انتشار مقاله «مدرنیسم دیگر» در پکن

ترجمه چینی مقاله «مدرنیسم دیگر» با محوریت بررسی و تحلیل نقاشی معاصر ایران در مجله «مشاهده هنر» پکن منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مقاله «مدرنیسم دیگر» با محوریت بررسی و تحلیل نقاشی معاصر ایران توسط استاد دانشگاه اقتصاد و تجارت به زبان چینی ترجمه و در شماره 5 سال 2019 مجله «مشاهده هنر(Art Observation)» پکن منتشر شد.

 

در این مقاله آمده است: ایران از زمان سلسله صفویه (1736 - 1501) در معرض هنر کلاسیک اروپا قرار گرفته است. محمد زمان (حدود سال 1642) اولین نقاش ایرانی بود که در رم تکنیک‌های نقاشی اروپایی را مطالعه کرد. تأثیر نقاشی‌های غربی بر روی نقاشی‌های سنتی ایرانی تا سلسله‌های بعدی یعنی سلسله افشاریه، سلسله زندیه و سلسله قاجاری و ... ادامه یافت.

 

نویسنده می‌افزاید: یکی از مهمترین نمایشگاه‌های نقاشی ایران، نمایشگاه نقاشی دوسالانه فارسی ملی ایران (Iran’s National Biennial of Persian Painting) است. در دهمین نمایشگاه دوسالانه نقاشی ملی ایران که در ژانویه سال 2017 برگزار شد، بیش از 200 اثر در واحدهای مختلف مسابقه شرکت کردند. انجمن‌های عمومی مانند انجمن نقاشان ایران به طور مرتب نمایشگاه‌های هنری، سمینارهای نقاشی و سمینارهای نقاشی را برگزار می‌کنند. علاوه بر این، انجمن عکاسی ایران، انجمن خوشنویسی ایران، انجمن مجسمه‌سازی ایران و سایر سازمان‌های غیردولتی ایران نقش خاصی را به عنوان پُلی بین هنرمندان ایفا کرده و باعث پیشرفت هنر مدرن ایران شده است.

 

در بخشی دیگر از این مقاله اشاره شده است: در سالهای اخیر، ما شاهد هنرمندان ایرانی زیادی در زمینه هنرهای بین‌المللی هستیم. نقاشان جوان بیشتر عناصر محبوب نقاشی غربی را جذب کرده و آنها را با عناصر باستانی تمدن فارسی ترکیب کرده‌اند تا مسیری هنری با ویژگی‌های فرهنگی ایرانی ایجاد کنند. همچنین، در طول توسعه هنر مدرن ایران، دریافتیم که پیشرفت هنر مدرن ایران همان روند ایدئولوژیک مدرن آن است، همواره از غرب به عنوان مرجع استفاده می‌کند و در پی جستجوی این هنرمند برای «هویت خود» است.

کد خبر 834242

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha