به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، «محمد دستورانی» به مناسبت بازگشایی مدارس درنشست با خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: سال تحصیلی جدید با شعار«مدرسه صالح در گام دوم انقلاب»آغاز ودانشآموزان برای یک سال فراگیری علم و دانش در کلاسهای درس حاضر میشوند.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان، با بیان اینکه پنج هزار و 72 کلاس درس در قالب یک هزار و 163 مدرسه در سطح استان سمنان آماده حضور دانش آموزان در سال تحصیلی جدید است افزود: هشت هزارو370 معلم کار تعلیم تربیت دانش آموزان دراستان سمنان را عهده دار هستند.
وی با بیان اینکه امسال ۱۱هزار و ۵۰۰ نوآموز از پیش دبستانی وارد کلاس اول شده اند ادامه داد: ۸۶ درصد دانشآموزان استان سمنان در مناطق شهری و ۱۴ درصد در مناطق روستایی به تحصیل میپردازند.
دستورانی بابیان اینکه آموزشوپرورش برای تحقق شعار مدرسه صالح چند اولویت مبتنی بر سند تحول بنیادین، گام دوم انقلاب و اهداف دورههای تحصیلی چهارگانه را در دستور کار خود قرار داده است، تصریح کرد: یکی از اولویتها در تحقق این گام تربیت دانشآموزانی که هویت محلی، ملی، دینی، انقلابی و بینالمللی را داشته باشند به این معنا که به سمت تربیتی گام برداریم که دانشآموز احساس تعلقخاطر به محل زندگی، کشور، دین اعتقادات، نظام و انقلابی ماندن و خدمت در کشور کند.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان، کیفیتبخشی آموزشی پرورشی را ازجمله اهداف مهم دانست و افزود: با توجه به محدودیت منابع انسانی و امکانات قطعاً تا رسیدن به این نکته فاصله وجود دارد اما تمام تلاش بر این اصل است که با توزیع عادلانه نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات، عادلانه فضای آموزشی را تأمین کنیم تا فاصله کیفیت آموزشی در روستاها به نسبت شهرها کاهش یابد.
وی بابیان اینکه عدالت آموزشی یکی از رویکردهای مدرسه صالح است، ابراز داشت: برای کاهش این فاصله تلاش شد تا چتر پوشش تحصیلی وسیعتر شود لذا مدارس شبانه تجهیز و سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان روستایی را صد درصد عهدهدار شدیم که پرداخت شود.
دستورانی در ادامه تصریح کرد: در قالب کاروان حامیان رونق تولید چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار از ردیفهای ملی و استانی جذب شد تا صرف خرید تجهیزات ورزشی مدارس استان شود که این تجهیزات نیز بر اساس اولویت به مدارس غیر برخوردار تعلق گرفت.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان، افزود: امسال برای ۴۰۰ کودک اتباع خارجی نیز دوره آمادگی قبل از دبستان برگزار شد که قرار بود با حضور نماینده سازمان ملل این اختتامیه برگزار شود که در صورت قطعی شدن سفر در آینده نزدیک این مراسم اجرا میشود و علاوه بر آنیک دبیرستان نیز برای اتباع در سمنان در حال ساخت است.
وی از بازنشسته شدن ۴۸۷ معلم این استان درسالجاری خبردادوافزود: از این تعداد ۱۱۰ نفر استمرار در خدمت دارندو ۵۰۰ نفر نیز به صورت ترکیبی از طریق پیمانکاری شدن معلمان حق التدریسی و آزمون برای تامین معلم جذب آموزش و پرورش سمنان شدند.
دستورانی تصریح کرد: سال تحصیلی جدید با اقدامات انجام شده با کمبود معلم مواجه نیست و همه کلاسهای درس سراسر استان معلم دارند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ثبت نام در سامانه پایش ناوگان حمل و نقل دانش آموزی (سپند) همزمان با سراسر کشور در استان سمنان نیز آغاز شده است گفت: این سامانه در راستای تحقق حقوق شهروندی، توجه بیشتر به تردد دانش آموزان و با رویکرد امنیت محوری در کشور راه اندازی شده و تا پایان مهرماه ثبت نام در این سامانه ادامه دارد.
دستورانی اذعان داشت: مدیریت و نظارت دقیق بر رفت و آمد دانش آموزان، هویت سازی و متمایز نمودن ناوگان حمل و نقل دانش آموزی، افزایش و بهبود کیفیت خدمات، افزایش امنیت و ایمنی دانش آموزان به همراه خدمات مطلوب تر برای ایجاد حس آسودگی خاطر نسبی والدین، از جمله مزایای این طرح است.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان، تصریح کرد: در این سامانه اینترنتی تلاش شده ضمن تأکید بر کیفیت در حوزه سرویس هوشمند مدارس، نگاهی ویژه به این نوع از حمل و نقل درون شهری شود تا بخشی از نابسامانی های موجود در حوزه خدمات سرویس مدارس کاهش یابد.
وی افزود: مدیران مدارس برای ثبت اطلاعات آموزشگاه از طریق کد سناد و اولیاء دانش آموزان برای ثبت نام فرزندان خود با کدملی می توانند وارد سامانه سپند www.irtusepand.ir شده و از مزایای آن بهره مند شوند.
دستورانی،بابیان اینکه آسیب بیکاری را بامهارت آموزی و بیسوادی را هم باسواد آموزی میتوان مهار کرد، ابراز داشت: امسال چهار هزار نفر از افراد کمسواد در کلاسهای سوادآموزی شرکت خواهند کرد تا بتوانیم فقر مطلق را به صفر سوق دهیم.
مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان دستورانی با اشاره به اینکه برای افراد بیسواد و کمسواد ۶۵ هزار نفر ساعت آموزش مهارتهای زندگی و حقوق شهروندی پیشبینیشده است تا نرخ باسوادی از ۹۸ به ۱۰۰ درصد برسد اظهارداشت:لذا معتقدیم اگر کلاسهای سوادآموزی پررونق شود قطعاً این دو آسیب به فرصت تبدیل خواهد شد.
وی افزود: دوره آموزشی برای مربیان و معلمان نیز برگزار و در آنها ۱۷۸ هزار نفر ساعت در ۱۰ عنوان آموزش داده شدند تا کیفیت آموزشی رقم بخورد و علاوه بر این موارد ۵۰۰ نفر نیروی جدید نیز امسال وارد آموزش پرورش استان شدند.
دستورانی ضمن بیان اینکه هوشمند سازی مدارس روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر طبق تفاهمنامه وزارت آموزشوپرورش با وزارت ارتباطات به امضا رسید، ابراز داشت: این مدارس بدون پرداخت ریالی وجه نقد بهتدریج هوشمند خواهند شد.
به گفته مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان هماکنون ۳۸ درصد مدارس استان سمنان هوشمند است.
نظر شما