بصیرت عاشورایی و تجدید پیمان با ولایت حماسه 9 دی را جاودانه کرد

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور بصیرت عاشورایی و تجدید پیمان با ولایت را عامل جاودانگی حماسه 9 دی در تاریخ انقلاب اسلامی دانست.

محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور به تبیین جایگاه منابر و فضای معنوی مساجد برای انتقال پیام عاشورا و حماسه عظیم 9 دی پرداخت و به خبرنگار شبستان گفت: بهترین حماسه حضور مردم ایران در طول تاریخ در مناسبت‌های مذهبی به ویژه در محرم و عاشورای حسینی است که این ظرفیت با زمینه‌های مناسب فرهنگی، بررسی تحلیلی وقایع عاشورا و نیز روشنگری حضرت امام خمینی (ره) و شهیدان راه حق ایجاد شده است.

وی افزود: کشتی انقلاب اسلامی همواره از موج‌های سهمگین و پرتلاطم که بیگانگان ایجاد کرده‌اند با امنیت و سکان‌داری دقیق و بادوام و قوام یافته مقام ولایت عبور کرده است و خصوصا پس از انتخابات سال گذشته  به همت رهبری و دل‌سوختگان نظام اسلامی تمایز جبهه حق وباطل  به خوبی  مشاهده شد راه نشر مفاهیم ناب و تربیت نسل انقلابی و مسجدی توانست جامعه اسلامی را از خطر جدی گمراهی و تباهی رهایی بخشد.

جعفری با اشاره به پتانسیل عظیم نهان ام امام حسین (ع) در عاشورای حسینی و میزان تأثیر آن در انقلاب اسلامی بیان کرد: پتانسیل عظیم پنهان  درابعاد   معرفتی عاشورا به عنوان بزرگ‌ترین نماد آزادگی   در طول تاریخ اسلام و آشنایی نسبی جوانان با این موضوعات از طریق یادآوری مصائب امام حسین(ع )  ویارا ن اشان مهم‌ترین عامل ایجاد حماسه 9 دی بود.

 

وی بر لزوم توجه خاص به واقعه عاشورا به عنوان نمادی واضح و روشن از دوست‌شناسی و دشمن‌شناسی تاکید و اذعان کرد: به دلیل گره خوردن ابعاد وجودی جوانان با این مسئله تاریخی و دینی، نشر ارزش ها و نهادینه شدن آن نیازمند آمادگی و سلسله طرح‌ بحث‌های طولانی نیست.

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور یادآور شد: در این راستا احساسات و شور دینی نسل جوان در ماه محرم قابل قیاس با سایر ماه‌ها و مناسبت‌ها نیست و عاشورا بهترین فرصت برای آموزش مبانی دینی، رساندن نکات اصلی پیام امام حسین (ع) است و خوشبختانه امروزه دسترسی به معلومات و آگاهی‌ها بسیار راحت و آسان و سریع امکان پذیر است.


وی پیام اصلی عاشورا را ولایت پذیری و تبعیت از رهبری دانست و گفت: جوانی که واقعه عاشورا را به درستی درک و تحلیل کند، مفاهیم ولایت‌فقیه و بحث آن برایش چالش و یا شبهه فکری و اعتقادی نیست و به راحتی با ترسیم دقیق ابعاد فتنه 88، جریان کوفه، کربلا و شام و با جامعه خود مقایسه کرده و با ارایه کدهای شناسایی سران فتنه در آن زمان به قیاس تاریخی دست می‌یابد.


جعفری با اشاره به این نکته که واقعه 9 دی را باید یک واقعه تاریخی دانست، گفت: مردم وفادار به اسلام و انقلاب در پی احساس خطر نسبت به صدمات جریان نفاق داخلی به ستون خیمه انقلاب یعنی ولایت‌فقیه و اهانت به ساحت امام حسین (ع) به ویژه عزاداری ایشان در روز عاشورا با یک حرکت خودجوش مردمی انزجار خود را نشان دادند. مردم با حمل دست‌نوشته‌ها، بنر، پلاکاردها و دادن شعارهای انقلابی و منافق‌شکن در تعیین مسیر راهپیمایی با ولایت‌فقیه و آرمان‌های عاشورای حسینی (ع) تجدید پیمان کردند.


معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور یادآور شد: امام خمینی (ره) فرمودند: این حماسه در حقیقت به معنای بصیرت و احساس مسئولیتی است که مردم نسبت به انقلاب دارند و تعابیری که رهبری در تجلیل از واقعه 9 دی دارند آن را به یک حماسه تاریخی تبدیل کرده است. در این راستا مساجد به عنوان بهترین پایگاه‌ دینی و خاستگاه معرفتی در این عرصه به بهترین وجه ممکن به ایفای نقش پرداخت.


وی بیان کرد: مساجد باید به روش مساجد زمان پیامبر (ص) اداره شوند. مساجد به عنوان بهترین پایگاه در برابر همه مدل‌های غربی و غیر بومی نظیر موسسات غیرانتفاعی حتی با گذشت هزار و 400 سال طراوت و تازگی جایگاه خود در همه عرصه های اجتماعی و سیاسی را حفظ کرده است.

جعفری گفت: جوان تربیت یافته در مکتب مسجد می‌تواند در مسیر بصیرت‌افزایی، فتنه‌شناسی و دشمن‌شناسی حرکت کند. حمایت از ولایت‌فقیه با حضور حداکثری در انتخابات، پیشتازی در عرصه‌های علمی و دینی، پای‌بندی به اصول و رعایت شعائر نشان از صفای باطن جوانان دارد. اما وظیفه مسئولان در این امر وظیفه‌ای خطیر است چرا که خداوند با هیچ قومی تعارف ندارد و اگر خواص جامعه به وظیفه اصلی و حقیقی خویش در دورنمای ظهور عمل نکنند ممکن است مورد خطاب آیه 54 سوره مائده که می‌فرماید: "ای کسانی که ایمان آورده‌اید هر کس از شما از دین خود برگردد به زودی خدا گروهی دیگر را می‌آورد که آنان را دوست می‌دارد و آنان نیز آنان را دوست دارند" پس بنابراین ائمه جماعات و مسئولان فرهنگی و دست‌اندرکاران کانون‌های مساجد باید با برنامه‌ریزی دقیق و آگاهانه به اجرای برنامه‌های مختلف بپردازند.


وی ادامه داد: ترسیم نقشه مهندسی فرهنگی، پرهیز از موازی‌کاری و ایجاد سند راهبردی باید مورد توجه قرار بگیرد و از اسراف منابع مادی و معنوی انسانی جلوگیری شود و به بهترین مدل اجرایی برسیم که در این راستا باید از افزایش اطلاعات ماهواره‌ها و اینترنت و انبوه اطلاعات با افزایش آگاهی و بصیرت نسل جوان بهره برد و قدرت انتخاب مسیر درست را به آنان شناساند و هراسی در این زمینه نداشته باشیم.


معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور یادآور شد: باید با شناخت بسترهایی که در مساجد وجود دارد و نیزساختار فرهنگی اجتماعی در دستگاه‌ها و عرصه‌های مختلف به تولید و توزیع محصولات مناسب فرهنگی برای اشاعه مباحث دینی که مسجد را کانون‌های تحلیل سیاسی نامیده‌اند عینیت ببخشیم و جایگاه واقعی برای تربیت طلایه‌داران بصیرت ساخته تا طیف وسیعی از جامعه در این مسیر مساجد تربیت و هدایت شوند.


معاون آموزش و پژوهش با اشاره به اینکه کانونهای مساجد یکی از مهم‌ترین نهادهای فرهنگی کشور به شمار می رود، گفت: در حال حاضر بیش از هشت هزار کانون فرهنگی در مساجد است که با امکانات و تجهیزات مناسب به اشاعه فرهنگ دینی و معنوی بین نسل جوان می‌پردازند.


وی با اشاره به تعامل ائمه جماعات مدیران کانو‌ن‌های مساجد و اقشار مختلف مردم ادامه داد: مدیران کانون‌های فرهنگی هنری از طریق تعامل با ائمه جماعات و اقشار مختلف مردم می‌توانند نیازهای دینی و فرهنگی جامعه را شناسایی کرده و با اجرای برنامه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و هنری باعث ماندگاری روش‌های اسلامی در میان نوجوانان، جوانان و همه مخاطبان مسجد شوند. ایجاد بسترهای ارتباط دایمی با مخاطب خصوصا ارتباط آموزشی می‌تواند نقش مؤثری در تقویت بصیرت دینی افراد ایفا کند.

 

وی ادامه داد: برگزاری دوره‌های منظم آموزش حضوری و پس از آن ادامه دوره از طریق ابزارهای غیرحضوری بر اساس طبقه‌بندی افراد در قالب گروه‌های متفاوت سنی، جنسیتی یکی از بسترهای ارتباط دایمی با مخاطب است انتشار نشریات، کتاب‌های مفید آموزشی و تولید و توزیع نرم‌افزارهای چندرسانه‌ای از دیگر ابزارهای آموزشی است که باید برای اشاعه فرهنگ دینی در بین نسل جوان مورد توجه ویژه قرار گیرد و کانون‌های مساجد به این امور اهتمام دارند.


معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور خاطرنشان کرد: کانون‌های مساجد افق فعالیت خود را در حرکت به سمت مسجد اسلامی به عنوان یک آرمان اصیل اسلامی دنبال می‌کنند و در کانون‌های مساجد برنامه‌های راهبردی ویژه پیرامون توجه به معنویت، معاش، کار و رزق حلال برگزار کرده و درصدد ادامه این روند و گسترش سایر مسایل اسلامی و ارزش‌های دینی با برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی مناسب هستیم، توجه به عبادت، قابلیت‌های فردی و اجتماعی، توجه به نیازهای اساسی جوانان، تعامل ائمه جماعات و مدیران کانون‌های مساجد با یکدیگر و گسترش فرهنگ معنوی در بین اقشار مختلف جامعه اسلامی را با توجه به منویات رهبری به ویژه در اجلاس نماز برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.


پایان پیام/


 

کد خبر 8350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha