه مورد اعتراض به قرار زیر است:
" جناب آقای دکتر بدری
معاون محترم اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه جامع علمی کاربردی
با سلام واحترام
بازگشت به نامه شماره 24855.97-7.7.1397 در مورد به کارگیری بازنشستگان به استحضار میرساند:
1- وفق ماده 1 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی بـدون رعایت قـوانین و مقررات عمومی حـاکم بـر دستگاه هـای دولتی و صرفاً بر اساس مصوبات هیأتهای امنا اداره می شوند.
2- قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان از مصادیق بارز قوانین عمومی حاکم بر دستگاههای دولتی است و بالطبع ماده 1 قانون احکام دائمی به عنوان قانون خاص حاکم بر قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان است.
3- با توجه به مراتب فوق به کارگیری بازنشستگان بر اساس آیین نامههای مصوب بلامانع است.-
مدیرکل اداره لوایح، تدوین و تنقیح قوانین و مقررات"
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ 12.6.1398 با حضور رئیس و معاونین دیوان عدالت اداری و رؤسا و مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است.
رئیس جمهوری برای سخنرانی و تبیین مواضع کشورمان در خصوص آخرین تحولات منطقه ای و بین المللی در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، عازم نیویورک شد.
حجت الاسلام «حسن روحانی» در این سفر علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی، با مدیران ارشد و نخبگان رسانهای حاضر در نیویورک و جمعی از نخبگان سیاست خارجی آمریکا نیز دیدار و گفت وگو خواهد داشت.
در این سفر رئیس جمهوری مصاحبه اختصاصی با برخی رسانه های بین المللی و نیز برگزاری کنفرانس خبری عمومی خواهد داشت، همچنین روحانی طی سفر به مقر سازمان ملل با تعدادی از سران کشورهای حاضر در مجمع عمومی، دبیرکل سازمان ملل و احتمالا برخی روسای سازمانهای بین المللی دیدار و گفت وگو میکند.
انگلیس ایران را به حمله به تأسیسات آرامکو متهم کرد
«بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس ضمن متهم کردن ایران به دست داشتن در عملیات حمله تلافیجویانه ارتش یمن به تأسیسات نفتی آرامکو از عربستان سعودی اعلام حمایت کرد. نخستوزیر انگلیس اعلام کرد که ممکن است ارتش انگلیس در ائتلاف کمک به تأمین امنیت عربستان در مقابل هرگونه تهاجم آتی مشارکت کند.
طبق ترجمه فارس، روزنامه انگلیسی گاردین در این خصوص گزارش کرد، جانسون در جمع خبرنگارانی که در هواپیما به سمت مجمع عمومی سازمان ملل همراهی میکردند، با تکرار اتهامات واشنگتن علیه ایران گفت که بریتانیا در حال حاضر معتقد است که ایران مسئول حمله اوایل ماه جاری میلادی به تأسیسات نفتی عربستان است.
وی اینگونه توضیح داد که «به احتمال بسیار زیاد»، ایران پشت حمله پهپادی و موشکی 14 سپتامبر (23 شهریور ماه) به دو تأسیسات مهم نفتی عربستان بوده است.
نخستوزیر انگلیس با اینحال در ادامه ضمن ابراز تمایل برای دوری از تنشها در وضعیت کنونی گفت که انگلیس تمایل دارد تا در خصوص این موضوع نقش «پلی میان دوستان اروپایی و آمریکایی را ایفا کند».
اتهامزنی جدید نخستوزیر انگلیس در حالی مطرح شده است که آمریکا و عربستان سعودی نیز پیش از این بدون ارائه هرگونه سند و شواهدی، ایران را عامل حملات به تأسیسات آرامکو معرفی کرده بودند.
ایران به دنبال صلح بلندمدت در منطقه است/راه حل منطقه از درون منطقه است
حجت الاسلام «حسن روحانی» روز دوشنبه (اول مهر) پیش از عزیمت به نیویورک برای شرکت در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در فرودگاه مهرآباد و در جمع خبرنگاران، گفت: با توجه به مسایل پیچیده و سختی که امروز منطقه خلیج فارس با آن مواجه است، امسال سفر به نیویورک برای حضور در نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد اهمیت ویژهای دارد.
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: چنین احساس میشود که آمریکاییها تمایل زیادی ندارند که هیأت ایرانی در ردههای مختلف در مقر سازمان ملل متحد حضور و سخنرانی داشته باشد که این موضوع میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله اینکه از بیان سخن حق هراس دارند و یا نمیخواهند در افکار عمومی مردم خودشان تأثیر داشته باشیم.
روحانی تصریح کرد: وقتی آمریکاییها تمایل به حضور هیأت ایرانی ندارند، اتفاقاً ما باید برای این حضور اصرار داشته باشیم و برخلاف تمایل آنها باید به سازمان ملل رفته و دیدگاهها و سخنان خود را به صراحت در آن بیان کنیم چرا که دارای منطق و استدلال هستیم و این دشمنان ما هستند که دلایل کافی در اختیار ندارند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امسال در شرایطی به سازمان ملل سفر میکنیم که تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران به حدی رسیده است که خودشان اعتراف دارند که چیزی برای تحریم نمانده و هر اقدامی بوده انجام داده اند و اخیراً تحریمهایی که قبلاً اعمال شده را مجدداً آغاز کردهاند و این به معنای استیصال کامل آمریکاییها است./
نظر شما