به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «محمد مصدق» شب گذشته (شنبه 30 شهریور) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در مقابل خشونت به تحکیم مبانی خانواده توجه کرده است به آیه الرجال قوامون علی النساء در قرآن کریم اشاره کرد و گفت: این آیه به معنای مدیریت مرد در خانه و کارگزاری و خدمت گذاری وی نسبت به زن است و به معنای برتری مرد به زن نیست، بر این اساس در لایحه صیانت و تامین امنیت بانوان همچنان که نگاهی به حقوق زن و مرد داشته ایم به تحکیم مبانی خانواده نیز توجه شده است.
معاون حقوقی قوه قضاییه با بیان اینکه در این لایحه مرد در مقابل زن یا زن در مقابل مرد قرار داده نمی شود، گفت: این لایحه از تعدی دیگران به زن جلوگیری می کند و به حقوق و تکالیف زن می پردازد. این لایحه در سال 96 در دولت تدوین اما به علت سبقه قضایی به قوه قضاییه ارجاع شد.
حجت الاسلام مصدق با اشاره به اینکه پس از اینکه حجت الاسلام رئیسی ریاست این قوه را بر عهده گرفت حدود 6 ماه نشست های فشرده ای با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان حوزه های مختلف برگزار کرد، گفت: آنچه که غربی ها از خشونت علیه زنان مطرح می کنند در ایران وجود ندارد و ادبیات غربی ها در این زمينه با ادبیات ما متفاوت است. از دیدگاه اسلام باید صیانت، کرامت و امنیت زن تامین شود و بر این اساس به این لایحه نیاز داشتیم.
معاون حقوقی قوه قضاییه با بیان اینکه غرب خشونت علیه زن را جسمی، روانی و جنسی می داند اما در این لایحه جرایم علیه زنان شامل جرایم علیه حیثیت روانی و معنوی، جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی، جرایم علیه حقوق و تکالیف خانواده، جرایم حقوق و آزادی های مشروع زن و جرایم علیه تمامیت جسمانی زن است، افزود: جرایم علیه تمامیت جسمانی زن در ماده 32 این لایحه آورده شده است و به عنوان نمونه اگر مردی با آگاهی از اینکه رفتار جنسی با همسر موجب فوت او می شود اگر این کار را انجام دهد قتل عمد انجام داده و اگر به این موضوع آگاهی نداشته قتل شبه عمد است و مشمول مجازات می شود. اگر رابطه نامشروع باشد مجازات یک درجه تشدید می شود.
معاون حقوقی قوه قضاییه با اشاره به اینکه در این ماده مجازات افرادی که اقدام به آدم ربایی و ربایش زنان می کنند نیز افزایش یافته است، گفت: همه جرایم پیش بینی شده در لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در مقابل خشونت قابل گذشت است مگر آنهایی که احصا شده است. در این لایحه و در تبصره ماده 36 مردی که همسر خود را به طور مکرر تحقیر کند مجرم است و توهین به زنان نیز مجازاتی تا دو سال حبس را به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس فصل دوم ماده 4 این لایحه و به منظور پیگیری تکالیف مندرج در این قانون و هماهنگی در اجرا، کمیته ملی صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان زیر مجموعه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم تشکیل می شود، افزود: این کمیته 20 عضو از دستگاه های مختلف دارد و ریاست آن با معاونت پیشگیری از وقوع جرم و پایان هر سال این کمیته موظف است گزارش عملکرد ارائه دهد.
معاون حقوقی قوه قضاییه با بیان اینکه در حمایت از زن در این لایحه ماده ای آمده است که اگر مردی زنی را به قتل برساند و اولیای دم برای قصاص وی نتوانند نصف دیه را بپردازند برای حمایت از مقتول بیت المال نصف دیه را پرداخت خواهد کرد، افزود: این لایحه هفته گذشته به دولت ارائه شد و امیدواریم بزودی به مجلس در قالب فوریت ارائه شود./
نظر شما