به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «داوود شهرکی» امروز (30 شهریور) در جلسه ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی با حضور وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: سهم استان در ارزش افزوده بخش صنعت، معدن و تجارت کشور چهار دهم درصد است و اکنون با 550 واحد صنعتی و سرمایه گذاری 21 هزار میلیارد ریالی و اشتغال 12 هزار نفری در رده های 25 کشور قرار داریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به وجود 623 معدن و ذخایر قطعی شناسایی شده در استان، گفت: سهم 5 درصدی در میانگین شاخص های ذخیره، استخراج و اشتغال معدنی کشور را داریم.
به گفته وی ظرفیتهای شاخص معدنی استان خراسان جنوبی شامل انواع خاکهای صنعتی، بنتونیت، ذغال سنگ از دو نوع حرارتی و کک شو، انواع سنگهای تزئینی و نما اعم از سخت و نرم شامل گرانیتها، مرمریت، تراورتن و مرمر، خاک و سنگ نسوز فلورین سیلیس، منیزیت، آهن، پتاس و کانسنگ طلا است.
شهرکی با اشاره به شناسایی 20 تن ذخایر طلا و یک میلیارد تن ذخایر پتاس در استان، افزود: در حوزه تجارت بالغ بر 31 هزار واحد صنفی در استان فعالیت می کنند و 175 کارت بازرگانی معتبر داریم.
وی با بیان اینکه 56 هزار خانوار مرزی استان از کارت مبادلات مرزی و بیش از سه هزار خانوار از مزایای صادارات و فروش سوخت مرزنشینان بهره مند می شوند، عنوان کرد: خروجی کالا در پنج ماهه نخست امسال از استان 117 میلیون دلار بوده است و سهم استان از این صادرات 25 درصد است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 40 درصد ژئوفیزیک هوایی کشور در استان انجام شده است، گفت: تاکنون بیش از 130 محدوده امید بخش معدنی شناسایی شده است که می توان به سرمایه گذاران معرفی کرد.
شهرکی با بیان اینکه میل به سرمایه گذری در بخش صنعت و معدن و تجارت استان از ابتدای دولت یازدهم تاکنون 56 درصد افزایش یافته است، افزود: همچنین در سرمایه گذاری 280 درصد، اشتغال 60 درصد، ذخایر معدنی کشف شده 81 درصد و در تعداد معادن 90 درصد رشد داشته ایم.
وی با تاکید بر اینکه 12 طرح صنعتی در راستای اقتصاد مقاومتی با سرمایه گذاری یکهزار و 100 میلیارد تومان و اشتغال یک هزار و 500 نفر در دستور کار است، ادامه داد: تا پایان امسال تلاش می شود این طرح ها به بهره برداری برسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: طرح توسعه کویر تایر، تکمیل طرح فولاد قاین، طرح تولید کاغذ از کربنات کلسیم، برق رسانی به معادن، بهره برداری از طرح افزایش استخراج زغال سنگ، تولید آجرهای نسوز و طرح های مرتبط با منیزیت از جمله پروژه ها است.
شهرکی افزود: امیدوریم با اجرای این پروژه ها طی دو سال آینده بالغ بر یکهزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید در بخش صنعت و معدن استان محقق شود.
وی با تاکید بر اینکه نیازمند تخصیص 300 میلیارد تومان تسهیلات از محل تسهیلات تبصره 18 برای استان خراسان جنوبی هستیم، گفت: همچنین برای ایمن سازی 40 معدن زیر زمینی در استان نیازمند تخصیص 10 میلیارد تومان اعتبار برای خرید تجهیزات ایمنی هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 60 میلیارد تومان برای معادن سنگ گرانیت نیاز است، عنوان کرد: در حال حاضر 50 هزار بافنده فرش داریم اما تاکنون 5 هزار نفر بیمه شدند که باید بیمه بافندگان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
شهرکی خواستار حذف عوارض صادارتی برای از دست ندادن بازارهای هدف شد و گفت: بحث زیرساخت های از جمله آب و برق جزو چالش های عمده توسعه صنعت استان است که پیشنهاد می شود از محل تجهیز معدن زغال سنگ طبس و فروش آن بتوان ضمن اجرای پروژه نیروگاه، نیازهای زیرساختی بخش صنعت نیز تامین شود.
نظر شما